Krepšininkų nuomonė: ketvirtfinalis – ypatingas | kl.lt

KREPŠININKŲ NUOMONĖ: KETVIRTFINALIS – YPATINGAS

"Turėsime žengti į aikštę kaip vienas kumštis", – pabrėžė Lietuvos trijulių (3 prieš 3) krepšinio rinktinės treneris Dainius Novickas. Kitą savaitę mūsiškiai sieks kelialapio į Tokijo olimpiadą.

Žaidėjai – iš LKL ir NKL

Gegužės 26–30 d. Grace (Austrija) vyksiančiame ikiolimpiniame trijulių krepšinio atrankos turnyre Lietuvos komandą sudarys Aurelijus Pukelis, Darius Tarvydas, Šarūnas Vingelis ir Ignas Vaitkus.

Tarp atsarginių (jeigu kuris nors iš pagrindinių žaidėjų patirtų traumą ar būtų izoliuotas dėl teigiamo COVID-19 testo) – Paulius Semaška ir Modestas Kumpys.

I.Vaitkus – Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) rungtyniaujančio Utenos "Juventus" gynėjas, A.Pukelis, Š.Vingelis ir P.Semaška – Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) prizininko Šakių "Vyčio" žaidėjai, D.Tarvydas – NKL čempionės Jonavos "CBet" puolėjas, o M.Kumpys – NKL klubo "Gargždai" lyderis.

B grupėje – su JAV

Reikės žaisti kaip iš natų, nes kiekviena nevykusi smulkmena kainuos labai brangiai.

"Aurelijus, manau, yra vienas iš trijų geriausių krepšinio "3 prieš 3" vidurio puolėjų pasaulyje, o Šarūnas – vienas taikliausių snaiperių. Darius sukaupęs turbūt didžiausią patirtį ir jo olimpinė ramybė bus labai reikalinga visam kolektyvui. Ignas, drįsčiau teigti, geriausias trijulių žaidimo vienas prieš vieną specialistas", – Lietuvos rinktinės smogiamąją sudėtį apibūdino treneris D.Novickas.

Lietuviai pirmiausia B grupėje išmėgins jėgas su JAV, Belgijos, Pietų Korėjos ir Kazachstano krepšininkais. 1–2 vietas užėmusios ekipos pateks į ketvirtfinalį, kuriame lauks varžovai iš D grupės (joje varžysis Nyderlandų, Latvijos, Kanados, Kroatijos ir Austrijos rinktinės).

A grupėje žais Mongolijos, Lenkijos, Brazilijos, Turkijos ir Čekijos komandos, C – Slovėnijos, Prancūzijos, Kataro, Filipinų ir Dominikos Respublikos ekipos.

Kelialapiai į olimpines žaidynes bus įteikti turnyro finalininkams ir 3 vietą užėmusiai rinktinei.

Lietuviai – tarp favoritų

"Minimalus tikslas – finalas. Kokie mūsų šansai? Labai svarbus bus ketvirtfinalis ir tai, koks varžovas teks", – sakė M.Kumpys.

"Tikiuosi, kad pateksime į olimpiadą. Pasikliaunu bendražygiais, savimi, tačiau sportas – nenuspėjamas, niekas nežino, kada pasitaikys bloga diena", – svarstė D.Tarvydas.

"Viską lemia daug faktorių, bet klaidų daryti nebegalima, reikės žaisti kaip iš natų, nes kiekviena nevykusi smulkmena kainuos labai brangiai. Atsakingiausias etapas – ketvirtfinalis, nes pralaimėjusieji iškart važiuos namo", – pridūrė A.Pukelis.

Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) ekspertų nuomone, turnyro Grace favoritai – JAV, Slovėnijos, Latvijos, Lietuvos, Nyderlandų, Mongolijos, Prancūzijos, Lenkijos krepšininkai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS