Kėdainių klubo sąskaitoje – legionierių nukalta šeštoji pergalė | kl.lt

KĖDAINIŲ KLUBO SĄSKAITOJE – LEGIONIERIŲ NUKALTA ŠEŠTOJI PERGALĖ

  • 0

Pirmadienio vakarą „Betsafe-LKL“ čempionate šeštą sezono pergalę iškovojo Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ klubas. Gedimino Petrausko auklėtiniai namuose užtikrintai susitvarkė su svečiais iš Šiaulių, „Šiauliai-7Bet“ krepšininkais.

Kėdainių ekipa namuose varžovus nugalėjo nesunkiai 93:83 (29:26, 24:14, 19:24, 21:19).

Pamatus pergalei G. Petrausko auklėtiniai pasistatė dar iki ilgosios pertraukos. Į priekį legionieriaus Sveno Smajlagičiaus vedama ir įspūdingą puolimą demonstravusi Kėdainių ekipa jau po antrojo kėlinio skaičiavo dviženklį pranašumą (53:40).

Trečiajame kėlinyje Antano Sireikos vadovaujami šiauliečiai atsilikimą dar sugebėjo sumažinti, tačiau didelės intrigos lemiamas ketvirtis neatnešė. Štai likus 3,5 minutėms komandas jau skyrė rekordinis 22 taškų Kėdainių ekipos pranašumas (92:70). Rungtynių pabaigoje per paskutines 3 minutes šeimininkai pelnė vos vieną tašką, todėl svečiams atsilikimą pavyko ženkliai sumažinti, tačiau laiko išsigelbėti jau buvo per mažai.

Pergalės link „Nevėžį-Optibet“ atvedė trys aikštėje dominavę užsieniečiai krepšininkai. S. Smajlagičius pataikė 7 dvitaškius ir 4 tritaškius bei surinko 26 taškus, jam puikiai talkino „Betsafe-LKL“ snaiperio konkurso nugalėtojas Rihards Kuksiks, latvis pelnė 18 taškų ir atkovojo 6 kamuolius, o dar įspūdingesnę kovą po krepšiais pademonstravo Amaras Sylla. Senegalietis pelnė 16 taškų ir atkovojo net 13 kamuolių.

Šiauliečių gretose ryškiausias buvo Martynas Varnas. Gynėjas pelnė 19 taškų ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus. 15 taškų pralaimėjimo fone pelnė Donatas Sabeckis.

Po šių rungtynių permainų turnyro lentelėje nėra. Kėdainių ekipa su šešiomis pergalėmis lieka 9 vietoje, o Šiaulių klubas su dvylika pergalių lieka penktoje pozicijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS