LKL kelia kartelę: didins minimalų biudžetą ir atvers duris naujiems klubams | kl.lt

LKL KELIA KARTELĘ: DIDINS MINIMALŲ BIUDŽETĄ IR ATVERS DURIS NAUJIEMS KLUBAMS

Kito sezono „Betsafe-LKL“ čempionate dalyvaus ne dešimt, o vienuolika klubų. Už tai nubalsavo antradienį Vilniuje posėdžiavusi Lietuvos krepšinio lygos valdyba. Šis sprendimas atvėrė kelius į lygą Jonavos „CBet“ komandai, bei išsaugojo vietą paskutinę vietą šiemet užimsiančiam klubui.

Jonavos „CBet“ krepšininkai kelialapį į aukščiausią šalies krepšinio divizioną pelnė laimėdami Nacionalinės krepšinio lygos pirmenybes. Už vienuolikos komandų formatą pasisakė visi valdybos nariai, į kurią įeina dešimt dabartinių čempionato klubų atstovų, LKL prezidentas Remigijus Milašius ir LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.

Priėmus tokį formatą teko keisti ir turnyro sistemą. Reguliarusis čempionatas vyks trimis ratais. Pirmuose dviejuose ratuose komandos tarpusavyje po kartą rungtyniaus namuose ir išvykoje, o trečiajame rate namų aikštėje žaisianti komanda bus nustatyta burtų keliu. Tai negalios tik Kauno „Žalgiriui“, kuris visas trečiojo rato dvikovas žais išvykoje. Kadangi reguliariojo sezono mačų skaičius sumažės, bus išplečiamos atkrintamosios varžybos: ketvirtfinalyje ir pusfinalyje bus žaidžiama iki 3, finaluose – iki 4 pergalių.

Vienuolika komandų šalies pirmenybėse varžysis pirmą kartą nuo 2014-15 m. sezono, kai šalia dabartinių čempionato klubų rungtyniavo ir „Mažeikių“ ekipa.

„Tik iškovojus NKL čempionų titulus, Jonavos komanda parodė rimtus ketinimus įžengti į klubų šeimą ir iškart ėmėsi iniciatyvos prašydami pateikti kriterijus, kad juos atitiktų. Jie pateikė prašymą ,viziją, strategiją, dokumentus, pagrindžiančius, kad jų finansinis pagrindas yra stabilus ir bus surinktas minimalus biudžetas. Jonavos klubą mato kaip bendruomenės, visos apskrities klubą, įtraukiant jaunuomenę, visuomenę ir politikus į jų veiklą, populiarinant pačią Jonavą“, - sakė lygos varžybų direktorė Rasa Liuimienė.

„11 komandų yra šiame pereinamame etape. Pagrindinis dalykas pagal FIBA, federacijos nuostatus yra sportinis principas. Pristatyta programa, vizija, mero Mindaugo Sinkevičiaus gražus požiūris. Prieš dvi savaites su juo kalbėjome ir man buvo gera girdėti, kaip jie mato klubo viziją. Bus dalininkai, direktoratas. Jau yra užuominų ir pirmų žingsnių, buvo malonu girdėti, ką jie pristatė“, - pritarė ir LKL prezidentas Remigijus Milašius.

LKL valdyba jau praeitame posėdyje patvirtino, kad kitame sezone minimalus klubų biudžetas turėtų būti ne mažesnis kaip 400 tūkst. eurų, o dar kitais metais – 600 tūkst. Eurų.

R. Milašiaus žodžiais, 400 tūkst. eurų yra minimalus biudžetas, bet niekas su tokiais biudžetais nežaidžia.

„Manau, kad kitais metais išvysite visai kitą kovą. Šie metai yra pandeminiai ir pakreipė mūsų krepšinį visai kita vaga. Dėl šito komandos buvo išbalansuotos. Lentelė yra įdomi ir niekas negali pasakyti, kas bus dešimtas, o kas  šeštas ar septintas. Einame į pabaigą su TV transliacijų sutartimis, bandysime užkurti mašiną. Jei valdyba nubalsuos už tą, ką esu sugalvojęs, bus įdomu. Visi suinteresuoti gauti daugiau. Keisis ir prizinio fondo skaičiai“, - sakė prezidentas.

Planuojama, jog 2024 metais LKL jau žais 12 klubų, todėl prasčiausia komanda kris į NKL, o NKL čempionai galės kilti aukštyn.

Gairės: LKL, Jonava, krepšinis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS