Kirsti ar palaukti: specialistai užstoja K. Maksvytį | kl.lt

KIRSTI AR PALAUKTI: SPECIALISTAI UŽSTOJA K. MAKSVYTĮ

„Ką tai pakeistų? Nežinau. Aš, pats būdamas treneris, esu už Kazį“, – teigė Darius Dimavičius. Šiemet Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) vicečempionu tapęs specialistas, ne vienus metus treniravęs ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) komandas, nemano, kad Kazio Maksvyčio atleidimas radikaliai apverstų Kauno „Žalgirio“ sezoną.

Atomazga – jau netrukus

K. Maksvytis po 85:93 pralaimėtos akistatos su Belgrado „Partizan“ rimtai ir kantriai atsakinėjo į žurnalistų klausimus, kol galiausiai išgirdo repliką apie jam ruošiamą pamainą. Nervingas šypsnis įraudusiame trenerio veide ir atsisakymas komentuoti gandus puikiai iliustravo jo savijautą.

Ant karštos kėdės atsidūręs 46-erių strategas pats supranta – didelio pasitikėjimo kredito „Žalgirio“ sirgaliai jam neduos. Ar duos „Žalgirio“ vadovybė? Tikėtina, kad tai paaiškės artimiausiu metu – arba sekmadienį mūšyje dėl „Betsafe-LKL“ lyderio pozicijos su Vilniaus „Wolves“, arba kitą savaitę, kai žalgiriečius Stambule egzaminuos „Fenerbahce“ su naujuoju strategu Šarūnu Jasikevičiumi, o vėliau – ir į Kauną atvyksianti „Barcelona“.

Nesėkmė namuose su „Partizan“ tapo jau trečiąja paeiliui ir nubloškė „Žalgirį“ į 15-ąją poziciją Eurolygos rikiuotėje. Kauniečiams, turintiems vos penkias pergales po keturiolikos rungtynių, ant kulnų iki vakarykštės dvikovos su „Barcelona“ mynė ir 16-oje vietoje tūnojęs Milano „Emporio Armani“.

Darius Dimavičius / E. Šemioto nuotr.

Kapitono fiasko

14-ojo turo mačą atkarpa 3:13 pradėjęs ir nė karto nepirmavęs „Žalgiris“, kurio gretose kukliai debiutavo gynėjas Austinas Hollinsas, neturėjo realių šansų įveikti svečius iš Serbijos. Željko Obradovićiaus auklėtiniai dominavo iki paskutinio švilpuko ir įsirašė jau aštuntąjį laimėjimą, pakildami į 5-ąją poziciją.

Kauniečių pasirodymą pilnutėlėje savo arenoje iškalbingai iliustruoja Edgaro Ulanovo skaičiai. Pastaruoju metu sirgalių ir specialistų smarkiai kritikuojamas vienas brangiausių „Žalgirio“ žaidėjų per beveik 27 minutes nepelnė nė taško ir surinko minus keturi naudingumo balus.

Klausant sirgalių atrodo, kad K. Maksvytis pernai prie „Žalgirio“ vairo buvo Dievas, o šiemet jau nevykęs treneris.

„Tragedija. Jis turbūt ir pats tai supranta. Lieka tik tikėtis, kad išsipildys jau įprastu tapęs scenarijus, kai po Naujųjų Edgaras ima spindėti visai kitomis spalvomis“, – „Žalgirio“ kapitono nuosmukį vertino Barselonos olimpinių žaidynių prizininkas D. Dimavičius.

„Nesinori taip sakyti, bet manau, kad tam įtaką daro ir internetinė ataka prieš jį. Nors profesionalas turėtų atsiriboti, man atrodo, jį tai veikia. Gaila, bet mano nuomone, jis pradeda palūžti. Bandysime jam suteikti visą pagalbą, bet jis turi pats išsikapstyti“, – svarstė K. Maksvytis.

Užstrigo: dėl pusantro sezono trukmės sutarties jau lyg ir sutarusiam A. Trinchieri vizito į Kauną teks palaukti. / E. Šemioto nuotr.

Akistata su Šaru

Pats K. Maksvytis stengėsi laikytis oriai, nepaisant pasklidusios informacijos apie treneriui rengiamą pamainą, o jam piešiamą maršrutą į Vilniaus „Vilkų“ stovyklą, kuriai dabar diriguoja Kęstutis Kemzūra.

Tuo tarpu į K. Maksvyčio sostą peršamas italas Andrea Trinchieri. 55 metų italas pastaruosius trejus metus dirbo Miuncheno „Bayern“ ekipoje, bet po nesėkmingo praėjusio sezono vasarą paliko postą.

– Iškart po rungtynių su „Partizan“ pasirodė informacija, kad K. Maksvyčio dienos „Žalgirio“ klube suskaičiuotos. Vėliau pasklido gandai, kad penktadienį savo vairininką užstojo patys žaidėjai. Ar, jūsų nuomone, treneris, pernai nuvedęs „Žalgirį“ iki Eurolygos „Top 8“ etapo, nevertas didesnio pasitikėjimo? – klausėme krepšinio specialisto D. Dimavičiaus.

– Klausant sirgalių atrodo, kad K. Maksvytis pernai prie „Žalgirio“ vairo buvo Dievas, o šiemet jau nevykęs treneris. Tačiau taip juk nėra! Dabar daugiau klausimų turėčiau žaidėjams. Pavyzdžiui, pasižiūrėkime į Lauryno Biručio baudų metimų pataikymą (53 proc.). Nejaugi treneris žengs ant parketo ir įmes tas baudas vietoje savo centro? Aišku, galima sakyti, kad treneris gali neleisti prastai žaidžiančio krepšininko į aikštę. Bet Kazys tokios prabangos neturi. Šiuo metu net trys žalgiriečiai yra traumuoti, prieš tai dar du buvo parduoti į Pirėjo „Olympiakos“ (Ignas Brazdeikis ir Nazas Mitrou-Longas). Ar vien trenerio pakeitimas padėtų kompensuoti šių žaidėjų netektis? Nemanau.

Sugrįžimas: Š. Jasikevičius, Stambule rungtyniavęs 2011 m., vakar jau vedė „Fenerbahce“ treniruotę. / BC „Fenerbahce“ nuotr.

– Į „Žalgirį“ peršamas italas A. Trinchieri. Kokia jūsų nuomonė apie šį specialistą?

– Nežinau, ar tai pats geriausias pasirinkimas. Žinoma, Andrea yra įdomus, kvalifikuotas treneris, labai emocingas, iš pažiūros net arogantiškas. Tačiau kuo jis pranašesnis už K. Maksvytį? Nebent tuo, kad laimės daugiau pergalių, nes jau bus grįžę tie trys traumuoti žalgiriečiai ir įsivažiavę du nauji amerikiečiai.

– Kalbama, kad Kauno klubas prieš A. Trinchieri kalbino grįžti Šarūną Jasikevičių. 47-erių kaunietis užvakar pasirinko Stambulo „Fenerbache“. Kaip vertinate šį žingsnį?

– Manau, kad Šarūnui reikės laiko, kol jis surikiuos savo pajėgas Stambule. Todėl gerai, kad „Žalgiriui“ dabar teks žaisti būtent su „Fenerbahce“. Iki trečiadienio mačo Turkijoje Š. Jasikevičius kažko labai nepakeis, tad kauniečiai turės daugiau šansų išsivežti pergalę. Bet kuriuo atveju, smagu, kad dar vienas lietuvis dirbs Eurolygoje. Tik apmaudu, kad mes patys Lietuvoje nevertiname savo specialistų. Kviečiamės italą, o stiprūs lietuviai ieškosi darbo užsienyje.

GALERIJA

  • Kirsti ar palaukti: specialistai užstoja K. Maksvytį
  • Kirsti ar palaukti: specialistai užstoja K. Maksvytį
  • Kirsti ar palaukti: specialistai užstoja K. Maksvytį
E. Šemioto nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (49)

Šiukšliavežys

Žurnalistas, kuris uždavė klausimus Maksvyčiui apie jo būsimą pamainą po eurolygos mačo yra tikras šiukslė. Dėl sensacijos, matyt, ir savo močią suspardytų.

Iš kur Motiejūnas

tiek babkių turėjo,kad susipirko visas ,,žalgirio,,akcijas?Sabonis tai tikrai nuolaidos nedarė,prisiminkite,,oranžinio,,angaro pardavimo įstorija-pasakė kad reikės 15 pros fiz as.mokestį mokėti-Mtiošaitis,,pist,,ir pridėjo puse milijono

kaunietis

Žalgiris iš krepšinio TIGRO virto tik nusususia KATE. Kaip rašė vienas kometatorių reikia vyti iš komandos juodašiknius, o iš trenerių štabo sugrūstus per protekcija asistentus žinoma ir iš visos Žalgirio valdžios, leisti vyr. treneriui turėti didžiausią svorį renkant komandą ir žaidėjus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS