Krepšinio dramą Kėdainiuose vainikavo šeimininkų pergalė | kl.lt

KREPŠINIO DRAMĄ KĖDAINIUOSE VAINIKAVO ŠEIMININKŲ PERGALĖ

Kauniečio Mariaus Kiltinavičiaus treniruojamas Kėdainių „Nevėžis“ kyla „Betsafe“-LKL turnyro lentelės laiptais. Kėdainiečiai sekmadienį savo aikštėje dramatiškai išplėšė pergalę 88:87 prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

Ketvirtąjį kėlinį pradėję atsilikinėdami dviženkliu skirtumu, „Nevėžio“ krepšininkai atliko nedidelį žygdarbį galingai spurtavę ir po buvusio Kauno „Žalgirio“ sistemos auklėtinio Granto Vasiliausko tritaškio prisiviję 72:73. Vis dėlto pasvaliečiai vėl metėsi į priekį ir kiek atitrūko, o paskutinėmis sekundėmis pirmavo minimaliai 87:86. Tačiau tuomet M.Kiltinavičius paprašė minutės pertraukėlės, po kurios Julius Jucikas iš po krepšio persvėrė rezultatą. Desperatiškas svečių bandymas per likusią sekundę atsakyti tuo pačiu, baigėsi nesėkme.

„Didžiąją rungtynių dalį negalėjome susitvarkyti su individualiu varžovų pajėgumu tiek po krepšiu, tiek ties perimetru. Trečiojo kėlinio viduryje pavyko juos išmušti iš vėžių, pradėjome agresyviai gintis ir vyrai gerai išpildė tai, ko norėjome. Tas tikėjimas... Buvo emocinių momentų, kai galvojome, kad galime palūžti. Emociškai jaunimui reikėjo susitvarkyti, jie šaunuoliai, tai padarė. Esu tikras, kad be žiūrovų nebūtume laimėję.

Malonu žiūrėti, kada Matas toks. Vienintelė jo problema – pasitikėjimas savo jėgomis. Jis gali žaisti krepšinį, bet kartais jo nedrąsumas, neužtikrintumas neleidžia parodyti to, ką gali. Tikiuosi, kad jis persilauš, jis šiandien nueis miegoti tikrai su plačia šypsena“, – kalbėjo „Nevėžio“ strategas.

„Pieno žvaigždžių“ vairininkas Gediminas Petrauskas pripažino, jog pergalė išslydo ne paskutiniame metime.

„Nepasakyčiau, kad pergalė išslydo paskutinėmis sekundėmis – ji išslydo paskutiniame kėlinyje, kai labai neatsakingai išbarstėme turimą pakankamai saugų pranašumą. Nežaidėme taip, kaip iki tol, kažkiek sustojome, ėmėme žaisti individualiau.

Žinome, ką „Nevėžis“ gerai daro: bėga ir meta tritaškius. Kol tą kontroliuoji – tu pirmauji“, - kalbėjo strategas.

Po pergalės "Nevėžis" su 5 laimėjimais ir 11 nesėkmių pabėgo iš paskutinės LKL turnyro lentelės vietos bei pavijo "Pieno žvaigždes" ir Alytaus "Sintek-Dzūkiją".

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS