Lietuvių stiprybes įvardijęs B. Matkevičius: turėsime nebijoti bėgti į greitą puolimą | kl.lt

LIETUVIŲ STIPRYBES ĮVARDIJĘS B. MATKEVIČIUS: TURĖSIME NEBIJOTI BĖGTI Į GREITĄ PUOLIMĄ

  • 1

Lietuvos rinktinė šį vakarą pradės atrankos varžybas į 2021-ųjų Europos čempionatą, o pirmuoju varžovu bus Belgijos rinktinė.

Lietuvos rinktinės treneris Benas Matkevičius prieš artėjantį susitikimą pasidalijo savo mintimis ir akcentavo tai, jog lietuviams bus svarbu priprasti vieniems prie kitų.

„Aišku, belgų netektys svarbios, nes Jeanas Salumu pridarė bėdų kitoms komandoms, ypač puolime. Vanwijnas irgi yra toks, kuris gali žaisti per trečią ir ketvirtą pozicijas. Tai tikrai jiems yra nemažas praradimas. Vis tiek belgai turi kitus žaidėjus, kurie gali pakeisti (traumuotus) ir produktyviai sužaisti“, – teigė B. Matkevičius.

– Ar Tabu gynėjų grandyje yra vienas svarbiausių žaidėjų?

– Tabu, žinoma, yra vienas iš lyderių. Galiu išskirti Quentiną Serroną, kuris yra geras ir užtikrintas metikas bei Khalidą Boukichou po krepšiu, kuris bus iššūkis, su kuriuo turėsime tvarkytis. Per jį daug žaidžia puolime ne tik, kad jis taškus darytų, bet jis labai gerai ir nusimetinėja kamuolį. Tokie (žaidėjai) gerai mato aikštę ir draugams negaili perdavimų. Negalime koncentruotis tik ties vienu žaidėju, reikia nepamiršti ir kitų.

– Kiek ši komanda yra improvizuotoja ir kiek žaidžianti komandinį krepšinį?

– J. Salumu buvo tas, kuris galėjo improvizuoti ir žaisti vienas prieš vieną, bet dabar jie turi Retiną Obasohaną, kuris yra vienas iš tų, kurie gali išardyti gynybą, aštriai prasiveržti. Jis – labai geras atletas ir gali atverti belgams duris puolime.

– Kokios lietuvių stiprybės šiame mače?

– Manau, kad mūsų ūgis visose pozicijose yra didelis, turėtume dominuoti po lenta. Turime prieš juos gerai apsiginti ir uždaryti perdavimus bei nebijoti bėgti (į greitą puolimą), jei turėsime progų. Visa tai priklausys rungtynių eigoje, kaip apsiginsime ir ar turėsime progų bėgti. Turime daug aukštų žmonių, ilgą sudėtį, tad reikės rotuoti žaidėjus ir žiūrėti, kad visi produktyviai įsiterptų.

– Ar gali būti, kad Tomas Dimša pradės rungtynes starto penkete?

– Gal. To negaliu išduoti.

– Belgai labiausiai bijo dvikovos prieš Donatą Motiejūną. Ar jų ta baimė pagrįsta?

– Pamatysime. Komanda susirinkusi prieš 3-4 dienas, turime priprasti vienas prie kito. Tiek visi prie Donato, tiek Donatas prie kitų. Pradžioje mes turime priprasti vienas prie kito, o paskui tai bus belgų problema.

– Kaip vertinate areną?

– Jauki arena. Manau, kad lietuvių bus pakankamai daug, tad tikimės, kad užkariausime šią salę, kaip praėjusiais metais Olandijoje. Galvoju, kad turėsime palaikymą ir žiūrėsime, ar tas aidas girdėsis dar garsiau nei Olandijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ziopliai

o ne treneriai ,su tokiais tik garantuoti pralaimejimai,o je svaigsta apie pergales,ju nebus ilgai,net Olimpines nuplauks toli toli ,gal po 10 metu atsigaus ,bet abejones,krepsininkai su Prezidentu LKF desreles lidlo reklamuoja o ne krepsini.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS