JAV treneris po Lietuvos rinktinės triumfo aikštelėje: turbūt šiąnakt neužmigsiu | kl.lt

JAV TRENERIS PO LIETUVOS RINKTINĖS TRIUMFO AIKŠTELĖJE: TURBŪT ŠIĄNAKT NEUŽMIGSIU

  • 1

Po to, kai FIBA pasaulio krepšinio čempionate Filipinuose sekmadienį JAV komanda pralaimėjo Lietuvos rinktinei, amerikiečių komandos vyriausiasis treneris neslėpė – tai buvo didžiulis smūgis, rašo CNN.

Primename, kad didysis šou prasidėjo jau pirmajame kėlinyje – jokio spaudimo nejautę lietuviai, kone tobulai pradėjo rungtynes. Vaizdas – akiai malonus, o svarbiausia, ką rodė skaičiai: 31:12 arba plius 19 po pirmojo kėlinio prieš Ameriką pasaulio čempionate.

Fantastiškas, geriausias karjeros rungtynes rinktinėje žaidė Vaidas Kariniauskas – antras komandos įžaidėjas vien per pirmą kėlinį pelnė 9 taškus, o pasirodymą baigė su 15 taškų ir 4 atkovotais kamuoliais. Jis – naudingiausias rinktinės žaidėjas.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis pasibaigus įtemptai kovai sakė, kad jo komandai reikia „taupyti emocijas“ kitoms rungtynėms.

Tuo tarpu, JAV vyriausiasis treneris Steve'as Kerras kritikavo savo komandos žaidimą, sakydamas, kad tokiu rezultatu Lietuva „tiesiog smogė amerikiečiams į veidą“.

„Mums pasisekė, kad pralaimėjimas nepakenkė mūsų tikslui laimėti aukso medalį. Mums tai – puikus žaidimas, nes tai FIBA... Nekenčiu pralaimėti. Tikriausiai šiąnakt neužmigsiu. Kitas rungtynes turime pradėti taip, kaip pradėjome antrajame kėlinyje. Tikiuosi, kad tai bus mums pamoka“, – po rungtynių kalbėdamas su žurnalistais pridūrė jis.

Pasaulio krepšinio čempionato Filipinuose grupės rungtynės: Lietuva – JAV

E. Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasaulis prisimins Lietuvos rinktinę, kuri pirmoji šiame pasaulio čempionate nugalėjo JAV. Apskritai lietuviams tai – trečias kartas istorijoje, kai pavyksta įveikti šį varžovą. 2004 metais nepamirštamą pergalę 94:90 dovanojo Šarūnas Jasikevičius. Ankstesnė – jau primiršta pergalė, buvo iškovota 1998-aisiais. Rugsėjo 5 dieną Lietuva ketvirtfinalyje kausis su Serbija.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ir

pralaimejimo atveju,kur atsidurs LT ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS