LKL savaitės naudingiausias krepšininkas – vėl iš „Neptūno“ | kl.lt

LKL SAVAITĖS NAUDINGIAUSIAS KREPŠININKAS – VĖL IŠ „NEPTŪNO“

  • 0

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai rinko individualius apdovanojimus sezono pradžioje. Atėjus žiemai vėl geriausiuoju tapo „Neptūno“ atstovas.

Edgaras Želionis tapo naudingiausiu praėjusios savaitės „Betsafe–LKL“ žaidėju. Puolėjo indėlis buvo didžiausias į „Neptūno“ pergalę prieš Panevėžio „Lietkabelį“.

E.Želionis surinko 31 naudingumo balą: pelnė 23 taškus (7/12 dvitaškių), atkovojo 10 kamuolių ir blokavo 3 metimus.

„Daugiau kamuolių gaunu, – paklaustas, kodėl žaidimo kreivė pastaruoju metu šovė į viršų, atsakė E.Želionis. – Galbūt ir šiek tiek sekasi.“

Pastaruoju metu E.Želionis perėmė lyderio rolę iš anksčiau „Betsafe–LKL“ savaitės žaidėjais pripažintų Arno Butkevičiaus ir Juano Palacioso. Aukštaūgis buvo pergalės kalvis prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“, o dabar griežė pirmuoju smuiku prieš „Lietkabelį“.

Per pastarąsias trejas rungtynes E.Želionis renka po 21,3 naudingumo balo – tai geriausias rezultatas komandoje.

Į geriausių savaitės žaidėjų penketuką taip pat pateko Anthony Irelandas, Adas Juškevičius, Axelis Toupane‘as ir Mindaugas Kupšas.

Matyti Kauno „Žalgirio“ atstovą penketuke – retenybė. Šarūnas Jasikevičius padalija visiems krepšininkams apylygį žaidimo laiką ir retai kuris spėja išsiskirti.

Vis dėlto A.Toupane‘as sužaidė ypatingas rungtynes prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“. Aikštėje praleidęs ilgiausiai iš komandos – 23 minutes – prancūzas pelnė 17 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir surinko 23 naudingumo balus – tai geriausios jo sezono rungtynės.

Vidurio puolėjo poziciją penketuke užėmė M.Kupšas. Utenos „Juventus“ aukštaūgis per 25 minutes surinko 26 naudingumo balus: pelnė 15 taškų, atkovojo 9 kamuolius ir išprovokavo 10 pražangų. Vos septyniese žaidę uteniškiai pranoko „Šiaulius“.

Penketuke – ir kitas „Juventus“ atstovas: A.Irelandas su 22 naudingumo balais. Įžaidėjas pelnė 20 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir atliko net 9 rezultatyvius perdavimus. Tačiau pataikė tik 7 metimus iš 18.

Tarp gynėjų – ir A.Juškevičius iš „Lietkabelio“. Jis per rungtynes Klaipėdoje surinko 18 taškų, atkovojo 7 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus – gavo 24 naudingumo balus.

Praėjusią savaitę „Betsafe–LKL“ žaidė tik aštuonios komandos. Alytaus „Dzūkijos“ ir Prienų–Birštono „Vytautas“ 13-ojo turo rungtynes žais šį vakarą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS