Komplikuotos „Ryto“ ir D. Jacksono skyrybos, kurios gali spręstis teisme | kl.lt

KOMPLIKUOTOS „RYTO“ IR D. JACKSONO SKYRYBOS, KURIOS GALI SPRĘSTIS TEISME

Spalio pabaigoje netikėtai lagaminus susikrovęs ir į gimtąją JAV patraukęs Demetriusas Jacksonas tebepriklauso Vilniaus „Ryto“ komandai.

Tinklalapio basketnews.lt žiniomis, abi puses vis dar sieja kontraktas, kurio nutraukimui kraštutiniu atveju gali prireikti ir FIBA Arbitražo teismo įsikišimo.

„Ryto“ atstovai rodo iniciatyvą išsiaiškinti esamą situaciją ir išspręsti įsipareigojimų sutvarkymą, tačiau krepšininkas vangiai atsako į kontaktą.

Praėjus kelioms dienoms po išvykimo, D. Jacksonas rodė norą sugrįžti, bet, tinklalapio basketnews.lt žiniomis, jis staiga išgaravo prieš kitą skambutį ir gynėjas galiausiai atsitvėrė tylos siena. Į šios savaitės pradžioje išsiųstą užklausą taip pat nesureaguota.

Daugiau laukti nebenorėjęs „Rytas“ į sėkmingai žaidusio D. Jacksono vietą pasikvietė vyr. treneriui Donaldui Kairiui pažįstamą Ryaną Boatrightą.

Nesuprantamas D. Jacksono elgesys slopina tikėjimą išdėstytais motyvais, prie to taip pat prisidėjo ir staigiai pasklidusios įvairios kalbos apie kitų Europos klubų susidomėjimą bei šansus pasitikrinti jėgas NBA klubų peržiūrose.

Iki persikėlimo į „Rytą“ 26-erių vikruolis nuo 2016 m. migravo NBA aplinkoje tarp pagrindinės ir antrinės lygų.

Visgi prieš medžiodamas sėkmę kitur amerikietis privalo su „Rytu“ išsispręsti dėl sutarties nutraukimo. Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, „Rytas“ norėtų gauti apie 60 tūkst. eurų kompensaciją.

Kontrakte yra įrašyta sąlyga nutraukti įsipareigojimus sumokant išpirką, tačiau išvykimo langas numatytas tik sausio pirmosiomis savaitėmis. Išpirkos dydis – 45 tūkst. eurų.

„Ryte“ staigiai sužibėjęs D. Jacksonas LKL per šešerias rungtynes vidutiniškai rinko po 13,5 taško, 5,2 rezultatyvaus perdavimo, 3,3 atkovoto ir 2,3 perimto kamuolio bei 18,8 naudingumo balo. Jo atlyginimas Vilniuje siekė apie 9 tūkst. eurų per mėnesį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS