Lietuvos krepšinio galiūnų kontrastai Eurolygoje: neskubėkime su išvadomis! | kl.lt

LIETUVOS KREPŠINIO GALIŪNŲ KONTRASTAI EUROLYGOJE: NESKUBĖKIME SU IŠVADOMIS!

Lietuvos krepšinio milžinai Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“ pradėjo intriguojantį sezono nuotykį – pasirodymą Eurolygos turnyre.  Startas prestižiškiausiose Senojo žemyno klubinėse varžybose kauniečiams ir vilniečiams susiklostė radikaliai priešingai.

„Žalgiris“ savo žiūrovų akivaizdoje kapituliavo prieš Eurolygos favoritą Madrido „Real“. „Lietuvos rytas“, pademonstravęs charakterį, po pratęsimo perkando kietą graikinį riešutą - Atėnų „Panathinaikos“.

Eurolyga bent iki kitų metų abiem ryškiausiems Lietuvos krepšinio aktoriams tapo svarbiausia pasirodymų scena. Tad pirmieji mačai, kad ir kokie svarbūs būtų, yra tik įžanga į ilgą ir vingiuotą kelią. Antrajame ture šįvakar „Žalgirio“ Milane laukia „dizaineriai“ iš „EA7 Emporio Armani“ klubo. Vilniečiai Krasnodare kibs į atlapus vietos „Lokomotiv-Kuban“ kariaunai.

Apie Lietuvos komandų tarptautinį startą bei jų perspektyvas mūsų portalas kalbėjosi su žinomais krepšinio treneriais – ne vieną sezoną Eurolygos ekipą muštravusiu Tomu Pačėsu bei Šarūnu Sakalausku, dirbusiu ir „Lietuvos ryto“, ir „Žalgirio“ klubuose. Abiem specialistams pateikėme tuos pačius 3 klausimus.

- Eurolygos sezoną „Žalgiris“ pradėjo apmaudžiu pralaimėjimu, „Lietuvos rytas“ - gražia pergale. Ar tai – viso būsimo sezono atspindys?

Tomas Pačėsas: „Pagal pirmas rungtynes negalima daryti toli siekiančių išvadų. Pirmiausia, būtų neteisinga lyginti mūsiškiams tekusius varžovus. Taip, „Lietuvos rytui“ teko garsus priešininkas. „Panathinaikos“ – vienas Eurolygos senbuvių. Tačiau akivaizdu, kad graikai ir jų legionieriai dar toli gražu nėra optimalios sportinės formos. Jie dar tik įsibėgėja. Aišku, tai nėra vilniečių problemos, nes jie pademonstravo puikų žaidimą ir pelnytai pasiėmė taškus (84:83). Manau, kad vėliau „Panathinaikos“ taip pergalėmis į kairę ir į dešinę nesimėtys. Tuo tarpu „Žalgiris“ žaidė su „Real“, kuris jau dabar atrodo įspūdingai. Tame fone kauniečiai atrodė nekaip (nusileista 63:83). Tik Šarūnas Jasikevičius ir Paulius Jankūnas sužaidė daugmaž pagal galimybes“.

Šarūnas Sakalauskas: „Tikrai ne – per mažai konteksto. Abi ekipos susidūrė su labai stipriais oponentais. Tai – naudinga. Treneriai įsitikino, kur šiuo metu yra jų auklėtiniai, ką reikia tobulinti. O „Žalgiriui“ tobulinti reikia labai daug ką. Taip pat matyti, kad „Lietuvos rytas“ gerai pasiruošė sezonui. Nepamirškime, kad pasirengimas vyko be vyriausiojo trenerio Dirko Bauermanno, kuris buvo užimtas Europos čempionate su Lenkijos rinktine. Tad reikėtų pagirti vokiečio asistentus klube. Čia yra didelis jų nuopelnas“.

- Ar ketvirtadienį Milane ir Krasnodare išvysime kitokį vaizdą?

Tomas Pačėsas: „Žalgiriui“ Milane bus tikrai sunku. Ypač įdomu pažiūrėti, kaip treneris Ilias Zouros spręs Keitho Langfordo problemą. Šis amerikietis, mano nuomone, yra vienas stipriausių Europoje žaidžiančių gynėjų. Jis turi labai staigų pirmą žingsnį. Aš, I.Zouros vietoje, stengčiausi Milano legionieriui užtverti kelią krepšio link, leidžiant laisviau atakuoti iš toli.

Lietuvos rytas“ prieš keletą dienų Krasnodare laimėjo įtikinamai. Bet tai buvo kitos lygos – VTB rungtynės. Vilniečiai labai gerai pataikė. Eurolygos mače matysime visai kitą vaizdą. „Lokomotiv“ – itin pajėgi komanda, turinti milžinišką potencialą. Deja, bet prognozuočiau šeimininkų pergalę. Duočiau 60 proc., kad laimės rusai“.

Šarūnas Sakalauskas : „Iš „Žalgirio“ tikiuosi kitokio vaizdo. Kauniečiai nežaidžia VTB lygoje, tad turi daugiau laiko treniruočių procesui. Šio nuoseklaus darbo rezultatai netrukus turėtų pasimatyti. Vilniečiams nederėtų tikėtis, kad Krasnodaro komanda sužais antras tokias pat rungtynes iš eilės. VTB rungtynės buvo tik repeticija, kurioje dalyviai sprendė savo užduotis prieš Eurolygos dvikovą. Dabar motyvacija bus kitokia“.

- Kokie pagrindiniai abiejų komandų rezervai?

Tomas Pačėsas: „Žalgirio“ ekipoje kol kas pasigendu susiklausymo, trenerio sprendimų. Teisinamasi, kad kauniečiams visa jėga kol kas negali padėti Europos čempionate rinktinei nemažai jėgų atidavę  Martynas Pocius, Robertas Javtokas. Tačiau Vilniaus klubo lyderis Renaldas Seibutis Slovėnijoje rungtyniavo dar daugiau, bet tai jam netrukdo žibėti ir klube.

Man įdomu, ar Kaune įsivažiuos Justinas Dentmonas. Šarui vienam bus labai sunku ir sukti komandos žaidimą, ir rinkti taškus. Jei būdamas tokio amžiaus jis temps ekipą, po mėnesio atsidurs fizinės formos krizėje. Reikia, kad amerikietis, ar jaunasis Vytenis Čižauskas jam padėtų išsukti žaidimą, kada reikia patemptų į greitą puolimą, kada reiktų, surikiuotų poziciniam.

"Lietuvos rytui" labai kažko gerinti nė nereikia. Jie ir taip gerai rungtyniauja. Galbūt derėtų dar įtraukti papildomų žaidėjų. Sakykime, Eimantas Bendžius nėra produktyvus, nors jis – geras metikas. Panašiai ir su Gediminu Oreliku“.

Šarūnas Sakalauskas: „Didžiausi rezervai – „Žalgirio“ stovykloje. Gynybos sistemos paieškose – tiek komandinės, tiek asmeninės. Taip pat ir žaidėjų rotacijoje. Kai žalgiriečiai, išeidami į aikštę, tiksliai žinos, ką turi atlikti, kokias užduotis įgyvendinti, tada vaizdas turėtų pagerėti. Bet korekcijų reikia daug. Iš vilniečių kažin ar galima ko daugiau tikėtis. Jiems pakaktų tęsti tą žaidimą, kurį demonstruoja jau sezono pradžioje“.

GALERIJA

  • Š.Sakalauskas: didžiausi rezervai – „Žalgirio“ stovykloje.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

azzzzzzzzz

Zalgiris laimes.

Fans

Duodam pergalę Žalgiriui, a Vilniui baronką

Fans

Duodam pergalę Žalgiriui, a Vilniui baronką
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS