LMKL šventėje užteks ir pramogų, ir intrigų | kl.lt

LMKL ŠVENTĖJE UŽTEKS IR PRAMOGŲ, IR INTRIGŲ

Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) „Žvaigždžių diena“ virs unikaliu renginiu, kuriame bus suderinti ir sportiniai, ir pramogų aspektai. Geriausios šalies krepšininkės sekmadienį naujojoje Jonavos sporto arenoje žada surengti nepamirštamą reginį.

„Norime, kad naujoji arena būtų visiškai užpildyta. Ir kad būtų patenkinti ne tik krepšinio sirgaliai, bet ir jų antrosios pusės bei mažieji žiūrovai. Tad pramogų ras visi“, - patikino LMKL direktorė Audra Ginelevičienė.

Kaunietės bei jos bendraminčių rengiama lygos šventė šiemet pirmą sykį bus itin svarbi ir sportiniu aspektu. Mat renginio metu dėl Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės susikaus ir du pajėgiausi šalies moterų krepšinio kolektyvai – Marijampolės „Sūduva“ ir Vilniaus „Kibirkštis“. Lemiamai kovai dėl prestižinio trofėjaus marijampolietės rengtis neturės kada. Rimvydo Samulėno auklėtinės trečiadienį žais Baltijos lygos rungtynes su Baltarusijos čempionato bronzos medalių laimėtoja Gardino „Olimpia“ komanda. Penktadienį jų laukia jau akistata Lietuvos čempionate su Ukmergės „Vilkmerge“.

Tuo tarpu vilnietės žais tik vieną mačą. LMKL pirmenybėse penktadienį jos namuose egzaminuos Kauno „Aistes-LSU“.

LMKL šventėje Jonavoje, prasidėsiančioje sekmadienį 13 val., komandos varžysis ne tik dėl LKF trofėjaus, bet ir dėl 10 tūkstančių eurų prizinio fondo. Renginyje bus tituluota ir geriausia LMKL snaiperė. Didelį žiūrovų susidomėjimą turėtų kelti ir trijulių varžybos. Jose petis petin su kitų lygos klubų krepšininkėmis ant parketo turėtų žengti būrys Lietuvos sporto ir pramogų pasaulio žvaigždžių: olimpinis disko metimo čempionas, dabartinis Seimo narys Virgilijus Alekna, dainininkas Vaidas Baumila, žinomas imtynininkas, olimpiados prizininkas Mindaugas Mizgaitis, Vilniaus „Lietuvos ryto“ trenerio postą neseniai palikęs Tomas Pačėsas, kitas buvęs žinomas krepšininkas Vaidas Jurgilas, Lietuvos šešiolikamečių krepšinio rinktinės vienas lyderių Nojus Pankratjevas. Susirinkusieji galės džiaugtis ne tik krepšinio, bet ir muzikos bei šokių išskirtinėmis programomis.

„Viską stengsimės sutalpinti į maždaug trijų valandų fiestą. Norime, kad renginys būtų įvairiaspalvis, tačiau neištęstas, o kompaktiškas ir labai smagus“, - pasakojo A.Ginelevičienė.

Šį sezoną „Sūduvos“ ir „Kibirkšties“ ekipos LMKL čempionate susidūrė net keturis kartus. Dvi pergales (78:75 ir 61:57) įsirašė vilnietės, kitus du mačus (77:72 ir 69:57) laimėjo pirmenybių favoritas Suvalkijos klubas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS