LKL galiūnas S. Galdikas sezoną pasitiko ryškiai pasikeitusiomis formomis | kl.lt

LKL GALIŪNAS S. GALDIKAS SEZONĄ PASITIKO RYŠKIAI PASIKEITUSIOMIS FORMOMIS

Trejus metus iš eilės LKL fiziškai stipriausiu krepšininku pripažintas Klaipėdos „Neptūno“ kapitonas Simas Galdikas vasarą nusprendė gerokai pakeisti savo kūną.

Lietuvos krepšinio lygos sezono atidarymo rungtynėse „Neptūnas“ susikovė su Utenos „Juventus“, o S. Galdikas aikštėje atrodė pastebimai lieknesnis.

Tai atsispindi ir kilogramuose. Dabar 32-ejų metų 203 cm ūgio vidurio puolėjas sveria 110 kg, kai praėjusį sezoną jo svoris siekė 114 kg, o dar prieš kelis metus – ir 120 kg.

Tokių pokyčių S. Galdikas ėmėsi vedamas noro išbandyti savo kūną.

„Visi dabar sutikę sako „Simai, sukūdai, sukūdai“. Na taip, sakau, žmona valgyti neduoda, treneris gainioja po aikštelę, tai va, sukūdau, – juokdamasis tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo S. Galdikas. – Kiekvienais metais eksperimentuoju. Pakeičiu fizinio rengimo trenerį ar programą, bandau iš kiekvieno trenerio pasisavinti geriausią metodiką, stebiu, kas labiausiai tinka mano kūnui. Dabar truputį numečiau svorio ir matysime, kaip tai padės. Galiu bėgti, galiu pašokti.

Vasarą pakeičiau treniruočių pobūdį, pradėjau daugiau daryti sprogstamąsias treniruotes, mažiau jėgos treniruočių. Tai daug duoda. Jeigu daugiau dirbi su jėgos treniruotėmis, tai auga raumenų masė ir jėga. O dabar daugiau atlieku sprogstamąsias treniruotes, daugiau su užbėgimais ir gumomis. Svoris tiek neauga, gal atsirado daugiau staigumo. Mėgstu eksperimentuoti.“

Pirmose sezono rungtynėse S. Galdikas mače su „Juventus“ per 15 minučių įmetė 10 taškų (4/6 dvit., 2/2 baudos), atkovojo 5 ir perėmė du kamuolius.

Kaip dėl savo kūno pokyčių S. Galdikas pasirodė treneriui Tomui Rinkevičiui?

„Manau, kad jis yra neblogai padirbėjęs, turi daugiau ištvermės. Simas yra gerai pasiruošęs sezonui, tikiuosi, kad žais dar geriau. Galbūt jis yra kažkiek greitesnis, bet manau, kad lyginant su praėjusiu sezonu, Simas yra šiek tiek ištvermingesnis, gali ilgesnį laiką atidirbti intensyviu krūviu. Galvoju, jog šis pokytis yra pats svarbiausias“, – pasakojo T. Rinkevičius.

Ar dabar Galdikas jaučiasi greitesnis? „Aš ir anksčiau galvodavau, kad esu labai greitas, – šypsodamasis tarė klaipėdietis. – Bet tai pastebėti lengviau aplinkiniams, tai jeigu jie sako, kad aš greitesnis, tai greitesnis.“

Galdikas atskleidė, kad imtis pokyčių jo niekas neragino – viskas vyko paties aukštaūgio iniciatyva. Taip pat, kaip prieš trejus metus, kai jis savo noru buvo nusprendęs eiti priešingu keliu – kur kas labiau padidinti svorį ir jėgą.

Tai buvo prieš etapą Panevėžio „Lietkabelyje“, 2016 metais. Tuomet 203 cm ūgio centras į treniruočių stovyklą atvyko sverdamas 120 kilogramų.

„Tuomet buvau mašina. Tada jau nebuvo tokio mobilumo, tik eini ir grynai lauži, reikia versti po krepšiu“, – apie pirmąjį sezoną Panevėžyje kalbėjo S. Galdikas, kuomet jo mažiausias svoris buvo 118 kg.

„BasketNews.lt“ LKL žaidėjų apklausose S. Galdikas stipriausio žaidėjo rinkimuose laimėjo jau trejus metus iš eilės. 2017 metais jis surinko 89,1 proc. balsų, 2018 metais – 95 proc., o šiemet – 40,4 proc.

Pastarųjų metų S. Galdiko pagrindiniai konkurentai Antanas Kavaliauskas ir Robertas Javtokas jau baigė karjeras, tačiau į LKL žengė kiti tvirti vyrukai.

Šiemet LKL debiutavo 206 cm ūgio ir 115 kg svorio „Šiaulių“ centras Rokas Gustys, LKL ir toliau rungtyniaus tvirto sudėjimo Thomasas Walkupas ir Martinas Gebenas iš Kauno „Žalgirio“.

Ar Galdikas nemano, kad sumažinus svorį šiuose rinkimuose jis turės daugiau konkurencijos?

„Apie tai negalvojau. Atkreipiau dėmesį, kad ar esu lieknesnis, ar turiu daugiau raumenų masės, jėgos trūkumo aš nejaučiu. Ir taip, ir taip yra pakankamai jėgos aikštelėje. Kai svėriau 120 kg, tuomet jėgos buvo kur kas daugiau, bet ir dabar nepastebiu, kad kažkas lengvai pastumtų“, – savo jėga neabejojo LKL galiūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS