Lietuviškąją „Baskonia“ žalgiriečiai pasitiks rekordais | kl.lt

LIETUVIŠKĄJĄ „BASKONIA“ ŽALGIRIEČIAI PASITIKS REKORDAIS

Rytoj akistata su Vitorijos "Baskonia" Kauno "Žalgiris" pradės itin svarbią tarptautinių varžybų savaitę. Jei Lietuvos čempionams namuose pavyktų įveikti turnyro lentelės kaimynę iš Ispanijos, o dar po poros dienų – ir šlubuojančią Stambulo "Fenerbahce", jie vėl susigrąžintų vietą stipriausiųjų Senojo žemyno klubų aštuntuke.

Kapitono pavyzdys

Laiko pasirengti vadinamajai dvigubai savaitei žalgiriečiai turi pakankamai, nes skirtingai nuo savo būsimųjų varžovų savaitgalį nežaidė nacionalinių čempionatų rungtynių.

O penktadienį jie pagaliau nutraukė pralaimėjimų Eurolygoje seriją, trukusią net pusantro mėnesio. Martino Schillerio auklėtiniai Atėnuose 81:69 parbloškė vietos "Panathinaikos" krepšininkus. Akistatoje su Graikijos čempionais svečiai jautį už ragų griebė nuo pat pirmųjų minučių ir, spurtavę 24:12, vėliau atlaikė visus šeimininkų išpuolius.

Rungtynės Atėnuose įėjo į Lietuvos krepšinio istoriją. Kauniečių kapitonas Paulius Jankūnas sužaidė 354-ąjį mačą ir pagerino absoliutų turnyro rekordą. 36-erių metų puolėjas aplenkė iki tol pirmavusį Madrido "Real" "centrą" Felipe Reyesą. 205 cm ūgio lietuvis Eurolygoje debiutavo prieš septyniolika metų ir nuo pat 2003–2004 m. sezono gynė Kauno klubo garbę, išskyrus vieną sezoną, praleistą Maskvos srities "Chimki" gretose.

"Prieš rungtynes jokių minčių apie rekordą nebuvo, nes situacija buvo tokia, kad buvome pralaimėję šešerias rungtynes iš eilės, – dėstė žalgirietis. – Po rungtynių buvau visas šlapias – išmaudytas, nes komanda nepamiršta tokių dalykų. Išties, mano pasiekimas gerai skamba, atliktas didelis darbas, bet vis dar žiūriu į priekį. Vis dar mėgaujuosi krepšiniu ir esu patenkintas, kad dar galiu žaisti."

P.Jankūnas Atėnuose per 12 min. pelnė 4 taškus ir atkovojo 5 kamuolius. Kauniečiui priklauso dar du Eurolygos rekordai – bendrai atkovotų kamuolių (1 848) ir gynyboje atkovotų kamuolių (1 325).

R.Giedraitis – blankokas

Mačo didvyriu tapęs gynėjas Marius Grigonis taip pat pasižymėjo rekordu, tiesa, asmeniniu. Jis pataikė 6 iš 8 mestų tritaškių.

"Nebuvo viskas tobula, nes du metimus pramečiau. Dar yra daug kur tobulėti, bet esu laimingas dėl pergalės", – prisipažino jis.

198 cm ūgio "Žalgirio" lyderis per 28 min. pelnė 24 taškus – vos tašku mažiau nei jo asmeninis rezultatyvumos Eurolygoje rekordas. Gynėjas pataikė 3 iš 6 dvitaškių, 6 iš 8 tritaškių, atkovojo 6 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, taip surinkdamas 24 naudingumo balus. Vien iki pertraukos jis į "Panathinaikos" krepšį suvertė aštuoniolika taškų, užtikrindamas saviškiams dviženklį pranašumą – 43:33.

Pasiekę 6-ąją pergalę per trylika turų žalgiriečiai rikiuojasi vienuoliktoje vietoje. Pastrąjį kartą jie pakelta galva aikštę buvo palikę spalio 29 d., kai buvo atsidūrę pačioje Eurolygos lentelės viršūnėje. "Žalgirio" rytojaus varžovė Vitorijos "Baskonia", turinti tokį pat laimėjimų skaičių, bet suklupusi tik šešis sykius, žengia laipteliu aukščiau. Pastarajame ture ispanai 63:67 savo aikštėje nusileido Tel Avivo "Maccabi" ekipai. Šeimininkams 15 taškų pelnė ir 28 naudingumo balus surinko 202 cm ūgio centras iš Italijos Achille Polonara. Kitas vidurio puolėjas 221 cm ūgio Youssoupha Fallas įmetė 14 taškų, pataikydamas visus 4 dvitaškius ir šešis iš šešių baudos metimus. Lietuviai pasirodė blankiai: Tadas Sedekerskis įmetė 6 taškus, o Rokas Giedraitis per 30 min. prametė visus 4 tritaškius ir surinko 4 taškus.

Į Kauną "Baskonia" atvyksta pakilios nuotaikos, nes šeštadienį po atkaklios kovos 77:73 išplėšė pergalę ACB lygoje prieš Sevilijos "Real Betis" ekipą. Nugalėtojams daugiausia (20) taškų surinko amerikietis Pierria Henry, R.Giedraitis pridūrė 11 taškų, T.Sedekerskis – 1.

"Rytas" smunka žemyn

Prieš tarptautines kovas žalgiriečiai vakar turėjo repetuoti su Pasvalio "Pieno žvaigždžių" ekipa, tačiau šis LKL pirmenybių mačas dėl koronaviruso buvo nukeltas vėlesniam laikui.

Pagrindiniai "Žalgirio" (9 pergalės ir 1 nesėkmė) konkurentai LKL čempionate savaitgalį aiškinosi santykius tarpusavyje. Panevėžio "Lietkabelis" namuose 78:59 nepaliko šansų Vilniaus "Rytui" ir šį išstūmė iš antrosios pozicijos. Panevėžiečiai, kurių gretose rezultatyviausiai (po 19 taškų) žaidė Gytis Masiulius ir naujokas iš Kroatijos Dorde Gagičius, su 7 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais pasiuntė "Rytą" (7 laimėjimai ir 5 nesėkmės) į trečią vietą. Žemyn grimztančio sostinės klubo neišgelbėjo įspūdingas naujoko iš Senegalo Maurice Ndouro pasirodymas (25 taškai, 11/13 dvitaškių).

Lyderių trejetui į nugarą kvėpuojantis Utenos "Juventus" vakar namuose priėmė Klaipėdos "Neptūną".


Rungtynių statistika

Atėnų "Panathinaikos"–Kauno "Žalgiris" 69:81 (12:24, 21:19, 17:17, 19:21).

"Panathinaikos" daugiausia taškų pelnė: N.Nedovičius 12 (4 rez. perd.), I.Papapetrou 10 (4 rez. perd.), G.Papagiannis 10 (11 atk. kam.), S.Mackas 10. "Žalgiris": M.Grigonis 24 (6 atk. kam.), N.Hayesas 14, R.Jokubaitis 10 (5 klaidos), J.Lauvergne 8 (8 atk. kam.), A.Rubitas 8 (8 atk. kam.), L.Lekavičius ir T.Walkupas (8 rez. perd.) po 5, P.Jankūnas 4 (5 atk. kam.), A.Milaknis 3, M.Gebenas 0.

Taiklumas: 16/34 (47 proc.) ir 18/41 (44) dvitaškių, 8/28 (29) ir 13/20 (65) tritaškių, 13/16 (81) ir 6/7 (86) baudos metimų. Atkovoti kamuoliai 29 ir 41, rezultatyvūs perdavimai 19 ir 17, perimta 7 ir 5, klaidos 9 ir 17.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jj

Atvažiuos iš kitos šalies? Neatidėliotini reikalai?

Anonimas

viskas priklauys nuo tritaškių pav su Barselona lietuviai pataikė tik 2 iš 18 butų pataikę 6 ir rungtynės butų išloštos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS