Jubiliejinis čempionatas suburs krepšinį žaidžiančius žurnalistus | kl.lt

JUBILIEJINIS ČEMPIONATAS SUBURS KREPŠINĮ ŽAIDŽIANČIUS ŽURNALISTUS

  • 0

Lietuvos žurnalistai aikštelėje vėl aiškinsis, kurie geriausiai žaidžia krepšinį. Gruodžio 2 d. Vilniuje vyks jubiliejinis dešimtasis Lietuvos žurnalistų krepšinio čempionatas, kuriame jėgas išmėgins net aštuonios komandos.

 

Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto klubo „PRESS‘as“ ir Lietuvos sporto žurnalistų federacijos organizuojamame čempionate titulą gins TV3 grupės žurnalistai. Dėl pagrindinio turnyro rėmėjo lažybų bendrovės „TOPsport“ įsteigtos taurės taip pat varžysis „PRESS‘as“, LNK, LRT, „Lietuvos rytas“, „15min.lt“, „Basketnews“ ir Kauno žurnalistų komanda.

Bendradarbiaujant su „Active Vilnius“ žurnalistų čempionatas vyks Žemynos progimnazijos sporto komplekse įsikūrusioje „NBA mokykloje“.

Pajuokausiu, kad prireikė surengti dešimt turnyrų, kad žurnalistų čempionatas būtų pripažintas oficialiai. Pirmą kartą žurnalistų čempionatas organizuojamas kartu su Lietuvos krepšinio federacija, o jos prezidentas Vydas Gedvilas pažadėjo pats įteikti nugalėtojams taurę, – sako Lietuvos sporto žurnalistų federacijos prezidentas ir „PRESS‘o“ vadovas Tautvydas Vencevičius. – Norime padėkoti ir Vilniaus miesto savivaldybei bei „Active Vilnius“, kurie suteikė galimybę čempionatą vėl surengti sostinėje, kur ir užgimė ši idėja. Pirmi čempionatai vykdavo Šarūno Marčiulionio akademijoje, tačiau ją nugriovus, žurnalistai žaisti krepšinį rinkdavosi Druskininkuose ir Kaune.“

Nuo 2012 metų vykstantį Lietuvos žurnalistų krepšinio čempionatą po tris kartus yra laimėję Kauno ir Panevėžio žurnalistai. 2018 m. jų dominavimą nutraukė „PRESS‘as“, o pastaruosius du čempionatus 2019 m. ir 2022 m. laimėjo TV3 komanda. 2020 ir 2021 m. čempionatas neįvyko dėl pandemijos.

Sporto žurnalistus vienijančios organizacijos kartu taip pat organizuoja jau daugiau negu dešimtmetį vykstančius Lietuvos žurnalistų futbolo čempionatą bei tarptautinį žurnalistų futbolo turnyrą.

 

GALERIJA

  • Jubiliejinis čempionatas suburs krepšinį žaidžiančius žurnalistus
  • Jubiliejinis čempionatas suburs krepšinį žaidžiančius žurnalistus
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS