Klausimo apie „Žalgirį“ sulaukęs D. Adomaitis: pinigai yra svarbiausias dalykas | kl.lt

KLAUSIMO APIE „ŽALGIRĮ“ SULAUKĘS D. ADOMAITIS: PINIGAI YRA SVARBIAUSIAS DALYKAS

  • 0

Trečiadienį Europos taurėje Vilniaus „Rytas“ pralaimėjo Belgrado „Partizan“, o po rungtynių Lietuvos sostinės klubo strategas Dainius Adomaitis sulaukė klausimo ne tik apie galimybes Europos taurėje, bet ir apie Kauno „Žalgirį“.

Specialisto buvo paklausta apie šansus žengti į kitą etapą Europos taurėje bei kada vilniečiams pavyks išlįsti iš „Žalgirio“ šešėlio.

„Atsakant į pirmą klausimo dalį, esame komanda, kuriai artimiausios rungtynės yra svarbiausios. Belgrade žaidėme svarbiausią sezono mačą, o savaitgalį LKL turėsime dar vieną svarbiausią mūšį. Tokį mentalitetą turime išlaikyti visą sezoną“, – teigė D. Adomaitis.

„Atsakant į kitą klausimo dalį, „Žalgiris“ yra stipriausias klubas Lietuvoje, – šyptelėjęs atsakė strategas. – Jie turi didžiausią biudžetą, žaidėjus, rungtyniauja Eurolygoje.

Nenoriu sakyti, kad pinigai žaidžia aikštėje, bet situacija tokia, kad šiuo metu jie yra svarbiausias dalykas krepšinyje ir visame sporte.

Nenoriu sakyti, kad pinigai žaidžia aikštėje, bet situacija tokia, kad šiuo metu jie yra svarbiausias dalykas krepšinyje ir visame sporte. Išskirtinai Eurolygoje. Stipriausios komandos gali pasirašyti žaidėją, kurio tik nori. Kaip pavyzdys, „Žalgiris“ bando surasti įžaidėją, bet negali. Žaidėjai rungtyniauja aikštėje, bet manau pinigai yra labai svarbi krepšinio dalis.“

D. Adomaitis pridėjo, jog dabar „Rytas“ investuoja į ateitį, integruojant jaunus žaidėjus.

„Mes, „Ryto“ organizacija, turime dirbti savo darbą. „Žalgiris“ atlieka puikų darbą, bet mes turime atlikti savąjį – investuoti į jaunus žaidėjus, ką ir darome Europos taurėje. Šį sezoną žaidžia Blaževičius, Sirvydis, Echodui tai jau ne pirmas sezonas. Turime talentingo jaunimo, todėl manau, kad turime judėti šia linkme ir toliau. Ir, galbūt, po poros metų pamatysime rezultatą“, – sakė D. Adomaitis.

Primename, jog po pralaimėjimo Belgrade vilniečiai Europos taurės B grupėje išsaugo 4-ąją vietą, tačiau jiems ant kulnų lipa tiek pat pergalių turinti Krasnodaro „Lokomotiv“.

Spaudos konferencija po rungtynių Belgrade:

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS