Lengvesnio pusfinalio besitikintis K. Maksvytis – apie pagarbą „Neptūnui“ ir palaikymą „United“ | kl.lt

LENGVESNIO PUSFINALIO BESITIKINTIS K. MAKSVYTIS – APIE PAGARBĄ „NEPTŪNUI“ IR PALAIKYMĄ „UNITED“

Kauno „Žalgiris“ išgyveno Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ketvirtfinalio seriją ir po penktųjų rungtynių su Klaipėdos „Neptūnu“ žengė į pusfinalį.

Po pergalės Lietuvos čempionų strategas Kazys Maksvytis džiaugėsi pergale ir fanų palaikymu.

„Šios dienos rungtynės – super gerai, – spaudos konferenciją pradėjo Maksvytis. – Gaila, kad tos serijos anksčiau neužbaigėme. Kai komanda žaidžia su gera energija, rungtynių planas visai kitaip veikia, žaidžiame kartu, su palaikymu. Sveikinimai komandai, laimėjome, nuotaikos geros. Gal prieš kitą etapą turėsime geresnį ritmą. Gaila, jog Edgaras Ulanovas negalės žaisti nuo pradžios, bet Tai Websteris žaidė su trauma ir tikiuosi, kad jis jau šeštadienį bus sveikesnis.“

„Taip pat noriu padėkoti fanams, pirmą kartą tokia gera atmosfera, man treniruojant, – pratęsė Maksvytis. – Galvoju, kad kai komandai nesiseka, fanai turi dar labiau palaikyti. Aš pats esu Mančesterio „United“ fanas, komandai nelabai gerai sekasi, bet kaip tikras sirgalius stengiuosi nenusisukti. Tikiuosi, kad ir mūsiškiai taip mus palaikys.

– „Neptūnas“ į sunkią situaciją įstūmė „Žalgirį“, bet kaip ir pasakėte, žaidėjai šiandien žaidė su gera energija ir tai jautėsi. Gal ėmėtės išskirtinių motyvacijos priemonių?
– Tą patį vadinamą sumuštinio principą – pabarėme, po to kažkiek pagyrėme, bandėme įlįsti į žaidėjų vidų ir turėti daugiau pozityvo nei negatyvo. Grįžtant prie „Neptūno“, jie gerai kovėsi, paslėpė silpnybes. Jie geriau puola nei ginasi, bet puikiai keitė gynybos sistemas. Aš daugelį tų vyrų žinau... Jie kovotojai ir dar gal prieš buvusį trenerį veikė faktorius. „Neptūnas“ tikrai nusipelno pagarbos. Mano nuomonė nesikeičia, jie turi būti aukščiau nei 7 vieta. Taip tikrai būtų, jei nuo sezono pradžios būtų turėję tokį trenerių ir žaidėjų kolektyvą. Jie šaunuoliai, kovėsi iki galo.

– Ar su Dainiumi Adomaičiu jau spėjote susitaikyti po rungtynių?

– Nespėjome. Kiekvienas treneris nori laimėti ir nenorėčiau giliau lįsti į tai. Jis nori laimėti, aš noriu laimėti, verda emocijos ir viskas yra tvarkoje. Gerbiu jį kaip trenerį.

– Šį vakarą Janis Strelnieks žaidė tik jau tada, kuomet viskas buvo aišku. Kaip tai paaiškinti, kad vienas brangiausių komandos žaidėjų, neturi vietos LKL ketvirtfinalyje?

– Visi dar tikimės, kad Janis žais ir darys tai gerai, bet statistika byloja ką kitą. Jis tik vienose rungtynėse iki šiol prie manęs nepradėjo mačo starto penkete. Mantas Kalnietis atsigavinėjo ir jis buvo užėmęs jo vietą. Websteris žaidė antroje pozicijoje ir išlaikėme savo fiziškumą, kurį gauname su juo ir kažkiek geriau valdėme žaidimą. Manau, kad šita rokiruotė šiandien gerai suveikė.

– Žvelgiant į ateitį, pasiruošimo serijai su Panevėžio „Lietkabeliu“ laiko yra mažai. Kokie dabar yra svarbiausi aspektai, žvelgiant į laukiančius varžovus?

– Laukia kitoks varžovas. „Lietkabelis“ yra daugiau fiziškas, labiau gynybinis oponentas. To talento puolime nėra daug, bet yra geri kūnai, gera gynyba, gerai susižaidę. Bus kažkiek kitokia serija, laukia dar daugiau fizinės kovos, o mes manau, kad būsime pasiruošę. Einant atkrintamųjų ritmu, kažkiek trūks Websterio sveikesnės kojos ir to paties Ulanovo, kuris sveiksta. Turėsime gerą ritmą, namų pranašumą ir tikiuosi, kad kita serija bus lengvesnė.

– Visą seriją kalbėjote, jog stebina toks komandos bangavimas. Kiek nerimo buvo prieš šį vakarą, kokius auklėtinius pamatysite, ir ar išsiaiškinote to priežastis?

– Su nerimu praeitą kartą gavosi gera antraštė... (šypsosi) Pats jaunas, padariau klaidų ir suteikiau laisvės interpretacijoms. Komanda nestabili, iš mano pusės, trys rungtynės buvo neblogos. Du mačai buvo labai prasti, bangavimas yra, bet tikiuosi, kad dabar aš geriau pažįstu komandą, jie mane ir mes tapome geresni.

– Užsiminėte apie Ulanovą. Ar yra jo sugrįžimo galimybė pusfinalio serijoje?

– Gali būti. Pirminė prognozė – trys savaitės, optimistinė – dvi. Jis pats jaučiasi geriau, nebešlubuoja, sportuoja su treniruokliais ir greitai pereis į treniruotes be kontakto. Pažiūrėsime, jaunas kūnas, gal greit atsistatys. (juokiasi).

– Kada paskutinį kartą matėte Mančesterio „United“ rungtynes?

– Jei atvirai, planavau gegužės 15-ąją vykti pažiūrėti gyvai, bet „Žalgirio“ pasiūlymas sumaišė kortas. O paskutines rungtynes žiūrėjau neseniai, nors ir viena akimi.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS