Kvietimo į rinktinę negavęs D. Motiejūnas liko nusivylęs: galbūt aš nebe to lygio? | kl.lt

KVIETIMO Į RINKTINĘ NEGAVĘS D. MOTIEJŪNAS LIKO NUSIVYLĘS: GALBŪT AŠ NEBE TO LYGIO?

  • 4

Lietuvos rinktinė liepos mėnesį trumpam buvo susirinkusi į treniruočių stovyklą Palangoje, po kurios buvo sudalyvauta ir draugiškame turnyre Estijoje. Vis tik stovykloje dalyvavusių žaidėjų sąraše Donato Motiejūno pavardės nebuvo.

Viešėdamas Tomo Langvinio laidoje „Nematoma pusė“, 29-erių puolėjas neslėpė savo nusivylimo, jog negavo kvietimo į minėtąją stovyklą.

„Žinutės nesulaukiau, skambučio nesulaukiau, o telefono numerio nepasikeičiau. Skaičiau, kad komanda yra jauninama, bet Bendžius yra mano metų, Kalnietis – žymiai vyresnis, o Gudaitis – dviem metais jaunesnis. Gal, sakau, man nebėra vietos ir nebebus?“ – retoriškai klausė D. Motiejūnas.

„Reikėtų klausti jų, bet nei iš federacijos, nei iš trenerio žinutės negavau. Paskui žmonės sako, kad esu pasikėlęs ir nenoriu važiuoti (į rinktinę). Kaip su tavimi elgiasi, tokį patį dėmesį po to jiems ir atgal parodai. Paskui sako, kad aš rezgu konfliktus.

Bent žinutę parašyk, paskambink, pasidomėk. Pasakyk, kad sezonas prasitęsė ir pasiilsėčiau, bet nieko. Galbūt aš nebe to lygio?“ – pratęsė D. Motiejūnas.

Liepos mėnesį Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Darius Maskoliūnas teigė, kad su D. Motiejūnu nesusiekė dėl to, nes buvo manoma, jog jis tęs sezoną Kinijoje.

„Jis turėjo žaisti sezoną Kinijoje ir nežinojome, kad taip situacija susiklostys. Matėme jį praeitame atrankos lange ir man žymiai įdomiau dabar pamatyti, ką gali Marekas Blaževičius, negu Donatas“, – stovyklos pradžioje liepos mėnesį sakė D. Maskoliūnas.

Krepšininkas šių metų vasarį Lietuvos rinktinės marškinėlius vilkėjo Europos čempionato atrankos varžybose. Tai buvo pirmasis kartas nuo 2017-ųjų, kuomet D-Mo apsivilko nacionalinės rinktinės marškinėlius.

Per dvejas sužaistas rungtynes su Belgija ir Čekija Motiejūnas vidutiniškai rinko po 13,5 taško (65 proc. dvit.), 6 atkovotus kamuolius bei 11 naudingumo balų.

D. Motiejūnas šioje laidoje taip pat atskleidė, kad tolimesnė jo karjera veikiausiai ir toliau klostysis Kinijoje.

„Iš Europos komandų sulaukiau dviejų pasiūlymų, vienas iš jų – beveik 1,5 mln. eurų. Viskas krypo link to, jog bus arba Kinija, arba NBA. Kalbama, kad NBA prasidės tarp sausio ir kovo mėnesių, tad laukti iki tol, kaip ir nėra tikslo, o Kinija per artėjančią savaitę turėtų paskelbti visas taisykles, susijusiais su legionieriais.

Šiuo metu mano agentas kalbasi bent su penkiais Kinijos klubais, tai net neabejoju, kad mano karjerą pakryps į Kiniją. Klausimas tik, į kurią komandą“, – sakė krepšininkas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ne treneris

Jeigu Kinijoje jį vertina labiau ir moka didesnį atlyginimą nei kitur, kodėl gi ne.

klp

tu tinki tik kinijos žemiausiai lygai.Nustok svaičioti apie NBA ar apie eurolygos klubą.Ten tokie lūzeriai nereikalingi

murawa

maskoliunas-tautos geda
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS