Išbandymai jaunimui – namie ir svetur | kl.lt

IŠBANDYMAI JAUNIMUI – NAMIE IR SVETUR

Lietuvos jaunimo krepšinio rinktinės – skirtinguose keliuose: aštuoniolikmetės merginos pasitraukė iš kovos dėl Europos čempionato medalių, o vaikinai kaupia jėgas artėjantiems išbandymams.

Pirmavo, bet pralaimėjo

Mūsų šalies jaunių (iki 18 metų) merginų krepšinio rinktinė Europos čempionato aštuntfinalyje per pratęsimą 59:64 (17:14, 9:11, 10:16, 18:13, 5:10) nusileido Čekijos komandai.

Papildomą kėlinį mūsiškės pradėjo sėkmingiau nei varžovės ir pirmavo 59:54, tačiau čekės perėmė iniciatyvą. Lietuvos ekipos lyderė buvo Simona Visockaitė: pelnė 18 taškų ir trylika kartų atkovojo kamuolį.

Sarajeve (Bosnija ir Hercegovina) vykstančiame Europos čempionate lietuvės jau varžosi tik dėl 9–16 vietų – vakar pirmas rungtynes žaidė su belgėmis.

Blykstelėjo A.Marčiulionis

Aštuoniolikmečių vaikinų krepšinio rinktinė ruošiasi Europos čempionatui, kuris liepos 29 – rugpjūčio 4 d. vyks Graikijoje.

Mūsų kolektyvas visuomet pasižymėjo geru mikroklimatu. Tai ir turės būti ta varomoji jėga, kuri ves į priekį.

Trenerio Tomo Gaidamavičiaus vadovaujama komanda per kontrolines rungtynes Kaune 92:68 (17:25, 26:20, 25:14, 24:19) įveikė bendraamžius iš Latvijos. Olimpinio čempiono Šarūno Marčiulionio sūnus Augustas Marčiulionis surinko 15 taškų, penkis kartus atkovojo kamuolį, atliko keturis rezultatyvius perdavimus.

Šį mėnesį dar numatytos mūsiškių kontrolinės rungtynės su latviais, estais ir turkais (Kaune) bei suomiais (Druskininkuose).

Rungtyniaus Izraelyje

Rytoj Donaldo Kairio treniruojama Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) vaikinų rinktinė Tel Avive (Izraelis) pradės Europos čempionatą.

Mūsiškiai D grupėje susikaus su Lenkijos, Slovėnijos ir Graikijos ekipomis. Visos keturios komandos pateks į aštuntfinalį, kur jų lauks mačai su C grupės rinktinėmis (Ispanijos, Vokietijos, Latvijos ir Kroatijos).

"Bandysime žaisti labai greitai ir gintis kibiai. Ryškių lyderių neturime. Žaidėjai puikiai vienas kitą pažįsta, mūsų kolektyvas visuomet pasižymėjo geru mikroklimatu. Tai ir turės būti ta varomoji jėga, kuri ves į priekį", – sakė D.Kairys.

Kovinį dvyliktuką sudaro įžaidėjai ir gynėjai Marius Valinskas, Arnas Velička, Lukas Uleckas, Ernestas Jonkus, Justinas Leganovičius ir Ignas Sargiūnas, puolėjai Justas Sakalauskas, Tadas Vaičiūnas, Vitalijus Kozys ir Paulius Poška bei vidurio puolėjai Grantas Vasiliauskas ir Danielius Lavrinovičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS