Krepšinio rinktinė – kol kas be žalgiriečių | kl.lt

KREPŠINIO RINKTINĖ – KOL KAS BE ŽALGIRIEČIŲ

"Atrinkome žaidėjus, kurie, mūsų nuomone, šiuo metu tinkamiausi. Gaila, kad nepavyko surinkti visų, kurių norėjome", – pareiškė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės strategas Kazys Maksvytis.

Paprašė poilsio

Lapkričio 26-ąją mūsų šalies krepšininkai pradės 2023 m. pasaulio čempionato atrankos F grupės varžybas – Klaipėdoje, "Švyturio arenoje", išmėgins jėgas su Bulgarijos nacionaline komanda.

Ruoštis šiam mačui K.Maksvytis pakvietė penkiolika žaidėjų. Tarp jų nėra nė vieno Kauno žalgiriečio, nors anksčiau išplėstiniame kandidatų sąraše buvo Edgaras Ulanovas, Lukas Lekavičius ir Marekas Blaževičius, o dėl šių krepšininkų su "Žalgirio" klubo vadovu Pauliumi Motiejūnu kalbėjosi ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vydas Gedvilas.

"P.Motiejūnas lyg ir pažadėjo, nors nepasakė tiksliai. Manau, kad sprendimas bus teigiamas, bent jau tikiuosi. Prašytume pasistengti dėl rinktinės, juk čia mūsų bendras reikalas. Niekaip nesuprasčiau, jei tų žaidėjų neišleistų", – tąkart dėstė V.Gedvilas.

Į antrą atrankos varžybų etapą, kurį planuojama užbaigti 2023 m. vasarį, pateks 1–3 vietas F grupėje užėmusios rinktinės.

"Mes teisiškai negalime išleisti, tačiau kalbos vyko. Edgaras pats turi pakalbėti su treneriu ir paaiškinti savo situaciją. Jį labai slegia įtampa ir nori kažkiek pailsėti. Skambinau ir K.Maksvyčiui, ir V.Gedvilui dėl Luko. Kalbėjome, kad jis tikrai žaidžia ant savo galimybių ribos ir prašome, kad leistų jam pailsėti. Šiandiena Lukas yra kertinis mūsų žaidėjas. Manau, kad rinktinė susitvarkytų ir be E.Ulanovo bei L.Lekavičiaus", – šią savaitę kalbėjo P.Motiejūnas.

Į nacionalinę ekipą nevyks ir šiomis dienomis sutartį su "Žalgiriu" pasirašęs Regimantas Miniotas.

Debiutantas: naujas veidas nacionalinėje komandoje – 29-erių metų 206 cm ūgio E.Žukauskas. / parmabasket.ru nuotr.

Žinutė iš M.Kuzminsko

"Turime ir džiugių naujienų – tikiuosi, kad antroms rungtynėms, kurias lapkričio 29-ąją žaisime su čekais, prie rinktinės prisijungs Mindaugas Kuzminskas. Su jo klubu (Sankt Peterburgo "Zenit" – aut. past.) dar ne viskas suderinta, bet procesas vystosi gera linkme", – sakė K.Maksvytis.

Treneris apgailestavo, kad atsigauti po traumos nespės Vaidas Kariniauskas.

"Buvo vilčių, kad jam pavyks atsistatyti, deja, mūsų lūkesčiai nepasitvirtino", – konstatavo strategas.

Vilniaus "Rytui" atstovaujantis V.Kariniauskas susižeidė lapkričio 5-ąją per Čempionų lygos rungtynes – įžaidėjui įplyšo dešinės kojos čiurnos raiščiai.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerių štabe kartu su K.Maksvyčiu darbuosis treneriai Kęstutis Kemzūra, Giedrius Žibėnas, Evaldas Beržininkaitis, skautas Tomas Rinkevičius, fizinio rengimo specialistas Deividas Rinkevičius.

Kausis iš širdies

Ne stipriausios sudėties bus ir Bulgarijos komanda – jai nepadės Aleksandras Vezenkovas, Demarquisas Dee Bostas, Davidas Kravishas.

"Aleksandro neišleido Pirėjo "Olympiakos" klubas. Dee Bostas po Europos čempionato atrankos varžybų paprašė poilsio", – sakė Bulgarijos krepšinio federacijos prezidentas Georgijus Gluškovas.

D.Kravishas, atstovaujantis Stambulo "Galatasaray" klubui, sutiko tapti Bulgarijos piliečiu, tačiau natūralizacijos procesas užsitęsė.

"Tai, ką mes privalėjome padaryti, atlikome, visa kita – valstybės tarnybų rankose", – teigė G.Gluškovas.

Jis pabrėžė, kad bulgarų laukia sunkūs išbandymai.

"Varžovai – stiprūs. Tikiuosi, kad mūsiškiai kausis iš širdies, nes tik tokiu būdu galima tikėtis sėkmės, nes tik tokį krepšinį nori matyti sirgaliai, tarp jų – ir aš", – reziumavo G.Gluškovas, praeityje žinomas krepšininkas.

Kiti mačai – 2022 m.

Lapkričio 26-ąją taip pat rungtyniaus Bosnijos ir Hercegovinos bei Čekijos komandos, 29 d. susitiks bulgarai ir bosniai.

2022 m. vasario 24 d. numatytos bosnių ir lietuvių bei bulgarų ir čekų dvikovos, 27 d. – Čekijos ir Bulgarijos, Lietuvos ir Bosnijos ir Hercegovinos ekipų mačai.

Pirmo atrankos etapo pabaigtuvės – kitąmet liepą: 1 d. turėtų žaisti čekai ir bosniai bei bulgarai ir lietuviai, 4 d. – lietuviai ir čekai bei bosniai ir bulgarai.

Į kitą varžybų etapą, kurį planuojama užbaigti 2023 m. vasarį, pateks 1–3 vietas užėmusios rinktinės.


Lietuva

Gynėjai, įžaidėjai: Arnas Velička (Neapolio "GeVi Basket", Italija), Margiris Normantas ir Mindaugas Girdžiūnas (abu – Vilniaus "Rytas"), Tomas Dimša (Trevizo "NutriBullet", Italija), Vytenis Čižauskas (Kėdainių "Nevėžis-Optibet").

Puolėjai: Arnas Butkevičius ("Rytas"), Deividas Gailius (Klaipėdos "Neptūnas"), Eigirdas Žukauskas (Permės "Parma", Rusija), Eimantas Bendžius (Sasario "Banco di Sardegna", Italija), Gytis Masiulis (Bilbao "Surne", Ispanija), Osvaldas Olisevičius (Emilijos Redžo "UnaHotels", Italija), Mindaugas Kuzminskas (Sankt Peterburgo "Zenit", Rusija).

Vidurio puolėjai: Laurynas Birutis ("Obradoiro CAB", Ispanija), Martinas Gebenas (Bambergo "Brose", Vokietija), Martynas Echodas (Venecijos "Umana Reyer", Italija).

Vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis.

Bulgarija

Gynėjai, įžaidėjai: Čavdaras Kostovas, Vencislavas Petkovas ir Lučezaras Dimitrovas (visi – Sofijos "Levski", Bulgarija), Stanislavas Marinovas ("Balkan", Bulgarija), Dejanas Karamfilovas ("Rilski sportist", Bulgarija).

Puolėjai: Aleksandras Janevas ("Beroe", Bulgarija), Aleksas Simeonovas ir Pavlinas Ivanovas (abu – "Rilski sportist"), Dimitaras Dimitrovas ("Balkan"), Cvetomiras Černokoževas ("Levski"), Jordanas Minčevas ("Ose Lions", Vengrija), Konstantinas Kostadinovas (Madrido "Real" jaunimo komanda, Ispanija), Vasilas Bačevas (Plovdivo "Akademik", Bulgarija).

Vidurio puolėjai: Emilas Stoilovas ("Estudiantes", Ispanija), Andrejus Ivanovas ("Yambol", Bulgarija).

Vyriausiasis treneris Rosenas Barčovskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS