Koronaviruso sukaustytame Lietuvos krepšinyje – naujovė: organizuoja vasaros lygą | kl.lt

KORONAVIRUSO SUKAUSTYTAME LIETUVOS KREPŠINYJE – NAUJOVĖ: ORGANIZUOJA VASAROS LYGĄ

  • 0

Koronaviruso sukaustytame Lietuvos krepšinyje – naujovė. Amerikiečių pavyzdžiu sekantys krepšinio entuziastai organizuoja vasaros lygą pavadinimu „Bucket Summer League“.

Liepos 27–rugpjūčio 2 dienomis planuojamas turnyras penki prieš penkis vyks Kėdainių arenoje, jame dėl prizinio fondo varžysis profesionalūs krepšininkai.

Turnyrą sudarys aštuonios komandos po aštuonis žaidėjus, kurie pastarąjį sezoną rungtyniavo Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) ar aukščiausioje bet kurios kitos užsienio šalies lygoje.

Delfi.lt skelbia, kad tarp dalyviausiančių bus tokie krepšininkai kaip Devidas Gailius, Arvydas Šikšnius, Simas Galdikas, broliai Matas ir Tauras Jogėlos, Vaidas Kariniauskas, Donatas Tarolis, Vytautas Šulskis, Artūras Jomantas, Vaidas Čepukaitis.

Aukštą turnyro lygį užtikrinti mėgins ne tik profesionalūs krepšininkai, bet ir darbo LKL bei NKL čempionatuose patirties turintys teisėjai bei sekretoriato darbuotojai.

Per savaitę laiko truksiantį turnyrą kiekviena komanda sužais bent aštuonerias rungtynės, o viso vasaros lygoje bus sužaisti 35 susitikimai.

Naujai kuriama platforma regima kaip proga pasirodyti žaidėjams, neturintiems sutarčių ateinančiam sezonui, kadangi visos turnyro rungtynės bus transliuojamos per „Delfi TV“, o nemokamas įėjimas į rungtynes pritrauks ne tik krepšinio mėgėjus, bet ir Lietuvos bei užsienio krepšinio klubų skautus ir trenerius.

Turnyro organizatoriai siekia sukurti naują lygą, kuri ateityje taptų tradiciniu sporto renginiu, kasmet pritraukiančiu vis daugiau ir daugiau dalyvių bei žiūrovų.

JAV kasmet organizuojama „Drew“ vasaros lyga suvienija ne tik krepšinio mėgėjus, bet ir NBA žvaigždes.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS