LKL sezono atidarymo rungtynėse – sunki „Neptūno“ pergalė prieš „Dzūkiją“ | kl.lt

LKL SEZONO ATIDARYMO RUNGTYNĖSE – SUNKI „NEPTŪNO“ PERGALĖ PRIEŠ „DZŪKIJĄ“

  • 0

2020–2021 metų sezoną Klaipėdos „Neptūnas“ pradėjo pergalingai. Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniai po atkaklios kovos namuose 84:81 (23:17, 15:20, 20:20, 26:24) įveikė Alytaus „Dzūkijos“ krepšininkus.

Atidarymo rungtynės virto tikru trileriu, o lemiamą smūgį svečiams iš Alytaus sudavė tolimą tritaškį pataikęs „Neptūno“ kapitonas Martynas Mažeika. Nors „Dzūkija“ per trumpą laiką atsakė dviem taikliais šūviais iš toli, tačiau tai pergalės iš uostamiesčio ekipos rankų neištraukė.

Aikštelės šeimininkai pirmajame kėlinyje turėjo įgiję 8 taškų persvarą, bet toliau pabėgti nuo varžovų neleido Martyno Mažeikos ir Tado Pažėros nesportinės pražangos.

„Neptūnas“ po dviejų kėlinių turėjo minimalią vieno taškų persvarą 38:37. Po pusmečio pertraukos sugrįžusiems žaidėjams sunkiai sekėsi prisitaikyti atakuojant krepšį iš toli, per pirmąją mačo pusę realizuojant vos 1 tritaškį iš 8 (12 proc.).

Du tolimus metimus trečiajame kėlinyje pataikė 22-ejų įžaidėjas T.Pažėra, paskutinę ketvirčio sekundę tritaškį pridėjo ir Ž.Janavičius, tokiu būdu „Neptūnui“ sugrąžinęs pranašumą 58:57.

Įtemptas mūšis persikėlė ir į lemiamą mūšį – Simo Galdiko metimai, likus pusantros minutės iki rungtynių pabaigos, vėl išvedė šeimininkus į priekį. Lemiamą minutę „Neptūnas“ pradėjo turėdamas 3 taškų persvarą (76:73).

Martyno Zigmantavičiaus baudų metimai priartino svečius per vieną tašką, tačiau tuomet tritaškį iš devynių metrų įsmeigė Klaipėdos ekipos kapitonas Martynas Mažeika, pakėlęs ant kojų visą „Švyturio“ areną.

Dviem greitais tritaškiais atsakė Alytaus krepšininkai Martynas Zigmantavičius ir Simas Jasaitis, o su sirena išmestas M.Zigmantavičiaus tolimas metimas galėjo išplėšti pratęsimą, tačiau tikslo nepasiekė.

Kovą dėl atšokusių kamuolių klaipėdiečiai laimėjo 44:26, o antrais šansais surinko 17 taškų, kai varžovai – 7. Šiose nugaros rungtyniauti negalėjo nugara pasitempęs Aidas Einikis.

„Neptūnas“: Martynas Mažeika 19, Simas Galdikas 16 (5 atk. kam., 13 min.), Tadas Pažėra 12 (7 atk. kam.), Benas Griciūnas ir Žygimantas Janavičius (5 atk. kam., 6 rez. perd., 4 per. kam.) – po 10.

„Dzūkija“: Tadas Rinkūnas ir Matas Jucikas – po 14, Paolo Marinelli 13.

Sekmadienį klaipėdiečiai išvyks į Bulgariją, kur rugsėjo 22-24 dienomis dalyvaus atrankoje dėl patekimo į FIBA Čempionų lygos turnyrą. Pusfinalyje „Neptūno“ lauks Londono „Lions“, o pergalės atveju uostamiesčio krepšininkai finale susikautų su Botevgrado „Balkan“ ir Minsko „Cmoki“ poros nugalėtoju.

GALERIJA

  • LKL sezono atidarymo rungtynėse – sunki „Neptūno“ pergalė prieš „Dzūkiją“
  • LKL sezono atidarymo rungtynėse – sunki „Neptūno“ pergalė prieš „Dzūkiją“
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS