Lietuvos sporte – rekordinio dydžio kontraktas | kl.lt

LIETUVOS SPORTE – REKORDINIO DYDŽIO KONTRAKTAS

  • 5

Domantui Saboniui įteikta įspūdingos vertės – 217 mln. dolerių – sutartis. Tai didžiausia visų laikų sutartis Lietuvos sporto istorijoje. Tokia suma gerokai pranoksta iki šiol daugiausiai per karjerą uždirbusio lietuvio Žydrūno Ilgausko uždarbį. Apie tai – LNK reportaže.

D. Sabonis su „Sacramento Kings“ klubu susitarė dėl naujos, įspūdingos vertės penkerių metų sutarties – 217 mln. dolerių. Tai rekordinio dydžio kontraktas Lietuvos sporte.

Per artėjančius penkerius metus D. Sabonis daugiausiai uždirbs 2028-aisiais – 51,6 mln. dolerių. Tiesa, maždaug puse sumos teks atriekti mokesčiams. Dar įdomesnis faktas, kad D. Sabonis galėjo sudaryti ir dar pelningesnę, maksimalios vertės, sutartį, tačiau pats jos atsisakė. Norėjo palikti finansinės laisvės komandos NBA algų kepurėje, tam, kad „Kings“ turėtų laisvų pinigų ir galėtų sustiprinti sudėtį, apsupdama D. Sabonį geresniais žaidėjais.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

27-erių lietuvis šią vasarą nežais Lietuvos rinktinėje, o rudenį pasitiks jau aštuntąjį savo sezoną NBA lygoje. Pagal atkovotus kamuolius D. Sabonis praėjusį sezoną buvo geriausias visoje lygoje, o pagal trigubus dublius atsiliko tik nuo Nikola Jokičiaus. Nieko keista, kad „Sacramento Kings“ norėjo ilgam susieti savo ateitį su krepšininku iš Lietuvos.

Naujasis D. Sabonio kontraktas – dvigubai pelningesnis už tai, kiek per visą karjerą NBA lygoje uždirbo Žydrūnas Ilgauskas (124,5 mln. dolerių), o Domanto tėvo Arvydo Sabonio uždarbis neprilygsta nei iš tolo – jis, būdamas NBA, uždirbo 47,8 mln. dolerių.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

kaimo bernas

Lietuvos sporte? Tėvas be himno rungtynių nepradėdavo ar tas bežino kas Lietuvoj darosi Ne Jonas Valančiūnas, ko apie jį tiek mažai, - nepaperkamas?

Pilietis

O ka bendra NBA turi su lietuvos sportu? Nors mokescius moketu i lietuvos biudzeta tai dar suprasciau. O dabar viskas amerikoniska tik musu klerkai nori pasipuikuot

na

pohum kiek jis ten pas amerikosus gauna,bet lt rinktinej jis nulis buvo,ir gerai kad nezais,gal kitais metais zais uz izraeli.o jo tevas buvo tikras lieituvis net cask nesugunde jo pinigais.ir lietuvos rinktinej jis atidave visa save.ir nepilkit meslo ant Ilgausko,kaip jis galejo zaist rinktinej jei senis garastas jo net nekviete.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS