K. Alminaitė: pirmą kartą į krepšį įdėjau prieš porą metų | kl.lt

K. ALMINAITĖ: PIRMĄ KARTĄ Į KREPŠĮ ĮDĖJAU PRIEŠ PORĄ METŲ

  • 0

Praėjusių metų Lietuvos studentų krepšinio lygos čempionės – Vytauto Didžiojo universiteto krepšininkės šį sezoną nedemonstruoja to žaidimo, kurio iš komandos tikisi sirgaliai.

Šiuo metu komanda yra ketvirtoje turnyrinės lentelės vietoje (1 pergalė ir 5 pralaimėjimai) ir balansuoja ties nepatekimo į atkrintamąsias varžybas riba.
Paskutinėse rungtynėse VDU krepšininkės namuose rezultatu 75 – 55 nusileido Lietuvos sporto universiteto krepšininkėms.

Kristina Alminaitė buvo naudingiausia susitikimo žaidėja ir surinko net 46 naudingumo balus. Kristina sutiko pasidalinti mintimis apie paskutinį mačą ir krepšinį.

- Kristina, paskutinės rungtynės tau buvo ypač sėkmingos, surinkai net 46 naudingumo balus, kaip vertini savo pasirodymą?

Krepšinis – komandinis žaidimas, kadangi pralaimėjome 20 taškų skirtumu - pasirodymo negaliu vertinti kaip geru, beto aikštelėje būnant maniau, kad pramečiau daugiau metimų nei rašo statistikoje, todėl po varžybų nuotaikos buvo nekokios.

- VDU šį sezoną nedemonstruoja to žaidimo, kurio tikisi komandos gerbėjai, kokios priežastys tai lemia?

Taip, šis sezonas komandai sunkus, manau tam daro įtakos ir tai, kad dar nei vienose varžybose nebuvome pilnos čempioniškos sudėties.  Tai vienų, tai kitų panelių klubai neišleidžia, todėl turbūt ir tokie rezultatai.

- Ar VDU tikisi ir šiais metais apginti čempionių titulą?

VDU dabar tikisi pirmiausiai patekti į pusfinalius (šypsosi).

- Kitą savaitę susitiksite su Mykolo Romerio komanda. Kokios mintys prieš rungtynes?

MRU komandos sudėtyje yra nemažai žaidėjų iš „Kibirkštis VIČI“  komandos, neaišku ar jas išleis klubas, taip pat yra neblogų žaidėjų iš mano komandos (Utenos „Utena),  tad rungtynės tikrai nebus lengvos. Viskas priklausys nuo to kiek žaidėjų surinks komandos. Vienaip ar kitaip stengsimės laimėti, kitokių minčių ir negali būti, dabar pergalės mums yra ypač svarbios.

- Kristina, ar esi kada nors bandžiusi įdėti į krepšį?

Esu bandžiusi ir esu įdėjusi! Pirmą kartą pabandžiau ir įdėjau prieš porą metų, tai buvo su 6 dydžio kamuoliu. Deja, bet nededu nei per varžybas, nei per treniruotes. Tai reikalauja labai daug jėgų, neturiu tokio šuolio kaip vyrai ir nemanau, kad kada nors turėsiu. Dėjimas buvo paprastas, viena ranka. Sunku dėti ir dėl to, nes kamuoliai labai slysta iš rankų ir jį sunku išlaikyti, todėl buvo daug nesėkmingų bandymų.

- Nuo gruodžio mėnesio pradėjai žaisti Utenos „Utena“ komandoje. Ar nesunku priprasti prie naujos aplinkos?

Utenoje treniruojamės vieną kartą į dieną, tai būna vėlai vakare, todėl miestelio praktiškai nematau. Tačiau arena gera, tikrai viskas gerai, nors gal žmonių į rungtynes galėtų ateiti ir daugiau (šypsosi).

- Ar nėra sunku suderinti profesionalų sportą ir mokslą?

Kai žaidžiau „Kibirkštis – VIČI“ komandoje buvo sunku, dabar daug lengviau, nes turiu daugiau laisvo laiko, o ir treneris visuomet išleidžia į atsiskaitymus.

- Kokia sporto šaka be krepšinio tau dar patinka?

Patinka plaukimas, visiems dabar tikriausiai patinka plaukimas! (šypsosi) Be to, dažnai pati paplaukioju per laisvas dienas.

- Gražiausias krepšininkas...  

Žinoma, kad Mantas Kalnietis!

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS