Kaunietes krepšininkes į pergales ves rinktinės strategas | kl.lt

KAUNIETES KREPŠININKES Į PERGALES VES RINKTINĖS STRATEGAS

Jubiliejinį 30-ąjį sezoną Kauno „Aisčių-LSMU“ moterų krepšinio klubas pasitinka kupinas sportinių ambicijų. Lietuvos čempionato prizininkių gretas papildė būrys perspektyvių žaidėjų, o komandos vairą perėmė šalies moterų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Rimantas Grigas.

Švęs jubiliejų

„Ateinantis sezonas bus jubiliejinis ne tik mums, bet ir treneriui R.Grigui, švęsiančiam 60-metį. Simboliška, kad būtent dabar treneris grįžta į mūsų klubą“, – kalbėjo „Aisčių-LSMU“ klubo direktorius Petras Aleksonis.

„Su malonumu priėmiau kauniečių kvietimą, nes šiam istoriniam klubui esu neabejingas. Be to, dirbdamas šalies moterų krepšinio lygoje stebėsiu, kaip sekasi Lietuvos rinktinės kandidatėms ir padėsiu joms tobulėti“, – sakė R.Grigas.

Rugsėjo 17-ąją 60-metį pažymėsiantis treneris savo turiningą karjerą pradėjo Kauno „Viktorijos“ klube, kuris vėliau pakeitė pavadinimą į „Aistes“. Vėliau R.Grigo nurodymų klausė ir Kauno „Atleto“ vyrai, o ilgiausią karjeros etapą jis darbavosi Kauno „Žalgirio“ sistemoje, pereidamas visus laiptelius – nuo dublerių komandos vairininko iki vyrų ekipos asistento ir vyriausiojo trenerio. Su šia komanda jis ne kartą laimėjo LKL aukso žiedus, tapo Baltijos krepšinio lygos (BBL) ir LKF taurės nugalėtoju.

Vėliau R.Grigas dirigavo Kyjivo „Budivelnik“ vyrų kolektyvui, Baltarusijos moterų krepšinio rinktinei, Lietuvos vaikinų rinktinėms, padėjo keliems LKL ir NKL klubams. Nuo praėjusių metų jis stovi prie Lietuvos moterų rinktinės vairo.

Dirbdamas šalies moterų krepšinio lygoje stebėsiu, kaip sekasi Lietuvos rinktinės kandidatėms.

Grįžta į Europą

„Mums labai pasisekė, kad toks patyręs specialistas patikėjo mūsų vizija ir sutiko padėti lipdant ambicingą komandą. Neabejoju, kad kasdienis darbas R.Grigo treniruotėse, taip pat ir varžybinė patirtis mūsų jaunoms žaidėjoms bus labai naudinga“, – teigė P.Aleksonis.

Pernai prie moterų rinktinės vairo stojęs R.Grigas pabrėžė apie būtinybę gaivinti kurį laiką šešėlyje buvusį moterų krepšinį, akcentuojant darbą klubuose ir žengiant į elitines Europos taurių varžybas.

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) šią misiją patikėjo šalies čempionei Vilniaus „Kibirkščiai“, kurį po ilgos pertraukos grįžta į Europos taurės turnyrą. Paskutinė Europos taurėje žaidusi Lietuvos komanda buvo Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“ (2016–2017 m.).

Medaliai: praei­tą se­zo­ną „Ais­čių-LSMU“ krep­ši­nin­kės iš­ko­vo­jo Lie­tu­vos čempionato bron­zą. / Eit­vy­do Ki­nai­čio nuo­tr.

Ateityje praverti langą į Europą planuoja ir „Aistės-LSMU“. Šiemet jų tikslas bus ne tik kautis dėl medalių šalies ir regiono čempionatuose, bet ir ruošti pamainą dabartinei Lietuvos moterų rinktinei. Ateinantį sezoną kauniečių marškinėlius vilkės būrys perspektyvių krepšininkių, tarp kurių bus ne viena Lietuvos jaunimo rinktinių narė.

Perspektyvi sudėtis

Vasarą iš „Kibirkšties“ klubo į Kauną persikėlė Amalija Pašajevaitė. Sutartis su klubu pratęsė patyrusi gynėja Deimantė Žukaitė ir puolėja Martyna Petrėnaitė, taip pat ką tik Europos jaunių (iki 18 metų) čempione tapusi Neda Pletkutė.

„Aisčių-LSMU“ marškinėlius ir toliau vilkės puolėjos Gintarė Paulauskaitė ir Gedvilė Savostaitė, vidurio puolėja Ema Januškevičiūtė. Iš Šiaulių atvyko vidurio puolėja Justina Oficerovaitė ir puolėja Evelina Razgutė.

Kauno klubas pasirašė sutartį su perspektyvia gynėja Audrone Zdanevičiūte. Ji yra tapusi Europos jaunučių (iki 16 metų) vicečempione, o šiemet po sunkios traumos grįžo į aikštę. Dar viena sidabrinės jaunučių rinktinės narė Urtė Čižauskaitė į Kauną grįžta po kelerių metų tobulėjimo Prancūzijoje.

„Su treneriu aptarėme sudėtį, o sezono eigoje spręsime, ar reikės dar kokių papildymų. Žinoma, šie metai nebus lengvi finansiškai, nes ieškodami rėmėjų klubai susiduria ne tik su koronaviruso, bet ir su karo Ukrainoje ekonominiais padariniais. Tačiau sezoną pasitinkame optimistiškai“, – dėstė P.Aleksonis.

GALERIJA

  • Medaliai: praei­tą se­zo­ną „Ais­čių-LSMU“ krep­ši­nin­kės iš­ko­vo­jo Lie­tu­vos čem­pio­na­to bron­zą.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS