Kovų pasiilgęs A. Trinchieri: „Olympiakos“ – Eurolygos favoritas | kl.lt

KOVŲ PASIILGĘS A. TRINCHIERI: „OLYMPIAKOS“ – EUROLYGOS FAVORITAS

„Džiaugiuosi, kad nepasidarėme sau gėdos, bet trofėjus jau yra istorija“, - sakė Andrea Trinchieri. Kauniečių treneris teigia jau pamiršęs laimėtą KMT trofėjų ir susitelkęs į sugrįžtančias Eurolygos kovas.

 

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai grįžta į savo areną, kur priims Pirėjo „Olympiakos“ ekipą. Kauniečiai į rinktinių pertrauką išėjo dar turėdami vilčių įšokti į įkrintamųjų varžybų traukinį. Lietuvos čempionų sąskaitoje yra 11 pergalių ir 15 nesėkmių, tad su Milano „Emporio Armani“ jie dalinasi 12-13 vietas. Norint pakilti bent iki dešimtosios pozicijos, per likusius aštuonis turus reiktų panaikinti dviejų pergalių atsilikimą.

Olympiakos“ sprendžia kitokio lygio užduotis. Graikai po 26 turų turi 15 laimėjimų ir rikiuojasi šešti.

Jei manęs paklaustumėte, kuri komanda yra talentingiausia, sakyčiau, kad tai – Madrido „Real“. Tačiau, jei reikėtų įvardinti Eurolygos nugalėtoją, sakyčiau, jog tai bus „Olympiakos“, - tikino A. Trinchieri.

Graikai į Kauną atvyko be Nigelio Williamso-Gosso, Nazo Mitrou-Longo, Giannoulio Larentzakio ir Nikola Milutinovo. Ar agresyvi gynyba prieš gynėjus bus vienas kertinių faktorių siekiant pergalės prieš varžovus?

– Nenoriu per daug kalbėti apie rungtynių planą, neatversiu Pandoros skrynios. Jie gali būti efektyvūs žaisdami 40 minučių su penkiais krepšininkais. Taip jie yra treniruojami, tokia yra jų sistema, mūsų sistema yra kiek kitokia. Energija ir atletiškumas bus svarbiau už strategiją.

Kodėl „Olympiakos“ yra viena geriausiai Eurolygoje besiginančių ekipų?

– Thomasas Walkupas, Isaiah Canaanas, Moustapha Fallas, kuris dominuoja po krepšiu, Kostas Papanikolaou... Jie turi žaidėjus, kurie supranta gynybines schemas ir gynybą vienas prieš vieną. Jie taip pat turi trenerį Georgį Bartzoką, kuris įveda labai efektyvias gynybos schemas. Nepaprastai efektyvias, galbūt geriausias. 

Kokios formos iš rinktinės grįžo jai atstovavę žalgiriečiai

– Turėjome kelias treniruotes be rinktinėje buvusių krepšininkų, be traumuotų Dovio Giedraičio ir Lauryno Biručio. Mums padėjo dublerių komanda, tad surengėme keletą prasmingų treniruočių, vėl pajutome ritmą. Kai grįžo rinktinės žaidėjai, tą ritmą vėl kažkiek praradome. Tai nėra klaida, o normali ir išsprendžiama situacija.

– Abu Graikijos klubai savo žaidėjus po pirmųjų rungtynių rinktinėje susigrąžino atgal į klubą. Ar jums nekilo tokių minčių?

– Lietuvoje? Mane būtų iš čia išvarę. Negalvojome apie tai. Rinktinės yra labai svarbu, visos šalys stumia krepšinį į priekį per rinktines, o šioje šalyje krepšinis yra religija. Suprantu savo žaidėjus, kurie norėjo atstovauti nacionalinei ekipai. Jei nėra jokių raudonų vėliavų dėl sveikatos, nematau tikslo išsikviesti juos atgal.


 


 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS