Kosminė atomazga: V. Šeškaus auklėtiniai lemiamoje atkarpoje palaužė „Šiaulius“ | kl.lt

KOSMINĖ ATOMAZGA: V. ŠEŠKAUS AUKLĖTINIAI LEMIAMOJE ATKARPOJE PALAUŽĖ „ŠIAULIUS“

  • 0

Bene didžiausią intrigą LKL ketvirtfinalio etape kelianti serija tarp Jonavos „CBet“ ir „Šiaulių“ startavo Virginijaus Šeškaus auklėtinių sunkia pergale namuose 82:79 (15:27, 26:28, 18:10, 23:14).

Priminsime, kad ketvirtfinalio serijos yra žaidžiamos iki trijų pergalių, tad „CBet“ dabar pirmauja 1-0.

77:68 pirmavo šiauliečiai, likus žaisti kiek mažiau nei pusę ketvirtojo kėlinio, tačiau tuomet Jeffrey Garrettas ir Emmanuelis Lecomte'as įsmeigė po tritaškį ir skirtumas sumažėjo vos iki trijų taškų (77:74).

Po minutės pertraukėlės „Šiauliai“ suklydo, o Evaldas Šaulys įkrėtė ir dar vieną tritaškį. Edvinas Šeškus po atkovoto kamuolio puolime pataikė dvitaškį ir Jonavos komanda veržėsi į priekį – 79:77.

Keletą minučių komandos taškų pelnė mažai, o likus žaisti 49 sek. Martyno Varno baudos metimas sumažino šeimininkų pranašumą iki dviejų (81:79).

„CBet“ neužpuolė, o šiauliečiams liko 28 sekundės, tačiau Nemanja Bezbradica nepataikė tritaškio. Maža to, kovoje dėl kamuolio prasižengęs Donatas Sabeckis dar užsidirbo techninę pražangą.

E.Lecomte'as pataikė baudą, bet štai Edvinas Šeškus prametė abi ir šiauliečiai susikūrė paskutinį metimą, galėjusį išplėšti pratęsimą. Iš toli metė M.Varnas, bet jo šūvis nebuvo taiklus.

E.Šeškus (7 rez. perd.) ir J.Garrettas (7 atk. kam.) pelnė po 15 taškų nugalėtojams.

M.Varnas surengė nuostabų pasirodymą svečių komandoje – pelnė net 31 tašką ir surinko 36 naudingumo balus. Pasižymėjo jis ir nuostabiu dėjimu pirmoje mačo pusėje.

Kaip ir buvo galima tikėtis, abi ekipos daug metė iš toli. Jonavos komanda tritaškius metė 34 proc. (10/29), svečiai – 46 proc. (13/28) tikslumu.

„CBet“: J.Garrettas ir E.Šeškus po 15, J.Palaciosas 11, E.Lecomte'as 10.

„Šiauliai“: M.Varnas 31, I.Armwoodas 15, G.Staniulis 11.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS