Vos švenčių nesusigadinęs „Rytas“ apgynė pozicijas | kl.lt

VOS ŠVENČIŲ NESUSIGADINĘS "RYTAS" APGYNĖ POZICIJAS

Nežinia, ar Kauno "Žalgirio" krepšininkai sekė „Betsafe-Lietuvos krepšinio lygos“ (LKL) rungtynių tarp Vilniaus „Ryto“ ir Utenos „Uniclub Casino-Juventus“ ekipų eigą, bet nedaug trūko, jog jų baigtis kauniečiams būtų smarkiai pagelbėjusi kovoje dėl pirmosios vietos. Mačo pabaigoje išsikapstęs "Rytas" 82:74 apgynė savo tvirtovę ir išsaugojo lyderių pozicijas.

 

„Šiandien daug kentėjome. Prametėme daug lengvų metimų, bet kai buvo sunkiausia, įkvėpė mūsų arena", - atsiduso Giedrius Žibėnas.

Vilniečių vairininko diriguojamas kolektyvas ketvirtajame kėlinyje save buvo įspraudęs į kampą. "Juventus" komanda atsiplėšė 9 taškais (66:57), kai abi baudas pataikė gynėjas Vytautas Šulskis. Vis dėlto šeimininkus išgelbėjo laiku pabudęs Kennethas Speedy Smithas. Amerikietis iki to momento buvo prametęs net 11 metmų iš eilės. Tačiau paskutiniame ketvirtyje surengė įspūdingą pasirodymą. Jo padedamas „Rytas“ rengė spurtą 10:0 ir po K.Smitho metimo persvėrė rezultatą 67:66. Netrukus amerikietis smeigė du tritaškius, o po jo perdavimo J.Williamsui „Rytas“ atsidūrė ant pergalės sleksčio – 75:69. Speedy surinko 13 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus. Tiek pat taškų nugalėtojams pelnė Jarvisas Williamsas (7 atk. kam.) – po 13, Mindaugas Girdžiūnas ir Evaldas Kairys – po 11, Margiris Normantas ir Arnas Butkevičius – po 9.

Uteniškių gretose žibėjo 38 naudingumo balus rinkęs Rokas Gustys. Kaunietis pakartojo savo naudingiausią pasirodymą „Betsafe-LKL“ čempionate. Vidurio puolėjas įmetė 19 taškų ir atkovojo 12 kamuolių. Amerikietis Patrickas Milleris ir Vytautas Šulskis (8 atk. kam.) pridūrė po 13 taškų, Martynas Gecevičius 10, Gintautas Matulis 7.

"Atsilikome 9 taškais, vėliau sužaidėme geras 5 minutes – to užteko. Suprantame, jog likusiose rungtynėse to gali neužtekti“, – pripažino Giedrius Žibėnas.

„Labai apmaudus pralaimėjimas. 35 minutes kontroliavome rungtynes, laikėmės drausmės, kažkur rizika pasiteisino. Bet pabaigoje padariau klaidų ir aš, kažkur žaidėjai nuvargo, priėmėme blogus sprendimus“, – apmaudą liejo naujasis uteniškių vedlys Nedas Pacevičius.

Po šio mačo "Ryto" sąskaitoje yra 24 pergalės ir 3 pralaimėjimai, o Utenos klubas laimėjo 13 sykių iš 27 galimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS