K. Maksvytis: rinktinė bus stipri | kl.lt

K. MAKSVYTIS: RINKTINĖ BUS STIPRI

Birželį – treniruotės ir penkerios kontrolinės rungtynės, pirmą liepos savaitę – mūšiai dėl kelialapio į Paryžiaus olimpines žaidynes. Toks artimiausias Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės tvarkaraštis.

Tikslas – olimpiada

„Tikimės, kad subursime stiprią ir konkurencingą rinktinę. Kol kas nėra nė vieno žaidėjo, suabejojusio ar atsisakiusio atvykti. Mūsų tikslas – olimpiada“, – teigė nacionalinės komandos vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis.

Ikiolimpiniai atrankos barjerai lietuvių lauks liepos 2–7 d. Puerto Rike, kur pirmiausia A grupėje teks išmėginti jėgas su Meksikos ir Dramblio Kaulo Kranto krepšininkais.

Vėliau – pusfinalis su kuria nors B grupės ekipa (Italijos, Puerto Riko ar Bahreino) ir galiausiai – finalas. Bilietą į Paryžių gaus tik turnyro laimėtojai.

Jau žinoma, kad olimpiadoje mūsiškiai žaistų C grupėje kartu su JAV, Serbijos ir Pietų Sudano komandomis.

Pastarąjį kartą Lietuvos rinktinė olimpinėse žaidynėse dalyvavo 2016-aisiais Rio de Žaneire (užėmė septintą vietą).

Talentas: tarp kandidatų į nacionalinę rinktinę – NBA naujokų biržoje dalyvausiantis 19-metis 211 cm ūgio M. Buzelis. / gettyimages.com nuotr.

Dirbs dvi sudėtys

Planuojama, kad birželio 3-iąją į treniruočių stovyklą susirinks artimiausias Lietuvos rinktinės rezervas, kuriam numatytos trejos kontrolinės rungtynės su Libano ekipa.

Lietuvių ir libaniečių mačai vyks 10 d. Jonavoje, 12 d. – Kėdainiuose ir 14 d. – Panevėžyje.

„Norime, kad mūsų rinktinė migruotų – žaistų daugelyje šalies miestų, būtų arčiau sirgalių regionuose“, – sakė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Pagrindinė sudėtis pratybas pradės birželio 16-ąją Palangoje, o 23 d. Vilniuje ir 25 d. Liublianoje žais draugiškas rungtynes su slovėnais.

„Norėjome daugiau kontrolinių dvikovų, bet tinkamo varžovo neradome. Bus papildomų dienų treniruotėms“, – teigė K. Maksvytis.

M. Balčiūnas atskleidė, kad buvo planuojamas susitikimas su Arizonos (JAV) universiteto krepšininkų komanda, tačiau tam nepritarė NCAA.

Kol kas nėra nė vieno žaidėjo, suabejojusio ar atsisakiusio atvykti.

Pajėgos iš JAV

K. Maksvytis patvirtino, kad padėti rinktinei sutiko abu NBA sezoną jau užbaigę legionieriai – Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas.

„Bendravau su jais, perdavėme mūsų pasiruošimo planus, federacija derina draudimo reikalus“, – kalbėjo strategas.

Iš JAV laukiama ir Mato Buzelio (NBA G lyga, „Ignite“), Augusto Marčiulionio (NCAA, „St. Mary’s Gaels“ universitetas).

„Mato agentas žino, kad jis nori žaisti rinktinėje. Jei viskas susiklostys palankiai, M. Buzelis prisijungs po NBA naujokų biržos“, – paaiškino K. Maksvytis.

Treneris teigė, kad pagrindinės sudėties treniruočių stovykloje turėtų dalyvauti penkiolika krepšininkų, nors išplėstiniame kandidatų sąraše jų yra per 20. Anot K. Maksvyčio, perteklinė konkurencija – tarp vidurio puolėjų, mažesnė – tarp įžaidėjų, sunkiųjų krašto puolėjų, atakuojančių gynėjų.

GALERIJA

  • K. Maksvytis: rinktinė bus stipri
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Senukas

Tas amerikontas sake visa dūsia atiduoda aikštelėje, matem matem

gaus krūva malkų

iš kurių galės prisidožti medinių medalių

Anonimas

bet treneris silpnokas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS