Istorija kartojasi: žūtbūtiniame mače išsigelbėjusi „Barca“ – finalo ketverte | kl.lt

ISTORIJA KARTOJASI: ŽŪTBŪTINIAME MAČE IŠSIGELBĖJUSI „BARCA“ – FINALO KETVERTE

  • 1

„Barca“ buvo pavojuje patirti fiasko ir nepatekti į Eurolygos finalo ketvertą, tačiau po pertraukos katalonai pademonstravo, kodėl būtent jie yra reguliariojo sezono nugalėtojai.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai namuose lemiamame ketvirtfinalio mače 81:72 (18:19, 13:18, 29:15, 21:20) įveikė šio sezono Eurolygos pelenę Miuncheno „Bayern“, laimėjo seriją 3-2 ir žengė į finalo ketvertą.

Pusfinalyje katalonų laukia amžini varžovai  – Madrido „Real“ krepšininkai.

Tai nėra pirmas kartas, kuomet laimėjusi Eurolygos reguliarųjį sezoną, „Barca“ turėjo problemų su aštuntos vietos komanda. Praėjusiame sezone Šaro kariauna ketvirtfinalyje tik po atkaklios kovos 3-2 sugebėjo palaužti Sankt Peterburgo „Zenit“.

Nugalėtojams Rokas Jokubaitis per 9,5 minutės surinko 5 taškus (1/2 dvit., 1/1 trit.), 1 rezultatyvų perdavimą, 1 klaidą, 1 išprovokuotą pražangą ir 6 naudingumo balus.

Rungtynes geriau pradėjo bavarai, kurie, vedami Ognjeno Jaramazo ir Othello Hunterio, pirmajame kėlinyje spurtavo 12:0 ir po pastarojo dėjimo įgijo 6 taškų pranašumą (15:9). Visgi „Barca“ varžovų stipriai į priekį nenorėjo paleisti: atsakė atkarpa 9:4, o Dante Exumas dvitaškiu uždarė pirmąjį kėlinį ir sumažino skirtumą iki minimalaus (18:19).

Beveik visą antrąjį kėlinį komandos žengė koja kojon, tačiau prieš pertrauką „Bayern“ įsmeigė du sudėtingus tritaškius bei po Jaramazo tolimo šūvio nuo lentos į rūbinę išėjo turėdami 6 taškų pranašumą (37:31).

Po pertraukos „Barca“ kaip reikiant užsikūrė. Vedami Nikola Mirotičiaus ir Nicolaso Laprovittolos, katalonai surengė galingą atkarpą 29:12, o po argentiniečio baudos metimų pranašumas trečiojo kėlinio pabaigoje pasiekė dviženklį (60:50).

Lemiamo ketvirčio metu Šaro kariauna išlaikė susikurtą iniciatyvą ir tvirtai žengė į finalo ketvertą.

„Sumažinome rotaciją. Dar pakalbėsime apie situaciją, kurią turėjome pastarąsias 48 valandas. Mūsų komandai ji neatrodė palanki, – po pergalės kalbėjo Šaras. – Stipriai sumažinome rotaciją. Susitvarkėme su savo pražangomis ir geras dalykas buvo, kad pirmoje pusėje išlikome arti. Kas žaidžia Eurolygoje, žino, kaip sunku patekti į finalo ketvertą. Mums pavyko, bet dabar laikas truputį atsipalaiduoti ir rūpintis ACB dalykais, žaidimo tobulinimu. Tikiuosi, kad Belgrade būsime optimalios formos.“

Į pergalę katalonus vedė Mirotičiaus ir Laprovittolos duetas.

Miro per 31 minutę surinko 20 taškų (7/11 dvit., 2/4 trit.), 5 atkovotus bei 1 perimtą kamuolį, 6 išprovokuotas pražangas ir 26 naudingumo balus.

Laprovittola per 29 minutes pelnė 26 taškus (2/5 dvit., 5/7 trit., 7/7 baud.), atkovojo 2 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus bei surinko 30 naudingumo balų.

„Manau, kad mes trečiąjį kėlinį pradėjome su labai gera gynyba, pagerinome savo puolimą, sprendimus ir žaidėme su charakteriu“, – po mačo kalbėjo argentinietis.

Miuncheno ekipos gretose išsiskyrė Jaramazas ir Hunteris, atitinkamai pelnę po 18 ir 17 taškų.

„Barcelona“: Nicolasas Laprovittola 26 (5/7 trit., 7/7 baud., 30 naud.), Nikolaa Mirotičius 20 (7/11 dvit., 2/4 trit., 5 atk. kam., 26 naud.), Nickas Calathes 10 (2/6 trit., 5 rez. perd.), Brandonas Daviesas (3/8 dvit., 6 atk. kam.) ir Alexas Abrinesas (2/3 trit., 7 atk. kam.) po 8.

„Bayern“: Othello Hunteris 18 (4/6 dvit., 2/3 trit.), Ognjenas Jaramazas 17 (3/6 trit.), Nickas Weileris-Babbas 10 (3/7 dvit., 4 rez. perd.), Žanas Šiško 8 (4/6 dvit.).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Niekada konservatorių šutvei!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS