J. Zdovcas paaiškino Z. Dragičiaus situaciją ir pabrėžė auklėtinių nenusiteikimą LKL kovoms | kl.lt

J. ZDOVCAS PAAIŠKINO Z. DRAGIČIAUS SITUACIJĄ IR PABRĖŽĖ AUKLĖTINIŲ NENUSITEIKIMĄ LKL KOVOMS

  • 0

Jure Zdovcas į tarpušvenčio LKL rungtynes Utenoje atvyko be Zorano Dragičiaus, apie kurio situaciją Kauno „Žalgirio“ klubas oficialiai nedetalizavo.

Strategas po dramatiškai laimėto mūšio prieš „Juventus“ pabrėžė, jog situacija nėra kažkuo ypatinga, bet neužsiminė apie suteiktą poilsį. Priešingai – specialistas teigė, kad rungtyniauja geriausią krepšinį demonstruojantys krepšininkai.

„Zorano nebuvo komandos rotacijoje. Iš tikrųjų nieko ypatingo dėl jo, – tikino Zdovcas. – Turime 14 krepšininkų ir nusprendėme atvykti su tokiu dvyliktuku. Nenuvertinome šių rungtynių, žaidėme su geriausiais žaidėjais, kurie buvo gerame ritme. Kai kurie krepšininkai žaidė virš 30 minučių. Sveikinimai „Juventus“ vyr. treneriui, bet pabaigoje mums pasisekė labiau.“

„Žalgiris“ Utenoje išsigelbėjo per pratęsimą, į kurį komandas pasiuntė taiklus Edgaro Ulanovo metimas. Šeimininkams priklausė lemiama ataka, tačiau Patrickas Milleris šovė pro šalį.

Per pridėtą laiką daugkartinius LKL čempionus tempė Lukas Lekavičius. „Žalgirio“ gynėjas startavo penkiais taškais iš eilės, po to ore užmetė kamuolį Joshui Nebo, kuris dėjimu grąžino iniciatyvą kauniečiams.

Lekavičius iš viso pelnė 13 taškų (1/3 dvit., 2/3 trit., 5/5 baud.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, po 4 kartus suklydo ir prasižengė.

Įžaidėjas dar kartą sezone tapo komandos vedliu, kai labiausiai to reikėjo.

„Lukas demonstruoja charakterį, – pažymėjo Zdovcas. – Jaučiu, jog kai kurie žaidėjai neatsiduoda LKL rungtynėms visu 100 proc. Kai susigriebia pačiose rungtynėse, jau būna per vėlu.“

„Lekavičius, kaip ir kiekvienas krepšininkas, yra svarbus mūsų komandai, – pridėjo specialistas iš Slovėnijos. – Visada daug tikimės iš Luko, bet jis nėra robotas. Lekavičius nėra aukštas, prieš jį stoja fiziškai stiprūs varžovai, komandos ruošiasi žaidimui prieš Luką. Ir jam nėra lengva kiekvienose rungtynėse demonstruoti tokį solidų žaidimą.“

„Juventus“ šturmavo žalgiriečius ketvirtajame kėlinyje, kurį pradėjo atkarpa 15:5 ir išsiveržė į priekį 60:56. Tada uteniškiai pusketvirtos minutės nepelnė taškų, kauniečiai atsakė atkarpa 8:0 ir kova nusikėlė iki paskutinių sekundžių.

„Tikėjausi sunkių rungtynių po turėtos pertraukos, – pripažino Zdovcas. – Žinojome, jog „Juventus“ – gera komanda. Manęs nenustebino, kaip viskas klostėsi. Turėjome dvi progas nulaužti rungtynes, bet nepasinaudojome jomis. Pirmoji rungtynių pusė iš tikrųjų buvo gera, tiesiog mes nerealizavome savo metimų. Antroje rungtynių pusėje sutriko dalijimasis kamuoliu, priėmėme neprotingus sprendimus puolime, buvome per konservatyvūs ir naivūs, tačiau išsilaikėme gynyboje, dėl ko ir laimėjome.

„Juventus“ krepšininkai kovėsi dėl kiekvieno kamuolio. Akivaizdu, jog kai kuriuos dalykus galime atlikti kur kas geriau, bet kai kuriose situacijose pristigome fiziškumo. Galėjome ir pralaimėti, visgi buvo pratęsimas, bet laimėjome ir keliaujame toliau.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS