Į LKL žengiančiųjų ketinimai – ambicingi | kl.lt

Į LKL ŽENGIANČIŲJŲ KETINIMAI – AMBICINGI

Kitą Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionatą pradės ne dešimt, kaip šį sezoną, bet vienuolika komandų. Šalies aukščiausią krepšinio divizioną papildys Jonavos atstovai.

Nenori apsijuokti

Už tai, kad Jonavos krepšinio ekipa būtų priimta į LKL, vakar vieningai balsavo visa LKL valdyba, kurią sudaro dvylika narių.

Šis sprendimas reiškia, kad šiemet paskutinę vietą LKL čempionate užimsiantis klubas neiškris į Nacionalinę krepšinio lygą (NKL), kurioje triumfavo Virginijaus Šeškaus treniruojama Jonavos "CBet" ekipa.

NKL varžybų pusfinalyje jonaviškiai 79:62 nugalėjo Marijampolės "Sūduvą-Mantingą", o finale 100:66 – "Telšių" komandą. Čempionų gretose – anksčiau LKL klubams atstovavę žinomi žaidėjai Tomas Delininkaitis, Laimonas Kisielius, Darius Tarvydas.

"Jei jau kelsime koją į LKL, tai bent 20 metų pabūsime. Žiūrime į šį procesą kaip ilgalaikį, nesinori apsijuokti ir grįžti nuleidus galvas. Toks požiūris mums nepriimtinas. Tad reikia solidaus strateginio pasiruošimo, geros vadybos. Savivaldybė rems profesionalią savo miesto komandą", – yra sakęs Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius.

Sistema bus kitokia

Keisis ir 2021–2022 m. LKL čempionato sistema – jį sudarys trys ratai (šį sezoną – keturi).

Pirmus du ratus komandos po kartą rungtyniaus savo aikštėse ir išvykose, o trečią ratą namų aikštėje žaisianti ekipa paaiškės burtų keliu. Tai negalios tik Kauno "Žalgiriui", kuris visas trečio rato dvikovas žais svečiuose.

Reguliariojo sezono mačų skaičius sumažės, tad bus išplėstos  atkrintamosios varžybos: ketvirtfinalyje ir pusfinalyje bus žaidžiama iki trijų pergalių, finaluose – iki keturių.

Pastarąjį kartą vienuolika komandų LKL čempionate dalyvavo 2014–2015 m. Tuomet rungtyniavo "Žalgiris", Vilniaus "Lietuvos rytas" (dabar – "Rytas"), Klaipėdos "Neptūnas", Pasvalio "Pieno žvaigždės", Utenos "Juventus", Alytaus "Dzūkija", "Šiauliai", Panevėžio "Lietkabelis", "Prienai", Kėdainių "Nevėžis" ir "Mažeikiai".

Aktyvūs ir žemaičiai

"Šįkart sprendimas dėl mūsų artimiausios plėtros – nestandartinis, bet vienuolika komandų – pereinamasis etapas, o dar po metų lygą sudarys jau dvylika klubų, jeigu bus norinčių iš NKL ar pasirinkusių komercinį kelią", – vakar sakė LKL prezidentas Remigijus Milašius.

Vienuolika komandų – pereinamasis etapas, dar po metų lygą sudarys jau dvylika klubų.

LKL valdyba, be kita ko, patvirtino, kad kitą sezoną klubų biudžetai turės būti ne mažesni nei 400 tūkst. eurų, o 2022–2023 m. – 600 tūkst. eurų.

Anot R.Milašiaus, potencialių kandidatų į LKL yra net keliuose šalies regionuose.

"Marijampolė planuoja po dviejų metų įgyvendinti arenos projektą – yra žemės sklypas, finansiniai resursai. Salė bus baigta statyti ir Plungėje, ten visi laukia, kada atgims "Olimpas", – yra iniciatyvinė grupė, jie finansiškai stiprūs, turi galimybių sugrįžti į LKL. Mažeikiai įsivėlę į procedūrinius dalykus – arena suprojektuota, jis bus didelė, bet reikia sutvarkyti tam tikrus biurokratinius formalumus. Be to, yra krepšininkų mažeikiečių, žinančių Žemaitijos krepšinio potencialą ir turinčių ateities viziją. Nori ir Gargždai, Telšiai", – svarstė LKL vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS