LSU krepšininkai vyks į Kiniją | kl.lt

LSU KREPŠININKAI VYKS Į KINIJĄ

Nors krepšinio sezonas artėja į pabaigą, Lietuvos sporto universiteto (LSU) vaikinų krepšinio komandai jis baigsis dar negreit. Edo Nickaus treniruojami kauniečiai, šiomis dienomis rungtyniavę tarptautiniame universitetų turnyre Latvijoje, rengiasi dar tolimesnei kelionei – į Kiniją.

LSU komanda prieš keletą dienų po dramatiškos kovos žengė į Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) finalą, o penktadienį jau rungtyniavo Latvijoje.

„Tvarkaraštis intensyvus, vaikinai pavargę, tad nenuostabu, kad jėgų jau trūksta. Štai ir šiandien nusileidome varžovams iš Maskvos universiteto. Pralaimėjome vos vienu taškeliu, bet tai neturėtų stebinti. Juk daugelis mūsų vaikinų ką tik baigė intensyvų NKL sezoną“, - pasakojo E.Nickus.

Tarptautinio studentų čempionato finale penktadienį vakare susigrūmė Latvijos ir Estijos studentai.

Tuo tarpu E.Nickaus galvoje jau sukosi mintys apie gegužės 3 d. Kaune vyksiantį lemiamą LSKL pirmenybių mačą. Jame LSU studentams teks atlaikyti favoritės Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) komandos spaudimą.

VDU į finalą žengė užtikrintai pranokdama Mykolo Romerio universiteto (MRU) komandą. Tuo tarpu LSU ekipai pusfinalyje prireikė nedidelio stebuklo, kad per keletą sekundžių panaikintų 5 taškų skirtumą ir išplėštų pergalę prieš Klaipėdos universitetą.

Sporto universitetui atstovauja ne vienas NKL krepšininkas. Tačiau ir Kristupas Žemaitis iš „Žalgiris-2“ komandos, ir Šarūnas Beniušis iš „Mažeikių“ klubo, ir daugelis kitų krepšininkų atlaikė ilgą sezoną, dalyvavo atkrintamosiose varžybose, todėl jėgų pertekliumi pasigirti negali.

Tuo tarpu VDU garbę gina ne vienas pagrindinės sudėties Kauno „Žalgirio“ žaidėjas: Edgaras Ulanovas, Lukas Lekavičius, Martynas Sajus, Siimas Sanderis Vene. O kur dar žalgirio dubleriai Martynas Echodas, Regimantas Miniotas bei kitų NKL ekipų atstovai.

Tačiau E.Nickaus galinga priešininkų sudėtis negąsdina. Patyręs strategas žada kautis dėl aukso.

„Tikrai nebaugina. Mes per sezoną prie visko pripratome. Galų gale juk žuvusių nebus, aukų išvengsime, bus tik graži kova“, - juokėsi E.Nickus.

LSU trenerio žodžiais, dauguma LSU žaidėjų sportuos ir po LSKL finišo. Mat jie rengsis išvykai į Kiniją. Turnė po šią Azijos šalį jau tapo LSU ekipos tradicija. Jos metu studentai per keletą savaičių ne tik aplanko ne vieną Kinijos miestą, tačiau ir pamoko krepšinio paslapčių vietos komandas. Šiemet numatyta sužaisti net 8 kontrolines rungtynes.

„Per tokius varžybų maratonus aiškiai pamatai auklėtinių valią, gebėjimą siekti tikslo. Apie tikrąsias atostogas pradėsime galvoti gal birželio viduryje“, - sakė treneris.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS