Naujametinės dovanos savo gerbėjams neįteikė | kl.lt

NAUJAMETINĖS DOVANOS SAVO GERBĖJAMS NEĮTEIKĖ

Gediminas Petrauskas susmuko ant kelių iš nevilties, o jo komanda paleido rankose jau beveik laikytą pergalę. Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ krepšininkai savo aikštėje apmaudžiai praleido progą įteikti naujametinę dovaną savo sirgaliams.

Kėdainiečiai „Betsafe-LKL“ rungtynėse paskutinėmis sekundėmis 77:78 nusileido mačo favoritei Panevėžio „Lietkabelio“ ekipai. Pagirtinai kovojęs „Nevėžis-Optibet“ didžiąją rungtynių dalį laikė žaidimo vadžias savo rankose. Vienam LKL autsaiderių pergalė prieš trečioje vietoje žengiančius panevėžiečius būtų tapusi maloniu siurprizu bei priartintų prie atkrintamųjų varžybų ribos.

Latvio Rihardo Kuksiko tolimų šūvių dėka šeimininkai prieš ilgąją pertrauką pirmavo 45:41. Ir trečiajame kėlinyje ekipos laidė tritaškius ir „Nevėžio“ pranašumas svyravo. Tačiau viena sėkminga atkarpa 8:0 G.Petrausko auklėtinius pastūmėjo į priekį iki dviženklio pranašumo (71:61). Kai jau atrodė, kad kėdainiečiai neišvengiamai įsirašys 4-ąją, taip reikalingą pergalę turnyre, svečiai atkuto. Aukštaūgis Džordžė Gagičius, Vytenis Lipkevičius bei kiti „Lietkabelio“ krepšininkai ėmė tirpdyti „Nevėžio“ pranašumą, o gynėjas Marius Valinskas tritaškiu atstatė pusiausvyrą (74:74). Galiausiai, likus 14 sekundžių ir kėdainiečiai turint minimalią persvarą, jų legionierius iš JAV T.J.Starksas sugebėjo suklysti. Užuot kontroliavęs kamuolį ir išlaukęs svečių pražangos, jis bandė perduoti kamuolį tarp varžovų rankų ir pasigailėjo. „Lietkabelio“ gynėjas Kristupas Žemaitis perėmė kamuolį, nusivarė jį „Nevėžio“ krepšio link ir lengvai persvėrė rezultatą – 78:77. M.Valinskas bandė atsakyti tuo pačiu, bet jo metimas tikslo nepasiekė.

„Jei nelaimėjome, reiškia, nebuvome verti. Eilinį kartą dviejų su puse kėlinių neužtenka. Nepasimokome iš savo klaidų. Kur turime persvarą, eilę rungtynių nemokame jos išlaikyti", - sakė G. Petrauskas.

Nugalėtojams Džordže Gagičius pelnė 21 tašką ir atkovojo 7 kamuolius. Vytenis Lipkevičius pridūrė 17 taškų (9 atk. kam.), Gediminas Orelikas 10 (7 atk. kam.), Dovydas Giedraitis ir Kristupas Žemaitis – po 8.

„Nevėžiui-Optibet“ daugiausia taškų pelnė: Rihardas Kuksikas 24 (5/6 trit.), Marius Valinskas 15 (7 rez. perd.), Amaras Sylla 10, Svenas Smajlagičius ir T.J.Starksas – po 9.

"Nenusipelnėme šios pergalės. Mes pralaimėjome trejas pastarąsias rungtynes prieš šią komandą, jei ne paskutinis metimas – jie būtų laimėję vėl. Turime susimąstyti, ką daryti“, – sąžiningai pripažino "Lietkabelio" strategas Nenadas Čanakas.

„Nevėžis“ su 3 laimėjimais ir 10 nesėkmių lieka 9-as, o „Lietkabelis“ su 9 pergalėmis ir 5 pralaimėjimais rikiuojasi trečias. 2022-uosius kėdainiečiai pradės sunkiu egzaminu – pas juos sausio 2 d. Lankysis Kauno „Žalgiris“. Panevėžiečiai tądien egzaminuos Jonavos „CBet“ krepšininkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS