Lietuviškos kaktomušos kaina – ne tik pergalė | kl.lt

LIETUVIŠKOS KAKTOMUŠOS KAINA – NE TIK PERGALĖ

Šarūnas Jasikevičius vos spėjo apšilti kojas Turkijoje, o šiandien jam teks stoti į akistatą su saviškiais. 47-erių kauniečio muštruojama Stambulo „Fenerbahce“ savo tvirtovėje priima Kauno „Žalgirio“ krepšininkus.

Gali būti staigmenų

Po pusės metų poilsio į darbus Stambule kibęs Š. Jasikevičius iškart nutraukė „Fenerbahce“ nesėkmių seriją Eurolygoje. Naujieji Šaro auklėtiniai 86:74 namuose nukovė „Monaco“ su Donatu Motiejūnu. Prieš tai Turkijos superklubas, po trylikos turų turėjęs neigiamą pergalių ir pralaimėjimų skirtumą, netruko parodyti duris graikui Dimitriui Itoudžiui.

Septyni laimėjimai po keturiolikos mačų turkus vis dar laiko už pirmojo aštuntuko ribos, bet kauniečius jie lenkia net penkiais laipteliais. Savo namų arenoje šį sezoną nė karto Eurolygoje nepralaimėjusi „Fenerbachce“ žada pragarišką sutikimą žalgiriečiams.

„Po pasikeitimų komandoje „Fenerbahce“ į rungtynes tikriausiai ateis neslėpdama gerų emocijų. Tai bus labiau mentalinė kova. Ne pirmą kartą šį sezoną mūsų skautams buvo sunku ruoštis mačui, nes, pasikeitus treneriui, gali šiek tiek keistis gynybos, puolimo taktika, nors didelių korekcijų dar neturėtų būti“, – svarstė lietuvių strategas Kazys Maksvytis.

Lyderis: buvęs žalgirietis N. Hayesas-Davisas šį sezoną naudingiausias „Fenerbahce“ žaidėjas. / BC „Fenerbahce“ nuotr.

Šaro pagyros Kaziui

Ne mažiau nei permainos varžovų stovykloje svečiams iš Lietuvos nerimą kelia savos bėdos. Pirmiausia – trys pralaimėjimai iš eilės, nubloškę į 16-ąją Eurolygos poziciją. Po sumaišties dėl plačiai nuskambėjusio K. Maksvyčio menamo atleidimo, sunkiai nuspėjama ir komandos psichologinė būklė. Tikėtina, kad triuškinamo pralaimėjimo atveju trenerio kėdė subraškėtų dar kartą.

Galiausiai – žaidėjų traumos. Jas tikimasi kompensuoti naujokų Edmondo Sumnerio ir Austino Hollinso vis aktyvesniu įsitraukimu. Be to, kur kas anksčiau nei planuota į treniruočių procesą grįžo du iš trijų susižeidusių krepšininkų.

Lukas Lekavičius jau atsigavo po apendicito operacijos, o Brady Manekas apsigydė sužeistą kelį. Abu žaidėjai jau šlifuoja parketą pratybose, bet neaišku, ar K. Maksvytis ryšis juos mesti į kovą trečiadienį Stambule arba penktadienį Kaune prieš „Barceloną“.

Laukdami sugrįžtančių savo karių „Žalgirio“ vadovai su vienu jų, Arnu Butkevičiumi, pratęsė sutartį – iki 2025-ųjų vasaros.

„Žalgiris“ yra nuostabiai treniruojama komanda, su jais visada sunku, – netiesioginį palaikymą K. Maksvyčiui išreiškė Š. Jasikevičius. – Žinoma, daug dalykų vyksta per Keenaną Evansą, jis sprendžia rungtynių baigtį. Tačiau jie gali sukelti daug problemų ir kaitaliodami gynybos taktiką. Manau, tai yra „Top 8“ lygio komanda.“

Ginklų – per akis

„Atletiškas ir universalus varžovas“, – komplimentų šio vakaro priešininkui negailėjo ir K. Maksvytis.

Neskaitant Š. Jasikevičiaus ir drauge su juo į Turkiją persikėlusio asistento Tomo Masiulio, „Žalgirio“ sirgaliams  puikiai pažįstamas ir Nigelas Hayesas-Davisas. Jis, muštruojamas to paties Šaro, kauniečių marškinėliais vilkėjo 2019–2020 ir 2020–2021 m. sezonus. Šiemet amerikietis yra naudingiausias „Fenerbahce“ žaidėjas Eurolygoje.

„Žalgiris“ yra nuostabiai treniruojama komanda, su jais visada sunku.

203 cm ūgio atletas, prieš keletą dienų atšventęs 29-ąjį gimtadienį, atvykus Š. Jasikevičiui sužaidė savo geriausias sezono rungtynes. Jis prie pergalės prieš „Monaco“ pridėjo 25 naudingumo balus. Iš viso per keturiolika rungtynių puolėjo vidurkis siekia 15,1 balo ir 13,4 pelnomo taško. Antras pagal rezultatyvumą ir naudingumą yra jo tėvynainis Scottie Wilbekinas – po 12,6 taško ir po 12 balų. Jiems nedaug nusileidžia serbas Marko Guduričius (11,2 taško ir 11,5 balo).

„Išskirti vieną Nigelą būtų neteisinga. Turkai turi universalių žaidėjų, kurie gali žaisti keliose pozicijose, pavyzdžiui, Dyshawnas Pierre. Jie turi ir skirtingo tipo aukštaūgius – Jonathaną Motley ir Sertačą Šanli. Ką jau kalbėti apie jų gynėjus – Scottie Wilbekiną, Nicką Calathesą. Tyleris Dorsey, regis, žaidžia geriau nei anksčiau. Dar nepaminėjau Marko Guduričiaus“, – oponentų ginklus vardijo K. Maksvytis.


„Fenerbahce“

Gynėjai, įžaidėjai: S. Hazeras (Turkija, 193 cm), S. Wilbekinas (JAV, 188 cm), M. Mahmutoglu (Turkija, 191 cm), M. Guduričius (Serbija, 196 cm), T. Dorsey (JAV, 196 cm), N. Calathesas (Graikija, 196 cm), Y. Madaras (Izraelis, 190 cm).

Puolėjai: M. Birsenas (Airija, 205 cm), N. Hayesas-Davisas (JAV, 203 cm), T. Biberovičius (Turkija, 201 cm), D. Pierre’as (Kanada, 198 cm), H. Mestoglu (Turkija, 201 cm), N. Sestina (JAV, 205 cm).

Vidurio puolėjai: J. Motley (JAV, 206 cm), S. Šanli (Turkija, 212 cm), G. Papagiannis (Graikija, 220 cm).

Vyriausiasis treneris Š. Jasikevičius.

GALERIJA

  • Lietuviškos kaktomušos kaina – ne tik pergalė
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

666

„Žalgiris“ – „Ülker“ tiesiogiai per: t.me/LietuvosKrepsinisGyvai

Kuba

Moskvyčiui reikia maldauti Šaro, kad jis jo nepažemintų,,,kad laimėtų bent iki 10 taškų...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS