L. Lekavičiaus sulaukęs „Žalgiris“ sieks nuskriausti serbus | kl.lt

L. LEKAVIČIAUS SULAUKĘS „ŽALGIRIS“ SIEKS NUSKRIAUSTI SERBUS

Belgrado „Raudonoji žvaigždė“ arba „Crvena Zvezda“ – viena Eurolygos autsaiderių. Tačiau antradienį Kauno „Žalgirio“ laukia rimtas išbandymas. Kauniečiai savo aikštėje sieks antrą sykį šį sezoną pamokyti svečius iš Serbijos.

Lietuvos ir Serbijos čempionų akistata pirmajame rate baigėsi Martino Schillerio auklėtinių naudai (75:69). Turnyrinė komandų situacija taip pat gerokai palankesnė „Žalgiriui“. Kauniečiai su 13 pergalių ir 11 pralaimėjimų žygiuoja 9-ti bei pretenduoja į Eurolygos atkrintamąsias varžybas, o „Crvena Zvezda“ krepšininkams fatališkai nesiseka. Jie su 7 laimėjimais ir 17 nesėkmių kapstosi netoli turnyro dugno. Tačiau akivaizdus pozicijų skirtumas neturėtų užmigdyti žalgiriečių. Praėjusiame ture Belgrado komanda aršiai priešinosi vienam sezono atradimų Sankt Peterburgo „Zenit“ klubui. Nors ir minimaliai pralaimėję (75:76), serbai privertė pajėgų varžovą gerokai paplušėti.

Kaune Serbijos klubui nepadės net keturi legionieriai Duopas Reathas, Quino Colomas, Landry Nnoko ir Langstonas Hallas, atsigaunantys po COVID-19 infekcijos.

Pasitikdamas antradienio mūšį Kaune Martinas Schilleris pažadais nesimėtė.

„Belgrado komanda pastaruoju metu kentėjo dėl koronaviruso, bet pamažu atsigauna. Ekipa gerokai pasikeitė nuo mūsų pirmosios akistatos, turi naują trenerį, bet vis tiek lieka konkurencinga ir gali mesti iššūkį“, - sakė austras.

– Kokius pasikeitimus pastebite varžovų gretose atvykus naujam treneriui?

– Sudėtis liko iš esmės ta pati. Žinoma, buvo nemažai pokyčių, naujokų, bet ne visi jie, ypač aukštaūgiai, pritapo. Naujas treneris (Dejanas Radonjičius) įvedė permainų gynyboje, pavyzdžiui, dabar jie kitaip ginasi prieš pikenrolą (derinį du prieš du). Jų lyderiu puolime lieka Jordanas Loydas.

– Ką iš Belgrado komandos atėmė Johhny O‘Bryanto netektis?

– Jie neteko taškų rinkėjo bei prarado šiek tiek ūgio ir atletiškumo.

– Kaip serbai kompensavo amerikiečio netektį?

– Dejanas Davidovacas perėmė dalį kūrybos puolime ir atskleidė savo universalumą. Jis, lyg šveicariškas peiliukas, aikštėje gali užimti net keturias pozicijas.

– O kaip dėl netekčių jūsų gretose? Ar Lukas Lekavičius jau galės žengti ant parketo?

– Lukas yra pasirengęs žaisti. Po ilgos pertraukos jam dar trūksta ištvermės, bet jis jau anksčiau dirbo individualiai. Pirmojoje treniruotėje po ligos jis atliko pusę reikiamo darbo, antrojoje – jau visą. Ir pirmadienį vakarine tikimės jo visaverčio dalyvavimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS