Karšta krepšinio vasara – su iššūkiais Austrijoje ir Kinijoje | kl.lt

KARŠTA KREPŠINIO VASARA – SU IŠŠŪKIAIS AUSTRIJOJE IR KINIJOJE

  • 0

Lietuvos trijulių krepšinio („3 prieš 3“) vyrų rinktinė pasaulio čempionatą pradės maču su belgais, moterų komanda – su kinėmis. Savo varžovus sužinojo ir studentų universiadoje dalyvausiantys mūsų šalies vaikinai.

Tikslas – olimpiada

Austrijos sostinėje Vienoje gegužės 30–birželio 4 d. po 20 geriausių krepšinio trijulių vyrų ir moterų rinktinių kovos dėl planetos pirmenybių apdovanojimų, tarp dalyvių bus ir abi Lietuvos nacionalinės ekipos.

Pernai mūsų šalies vyrų rinktinė pasaulio čempionate iškovojo sidabro medalius, o moterų ekipa liko vos per žingsnį nuo bronzos.

Papildoma motyvacija ir vėl siekti aukštumų – prizines vietas užėmusioms komandoms bus dalijami kelialapiai į ikiolimpinės atrankos turnyrą, kuriame bus kovojama dėl vietų 2024-ųjų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

Krepšinio trijulių pasaulio čempionate bus dalijami kelialapiai į ikiolimpinės atrankos turnyrą.

Kol kas lietuviai siekia į Paryžių vykti tiesiausiu keliu – pagal reitingą: vyrai – treti pasaulyje, moterys – ketvirtos. Lapkričio 1-ąją po tris geriausias vyrų ir moterų rinktines (daugiausia dvi iš vieno žemyno) jau bus galima sveikinti iškovojus kelialapius į olimpiadą.

Varžovai – grėsmingi

Vyrų „3 prieš 3“ rinktinė žais pasaulio čempionato C grupėje ir išmėgins jėgas su belgais (6 vieta reitingų lentelėje), lenkais (11), puertorikiečiais (25) ir atranką įveikusia komanda.

Belgijos ir Lenkijos krepšininkai dalyvavo Tokijo olimpinėse žaidynėse, belgai buvo ketvirti. Puerto Riko ekipa pernai iškovojo Amerikos čempionato sidabrą – finale nusileido amerikiečiams.

Atrankos turnyre, kuris vyks gegužės 6–7 d., dėl trijų kelialapių į pasaulio čempionatą varžysis Kinijos, Izraelio, Naujosios Zelandijos, Ruandos, Vengrijos, Trinidado ir Tobago atstovai.

Gegužės 30-ąją mūsiškiai susitiks su belgais ir puertorikiečiais, o birželio 1 d. – su lenkais ir atrankos etapo laimėtojais.

Kinės jau pažįstamos

Lietuvos krepšininkės varžysis D grupėje kartu su kinėmis (5-a vieta reitingų lentelėje), rumunėmis (12), italėmis (13) ir atranką įveikusia komanda.

Tokijo olimpiadoje kinės iškovojo bronzos medalius, trečią vietą užėmė ir pernykščiame pasaulio čempionate, mažajame finale įveikusios būtent lietuves.

Atrankos turnyre kovos Čekijos, Izraelio, Šveicarijos, Australijos, Madagaskaro ir Kolumbijos atstovės.

Mūsiškės į aikštę žengs gegužės 31-ąją – žais su kinėmis ir italėmis, o birželio 2-ąją lauks dvikovos su rinktine iš atrankos ir rumunėmis.

Tiek vyrų, tiek moterų varžybose grupių nugalėtojai keliaus tiesiai į pasaulio čempionato ketvirtfinalį, o antras ir trečias vietas užėmusios ekipos – į aštuntfinalį. Šie etapai vyks birželio 3 d.

Laukia universiada

Pasaulio studentų sporto žaidynės – universiada – vyks liepos 28–rugpjūčio 8 d. Čengdu (Kinija).

Krepšinio turnyre dalyvausianti Lietuvos krepšininkų (treneris Aurimas Matulevičius) rinktinė A grupėje varžysis su Taivano, Kinijos, Brazilijos ir Pietų Afrikos Respublikos (PAR) studentais.

B grupėje kovos Argentinos, Kroatijos, Rumunijos ir Mongolijos ekipos, C – JAV, Čekijos, Japonijos ir Lenkijos, D – Suomijos, Meksikos, Pietų Korėjos ir Azerbaidžano atstovai.

Žaidynės Čengdu mieste turėjo vykti 2021 m., tačiau du kartus iš eilės buvo nukeltos dėl pandemijos.

2019 d. Neapolyje (Italija) mūsų šalies krepšininkai nedalyvavo. 2017 m. Taipėjuje (Kinija) vaikinai iškovojo aukso medalius, o merginų komanda užėmė dvyliktą vietą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS