LKL čempionate nulijo siurprizais | kl.lt

LKL ČEMPIONATE NULIJO SIURPRIZAIS

"Komandos vardu privalau atsiprašyti sirgalių", – sunkiai rinko žodžius Vilniaus "Ryto" ekipos treneris Giedrius Žibėnas. Teisintis vilniečiams teko po tragiško pasirodymo "Betsafe-LKL" pirmenybėse.

Lietuvos vicečempionai savo žiūrovų akivaizdoje praleido net 111 taškų, patys įmesdami tik 89. Tokie skaičiai degė švieslentėje po vilniečių akistatos su Utenos "Uniclub Casino-Juventus" klubu. Uteniškius į priekį tempė 31 tašką pelnęs Patrikas Milleris. Galingai sudėtam amerikiečiui tai buvo rezultatyviausias asmeninis sezono pasirodymas šį sezoną. Kol kas dar negausius savo sezono rekordus perrašė ir Vytautas Šulskis (14 taškų) bei Rokas Gustys (16 taškų), taip pat atkovojęs 10 kamuolių ir surinkdamas dvigubą dublį.

Uteniškių snaiperis Martynas Gecevičius ne tik pelnė 12 taškų, bet ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus, taip per karjerą jų atlikęs jau 894 ir "Betsafe-LKL" visų laikų rikiuotėje pakilęs į aštuntą poziciją. Joje iki šiol buvo Vidas Ginevičius (891).

"Ryto" reputaciją mėgino gelbėti Vaidas Kariniauskas ir Ivanas Buva – po 15 taškų, Mindaugas Girdžiūnas 14, Kennethas Smithas 12 (6 rez. perd.), Arnas Butkevičius 9 (5 atk. Kam.).

"Reikėtų man gal sėdėti kukliam, bet sužaidėme stipriai. Noriu atiduoti pagarbą vyrams, jie į daug ką įsiklausė, pirmiausia – gynyboje", – pabrėžė Utenos komandos treneris Žydrūnas Urbonas.

Jo ekipa, laimėjusi visus tris mačus, drauge vakar Pasvalyje su "Pieno žvaigždėmis" žaidusiu Kauno "Žalgiriu" žengia LKL viršūnėje. "Rytas" turi dvi pergales ir vieną nesėkmę.

Vilniečius turnyro lentelėje pavijo Jonavos "CBet" krepšininkai, užvakar savo aikštėje netikėtai 74:66 patiesę bronzos medalių laimėtoją Panevėžio "Lietkabelį". Banguotai vykusiose rungtynėse LKL naujokai buvo beveik kapituliavę, kai trečiojo kėlinio pradžią pralaimėjo net 2:14 ir atsilikinėjo 17 taškų skirtumu. Vis dėlto dar per tą patį ketvirtį jie sugebėjo ne tik išlipti iš duobės, bet ir išsiveržti į priekį 54:51. Nugalėtojams įspūdingą taiklumą demonstravęs Evaldas Šaulys pelnė 17 taškų. Emmanuelis Lecomte pridėjo 16, Laimonas Kisielius 15 taškų. Panevėžio ekipoje išsiskyrė 16 taškų pelnęs Gediminas Orelikas. Dovydas Giedraitis pridėjo 13 taškų.

"Gyvenime tiek nesiruošėme rungtynėms, tačiau tai pasiteisino. Parodėme, kad ir naujokai gali žaisti krepšinį", – šypsojosi "CBet" treneris Virginijus Šeškus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS