Jaunuolės mokysis ir žais krepšinį | kl.lt

JAUNUOLĖS MOKYSIS IR ŽAIS KREPŠINĮ

  • 0

„Mūsų pagrindinis siekis – užauginti aukščiausio lygio žaidėjas, kurios garsintų Lietuvą“, – sakė Merginų krepšinio centro vadovė Alina Adomaitytė.

Ilgalaikis projektas

Ilgalaikio projekto misija – ugdyti krepšininkes, kurios papildytų nacionalines rinktines.

„Agrokoncerno“ įmonių grupė kartu su Lietuvos krepšinio federacija (LKF) ir Druskininkų miesto savivaldybe įsteigė viešąją įstaigą Merginų krepšinio centrą.

Ilgalaikio projekto misija – ugdyti krepšininkes, kurios papildytų nacionalines rinktines, kovotų dėl aukščiausių vietų olimpinėse žaidynėse, pasaulio ir Europos čempionatuose.

Pasak centro įsteigimą inicijavusios A.Adomaitytės, „Agrokoncernui“ pavaldžios įmonės „Agrokoncernas GDP“ direktorės ir Lietuvos krepšinio federacijos viceprezidentės, tai yra ilgai brandintas projektas.

„Po metų vyks Europos jaunučių (iki 16 metų) merginų čempionatas. Tikimės, kad Merginų krepšinio centro auklėtinės sudarys mūsų šalies rinktinės branduolį“, – teigė A.Adomaitytė.

Centro vadovė profesionaliai žaidė krepšinį, todėl gerai supranta, ko reikia, kad sportininkės galėtų siekti meistriškumo. Pasak A.Adomaitytės, merginos treniruosis centre, kol baigs mokyklą, vėliau jos galės pereiti į klubus ir tęsti profesionalų karjerą.

Mokės stipendijas

Merginų krepšinio centras veiks Druskininkuose. Į jį šiemet bus atrinkta 15 gabiausių 14–15 m. žaidėjų iš visos Lietuvos.

Kitąmet planuojama suburti ir antrą komandą, į kurią bus kviečiamos 13–14 m. sportininkės.

Merginos įsikurs Druskininkų olimpiniame sporto centre, jos lankys mokyklą, treniruosis ir dalyvaus varžybose. Šio centro auklėtinėms bus suteiktas visavertis išlaikymas, mokamos stipendijos.

Sportininkes treniruos patyręs specialistas Aurimas Jasilionis, per savo karjerą dirbęs ne vien Lietuvos klubuose, bet ir Libane, Bahreine, Rusijoje, Ukrainoje, o šiemet pakviestas į Azerbaidžano vyrų krepšinio rinktinės trenerių štabą. Fizinio rengimo pratybas rengs slovėnas Tomažas Brinecas.

Patirtis: trenerio A.Jasilionio karjeros stotelių sąraše – Libanas, Bahreinas, Rusija, Ukraina, Azerbaidžanas / basketball.az nuotr.

LKF prezidentas Vydas Gedvilas džiaugiasi, kad privatus verslas ėmėsi iniciatyvos auginti naują žaidėjų kartą, kuri, tikimasi, padės susigrąžinti Lietuvos moterų krepšinio prestižą.

„Mūsų krepšininkės jau dešimt metų nedalyvauja Europos čempionatų finalo turnyruose. Mergaites, merginas gerokai sunkiau surinkti į krepšinio grupes nei vaikinus. Šiuo metu krepšininkės ruošiamos valstybės lėšomis išlaikomose sporto gimnazijose Panevėžyje ir Šiauliuose, taip pat dar vienas centras bus įkurtas Klaipėdoje“, – sakė V.Gedvilas.

Tikslai – įgyvendinami

Merginų krepšinio centras Druskininkuose – vienintelis tokio formato šalyje.

Pasak LKF generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno, tai – išskirtinis atvejis Lietuvos krepšinyje, nes projektas inicijuotas ir remiamas privataus verslo.

„Agrokoncerno“ grupės savininkas Ramūnas Karbauskis įsitikinęs, kad Merginų krepšinio centrui keliami ilgalaikiai tikslai – realūs ir įgyvendinami.

„Lietuvoje yra talentingų krepšininkių, kurios gali žaisti ne tik šalies, bet ir užsienio klubuose, atstovauti rinktinėms. Tačiau akivaizdu, kad moterų krepšinis nėra toks populiarus kaip vyrų, žaidėjos stokoja palaikymo. Mes norime prisidėti ir padėti, kad situacija keistųsi į gera“, – sprendimą remti moterų krepšinį komentavo R.Karbauskis.

GALERIJA

  • Patirtis: trenerio A.Jasilionio karjeros stotelių sąraše – Libanas, Bahreinas, Rusija, Ukraina, Azerbaidžanas.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS