Kauniečių laukia du išbandymų frontai | kl.lt

KAUNIEČIŲ LAUKIA DU IŠBANDYMŲ FRONTAI

  • 0

"Dirbame pagal numatytą planą, o kaip pasiruošėme sezonui – parodys varžybos", – pareiškė Kauno "Aisčių-LSMU" moterų krepšinio komandos strategas Rokas Kondratavičius.

Į kovą – spalio 5-ąją

Kauno krepšininkės spalio 5-ąją pradės Baltijos šalių čempionatą – savo aikštėje susitiks su Talino "Ulikool" ekipa.

Šiose varžybose taip pat dalyvaus Vilniaus "Kibirkštis-MRU" ir "Šiauliai" bei Rygos TTT ir "Stradina-Universitate", Liepojos LSSS bei Tartu "Ulikool-Kalev" komandos.

Lietuvos moterų krepšinio lygos čempionate kaunietės išmėgins jėgas su "Kibirkšties-MRU", "Šiaulių", Klaipėdos "Neptūno" ir Vilniaus "Kibirkšties-VKM" ekipomis.

Praeitą sezoną Lietuvos čempionato finale "Aistės-LSMU" 81:57 nugalėjo Ukmergės "Vilkmergę", kuri vėliau sustabdė savo veiklą.

Kaunietės laimėjo ir pirmą kartą surengtą mačą dėl Karalienės taurės – šiemet vasario 16-ąją 71:61 privertė kapituliuoti sostinės kibirkštietes.

Pokyčių – daug

Iš "Aisčių-LSMU" auksinės sudėties liko penkios žaidėjos: Kristina Masionytė, Karolina Kazočiūnaitė, Evelina Januševičiūtė, Klaudija Janionytė, Gabija Šegždaitė.

Didžiausi nuostoliai – į "Kibirkštį-MRU" išvykusios lyderės Kristė Druskytė ir Daugilė Šarauskaitė. Daugilė buvo pripažinta praeito Lietuvos čempionato naudingiausia (MVP) finalo ketverto varžybų žaidėja.

Kauno komandą papildė Brigita Sinickaitė, Dovilė Lukšienė (jai patikėtos kapitonės pareigos), Rasa Knyzaitė, Martyna Petrėnaitė, Ieva Bagdanavičienė, Goda Kuzminskytė, Martyna Čepaitė.

K.Janionytė, B.Sinickaitė ir G.Šegždaitė šiemet atstovavo Lietuvos jaunių ir jaunimo (iki 18 m. bei iki 20 m.) rinktinėms.

Praeitą sezoną "Aistės-LSMU" laimėjo Lietuvos čempionatą ir iškovojo Karalienės taurę bei pelnė Baltijos šalių čempionato sidabrą.

Džiaugiasi darbštumu

Pirmas kontrolines rungtynes "Aistės-LSMU" pralaimėjo Minsko "Cmoki" krepšininkėms 56:76, o vėliau 71:42 įveikė "Šiaulius" bei 71:61 – Rygos TTT jaunimo ekipą.

Šiuos mačus rezultatyviausiai žaidė K.Kazočiūnaitė, B.Sinickaitė, K.Masionytė, L.Bagdanavičienė.

"Siekiame, kad visos žaidėjos sklandžiai įsilietų į sistemą, kurią norime matyti per artėjančias oficialias varžybas, tad kontrolinės dvikovos buvo vienas proceso etapų, – kalbėjo "Aisčių-LSMU" vyriausiasis treneris R.Kondratavičius. – Džiugina krepšininkių darbštumas, susikaupimas."

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS