Lietuvos čempionai žada taupyti, bet protingai | kl.lt

LIETUVOS ČEMPIONAI ŽADA TAUPYTI, BET PROTINGAI

Kauno „Žalgiriui“ teks veržtis diržus, bet ne tiek, kad nebegalėtų įkvėpti. Pernai beveik 12 mln. eurų biudžetą planavę Lietuvos čempionai, šį sezoną tenkinsis dviem milijonais mažesnėmis galimybėmis.

Mažėjantis biudžetas neturi keisti klubo tikslų. Tokią nuostatą trečiadienį pakartojo Paulius Motiejūnas. Kauno „Žalgirio“ klubo direktoriui šį sezoną teks apsišarvuoti kantrybe tiek dėl finansinių, tiek dėl sportinių aspektų.

Išlaidos viršys pajamas

Pristatydamas 2020-2021 m. sezono biudžetą P.Motiejūnas pripažino, kad bent kol kas jis bus deficitinis, nes išlaidų skaičiai nusveria planuojamas pajamas. Jo žodžiais, tiek šį, tiek praėjusį sezoną daug ką jaukia neaiškumai dėl COVID-19 pandemijos.

„Dabar kontrolė yra mažiau mūsų rankose nei prieš tai. Praėjusį sezoną planavome turėti 10,6 mln. pajamų, o surinkome 8,8 mln. eurų. Tiesa, mažesnės buvo ir išlaidos. Planuota 11,9 mln. eurų, kurias būtume atidirbę, jei būtume patekę į „Top 8“ etapą, bet dėl nutrauko sezono galutinės išlaidos  siekė 9,6 mln. eurų“, – dėstė „Žalgirio“ vadovas.

Sudėtinga kauniečiams buvo planuoti ir šio sezono skaičius, ypač galimas pajamas.

„Prisipažinsiu, kad skaičiuodami šiek prašovėme, bet saugiu atstumu. Planuojame 9,2 mln. eurų pajamų, o išlaidų 9,7 mln. Nors biudžetas bus deficitinis, į skolas neisime, nes turime papildomų lėšų iš praėjusių sezonų“, – teigė „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Nors biudžetas bus deficitinis, į skolas neisime, nes turime papildomų lėšų iš praėjusių sezonų.

Viltys – į sirgalius

Nepaisant vėl griežtėjančių apribojimų masiniams renginiams, vienu pagrindinių žalgiriečių pajamų šaltinių lieka bilietų pardavimas, pagal planus klubo kasą papildysiantis apie 2,6 mln. eurų. Tiesa, Kaune prieš keletą savaičių vykęs Eurolygos ikisezoninis turnyras parodė, kad sirgaliai į areną renkasi vangokai, tad dėti daug vilčių į jų aktyvumą yra rizikinga.

 

 

Anot pašnekovo, prasto lankomumo priežasčių gali būti daug: gal tai dėl to, kad tai buvo tik draugiškas turnyras, gal, kad buvo puikus savaitgalis.

„Daug kas yra atpratęs. Gal daug kas galvoja, kad negalima ateiti žiūrėti rungtynių. Bet kuriuo atveju, stebime situaciją, analizuojame sirgalių reakcijas ir darysime viską, kad jie pas mus sugrįžtų. Suprantame, kad jie čia turi jaustis saugūs. Laukiame pirmų Eurolygos rungtynių, tada ir analizuosime“, – žadėjo P.Motiejūnas.

Apsišarvuos kantrybe

Kalbėdamas apie sezono gaires jis nepraleido ir sportinių aspektų. Nors žalgiriečiai užtikrintai (89:56) laimėjo pirmąsias oficialias sezono rungtynes LKL čempionate su „Šiauliais“, prieš tai turnyre Kaune praleistas stiprus smūgis (70:88) nuo Milano „AX Armani Olimpia“ ekipos, privertė sunerimti. Klubo vadovo nuomone, Šarūną Jasikevičių pakeitus Martinu Schilleriu, pasikeitė visa žaidimo sistema, todėl tokie rezultatų svyravimai yra neišvengiami.

„Žaidėjai turi prisitaikyti prie besikeičiančio treniravimo stiliaus, bet esminis dalykas – turi nesikeisti jų kovingumas aikštelėje, – pabrėžė P. Motiejūnas. – Kol kas viską vertiname pozityviai. Tai yra procesas ir jis užtruks. Esame apsišarvavę kantrybe, tikime treneriu, tikime žaidėjais. Viskas – mūsų rankose, reikia daug ir sunkiai dirbti, kad pasiektume, ko norime“.

Kauniečiai dar nėra apsisprendę, kuriuos žaidėjus skolins kitoms komandoms, tačiau jų manevrus stabdo ir gausus varžybų kiekis. Būtent todėl pagrindinėje ekipoje bus siekiama išlaikyti daugiau nei 12 krepšininkų. Be to, rezervo gali prireikti, jei kažkurie iš žaidėjų susirgtų koronavirusu ir jiems tektų izoliuotis. Tada į Eurolygos kovas būtų metami jaunesni atsarginiai.

P. Motiejūnas neslėpė, jog nemažai vilčių dedama į kol kas komandai padėti negalintį legionierių iš Argentinos Patricio Garino. Talentingas 198 cm ūgio 27 metų puolėjas sveiksta po sunkios traumos ir jau pradėjo pratybas krepšinio aikštelėje. Tiesa, jo gijimo procesas užtruko, todėl kauniečiai pakoregavo sutarties sąlygas, taip papildomai sutaupydami šiek tiek lėšų.

Prie pinigų taupymo prisidės ir tai, jog šį sezoną kur kas rečiau bus keliaujama užsakomaisiais reisais. Jie bus vykdomi tik į sunkiausiai pasiekiamus Eurolygos mačus Vitorijoje ar Valensijoje, taip pat per vadinamąsias dvigubas savaites.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Manau, kad jei taip neatsakingai bus žiūrimos varžybos [ matyti , kad niekas nekontroliuoja ] , , netruks, kai reikės žaisti be žiūrovų. Ar nemato direktorius kaip plinta šalyje virusas/ Ar jam svarbu tik dabar pradžioje , kažkiek daugiau uždirbti , o vėliau "kaip dievas duos" ? Pažiūrėjus į teniso Open turnyrus,užsienio futbolo varžybų organizavimą , matyti, kad jie daugiau stengiasi, nei mūsiškiai. AR labai nukentėtumėm, jei žiūrovas būtų sodinamas į KAS ANTRĄ EILĘ , o eilėje sėdėtų NE DAUGIAU KAIP DU ir tarp žmonių būtų po DVI KĖDES UŽDENGTAS -NESĖDIMAS. Manau ir klubui, ir žiūrovams, ir miestiečiams, ir žaidėjams tai būtų žymiai SAUGIAU ir geriau . Nors piniginiu atžvilgiu ...geriausia jog arena būtų pilna...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS