Komandos formavimo taktiką keičiantis P. Motiejūnas atskleidė: su vienu krepšininku jau esame sutarę | kl.lt

KOMANDOS FORMAVIMO TAKTIKĄ KEIČIANTIS P. MOTIEJŪNAS ATSKLEIDĖ: SU VIENU KREPŠININKU JAU ESAME SUTARĘ

  • 0

Kauno „Žalgirio“ organizacijos vadovas Paulius Motiejūnas davė interviu „Žalgiris Insider“ prenumeratoriams. Specialiai jiems skirtame pokalbyje P. Motiejūnas atsakė ir į jam prenumeratorių užduotus klausimus.

„Dabar vadovaujamės pesimistiniu scenarijumi. Norisi, kad taip nebūtų, nes kitaip Eurolygoje tarp klubų gali susidaryti didelė atskirtis, – apie biudžeto planavimą kitam sezonui kalbėjo P. Motiejūnas. – Patys nebegalime antrus metus iš eilės planuoti optimistinio scenarijaus. Yra skolų, kurias reikės grąžinti, nesinori dar labiau rizikuoti ir negalime dar labiau rizikuoti. Bijau, kad konkurencingumas dar labiau sumažės.“

Žvelgdamas į ateitį P. Motiejūnas išlieka realistiškas ir tikisi, kad komanda bus konkurencinga, o ne tik ta, kuri siekia „garbingai sukovoti“.

„Dabar, kai žiūri į rinką, supranti, kad reikia žaidėjo į vieną ir kitą poziciją, bet dabar turėsime pasirinkti. Visiems kartoju – noriu, kad kovotume dėl patekimo į TOP-8. Negalime sakyti, jog pamirškime tai ir eikime tiesiog pasižaisti ar garbingai sukovoti kaip anksčiau būdavo Eurolygoje“, – kalbėjo klubo vadovas.

P. Motiejūnas su vyriausiuoju „Žalgirio“ treneriu Martinu Schilleriu jau kuris laikas dirba ties būsimo sezono komandos komplektacija. Anksčiau tokius darbus žalgiriečiai užbaigdavo gana anksti tarpsezonio fazėje, tačiau pasikeitusios aplinkybės sudėties būrimo darbus gali užvilkinti. Tiesa, „Žalgiris“, anot P. Motiejūno, jau yra sutaręs su vienu naujoku.

„Darbas dėl žaidėjų vyksta jau kokie trys mėnesiai. Su vienu krepšininku jau esame sutarę. Sėkmingai dėliojame visą paveikslą. Darbas vyksta. Dabar turtingi klubai pasiima visą „grietinėlę“. Kadangi treneris atėjęs iš NBA, žiūrime, kaip NBA reaguos, nusikelia „Vasaros lyga“, kuri bus rugpjūtį.

Aš visada norėčiau, kad kiekvienais metais, kaip būdavo su Šaru, surenkame komandą, o Šaras keliauja žaisti golfo. Tada mes galime galvoti apie rėmėjus ir kitus dalykus. Kad ir kaip to norėčiau, šiemet to nebus, nes reikia laukti. Su griebiančiais „grietinėlę“ mes nepakonkuruosime, o paskui grįžtame į tai, kad imsime tuos krepšininkus, kurie nepateko į NBA ar grįžta į Europą ten neįsitvirtinę, ar galbūt nesusitarė su turtingais klubais. Reikia dabar keisti tą taktiką“, – aiškino P. Motiejūnas.

Per visą pokalbį, skirtą „Žalgiris Insider“ prenumeratoriams, P. Motiejūnas papasakojo apie A licencijas turinčių Eurolygos klubų susitikimą Atėnuose, naują LKL reguliariojo sezono formatą bei, atsakydamas į prenumeratorių klausimus, paaiškino, kokie žaidėjai gali likti komandoje kitą sezoną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS