Legendinis komentatorius V. Janiūnas svarsto apie atsiminimų knygą | kl.lt

LEGENDINIS KOMENTATORIUS V. JANIŪNAS SVARSTO APIE ATSIMINIMŲ KNYGĄ

1992 m. šio žmogaus balsą iš Barselonos girdėjo visa Lietuva. Taip Vladas Janiūnas tapo pirmuoju, kuris lietuviškai komentavo olimpines žaidynes.

Ilgametis LRT žurnalistas gyvenime drąsiai priėma iššūkius, tvirtai laikosi savo nuomonės ir visada siekia maksimalaus rezultato. Karjerą pradėjęs kaip Kauno krepšinio mokyklos treneris, V. Janiūnas daugiau nei dešimtmetį ieškojo talentų, o aštunto dešimtmečio pabaigoje jis pradėjo įsimintiną komentatoriaus karjerą. Jo balsą dar ir šiandien prisimena ne vienas.

„Visi trys etapai yra brangūs – tiek dirbant su vaikais, tiek dirbant televizijoje. Kiekviename etape buvo savotiška kova, įsitvirtinti reikėjo – tapti geru treneriu, surasti olimpietį ir kitus gabius sportininkus. Perėjus į televiziją – vėl tokie neišarti dirvonai, nes man taip pasisekė, kad tapau pirmuoju Lietuvos televizijos komentatoriumi, kuris tiesiogiai komentavo olimpines žaidynes“, – pasakoja buvęs LRT žurnalistas ir komentatorius V. Janiūnas.
 
Nuo 2001 m. V. Janiūnas pradėjo vadovauti Kauno Salomėjos Neries vidurinei mokyklai. Dėl didelių direktoriaus pastangų ji tapo Gedimino sporto ir sveikatingumo gimnazija, kurioje užaugo ne viena Lietuvos sporto žvaigždė.   

„Kažkaip nesinori palikti nepabaigto daro, norisi, kad įsitvirtintų šita gimnazija Lietuvoje, nes ją tikrai yra baigę daug gabių įvairių sporto šakų sportininkų, pavyzdžiui, mūsų pasididžiavimas – irkluotoja Donata Vištartaitė. [...] Daug čia jau mokėsi pajėgių sportininkų, kurie tikrai gynė Lietuvos garbę, jau trijose olimpinėse žaidynėse buvo penki mūsų buvę abiturientai“, – sako V. Janiūnas.

75-erių metų sukaktį minintis V. Janiūnas svarsto, ar jam nereikėtų parašyti knygos, kurioje sutilptų visi jo prisiminimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

sportininkas

Jeigu Janiūnas legendinis komentatorius, tai aš Maradona. Pamenu šį mulkį, kai jis dirbo Kauno trečios jaunių komandos treneriu. Pralošinėjo žiauriai Mažeikių miesto jauniams, bet išplėšė pergalę, išbraukęs Mažeikiečių taškus iš protokolo, netgi vienu taškeliu. Laimei, išvengė smūgio į snukį iš Mažeikiečių trenerio, o vertėjo. Kai suprato,jog iš jo treneris-šūdas, pasidavė į žurnalistiką,kur buvo toks pat šudžius.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS