Įmetė šimtą, bet gynėsi prastai | kl.lt

ĮMETĖ ŠIMTĄ, BET GYNĖSI PRASTAI

Puolimas – kur kas maloniau nei gynyba, tačiau norint laimėti reikia dirbti ir stabdant varžovų atakas. Taip savo auklėtinius mokė Edas Nickus. Patyręs treneris turėjo priekaištų Lietuvos sporto universiteto (LSU) krepšininkams, kurie nepasinaudojo proga užsitikrinti ramų gyvenimą LSKL pirmenybių pusfinalyje.

Lietuvos studentų krepšinio lygos vicečempionai pirmajame etapo mače savo aikštėje galėjo sutriuškinti varžovus iš Kauno technologijų universiteto (KTU), bet atsipalaidavo ir vos neprisižaidė.  Vangiai startavę šeimininkai pirmąjį kėlinį pralaimėjo 20:22, tačiau netrukus įjungė aukštesnę pavarą ir atitrūko nuo svečių. Daugiausia „Šiaulių“ klubui priklausančio puolėjo Šarūno Beniušio pastangomis, jie įtikinamai laimėjo antrąjį ir trečiąjį kėlinius, bei pirmavo 82:64. Vis dėlto KTU studentai nė neketino sudėti ginklų. Jie sugrįžo į kovą ir „sportininkų“ pranašumą prikirpo iki vienženklio – 106:97.

Nugalėtojams Š.Beniušis, pastaruoju metu sėkmingai rungtyniaujantis Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) Joniškio „Delikateso“ klube, įmetė 29 taškus. Šoklusis aukštaūgis pataikė 9 iš 14 dvitaškių ir  11 iš 17 baudos metimų. Be to, jis sugriebė 6 kamuolius ir surinko 27 naudingumo balus. „Sintek-Jonava“ klubo atstovas Justas Vazalis sumetė 5 tritaškius iš 9 bei atliko 8 rezultatyvius perdavimus. Gynėjas pelnė 23 taškus ir surinko 31 naudingumo balą. Kėdainių „Nevėžio“ klubo snaiperis Martynas Varnas pridūrė 14 taškų, „Šiaulių“ klubo įžaidėjas Kristupas Žemaitis, Žygimantas Jocys, Tomas Rimša surinko po 12 taškų. K.Žemaitis puikiai asistavo ir komandos draugams, atlikdamas 11 rezultatyvių perdavimų.

KTU ekipoje pagrindinį krūvį pasidalino visas žaidėjų penketas. Puolėjas Laurynas Miknevičius, pataikęs 5 iš 7 dvitaškių ir 2 iš 2 tritaškių, pelnė 16 taškų. Šis rodiklis bei 9 atkovoti kamuoliai jam padėjo surinkti 28 balus ir tapti naudingiausiu mačo žaidėju. Lyderio pavyzdžiu pasiekė ir Matas Edgaras Staniukaitis bei Dominykas Ratkus, įmetę po 16 taškų. Adomas Sidarevičius pridūrė 14 taškų ir 9 rezultatyvius perdavimus, Julius Kigas – 13 taškų.

KTU treneris Artūras Sukovas pripažino, jog jo vadovaujamai ekipai kelius į pergalę užkirto žioplos klaidos, metimai, kuriuos atliko ne tie žaidėjai, kuriems buvo numatytas šis vaidmuo. Vis dėlto vairininkas pabrėžė, kad atsakomajame mače vasario 4 d. savo aikštėje jo komanda sieks atsirevanšuoti didesniu skirtumu ir tokiu būdu pravers duris į LSKL pirmenybių finalą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS