M. Hezonjos replikos po mačo sulaukęs J. Zdovcas: tikėjau, kad galime nugalėti | kl.lt

M. HEZONJOS REPLIKOS PO MAČO SULAUKĘS J. ZDOVCAS: TIKĖJAU, KAD GALIME NUGALĖTI

  • 2

30 minučių į atlapus Kazanės UNIKS ekipai kabinęsis Kauno „Žalgiris“ paduso ketvirtajame kėlinyje, kuomet sukrapštė vos 11 taškų ir buvo priversi iš šono stebėti, kaip puolime šėlsta Rusijos klubo legionieriai.

Trečiasis pralaimėjimas paeiliui (53:66).

Pirmuosius pavojaus varpus iš Kazanės pusės Jure Zdovco auklėtiniai išgirdo dar trečiajame kėlinyje, kuomet iki tol tylėjusi UNIKS žvaigždė Mario Hezonja suleido tris tritaškius paeiliui, per trumpą atkarpą šeimininkai pelnė 11 taškų bei įgijo solidų pranašumą (42:37).

„Žalgiris“ nepasidavė ir išlygino rezultatą, tačiau atsirišusios Hezonjos rankos laisviau padėjo pasijusti ir kitiems amerikiečiams – Isaiah Canaanui bei Lorenzo Brownui, o kauniečiai įsisukusios UNIKS taškų mašinos nesustabdė.

Po pertraukos nesulaikomai rungtyniavęs Hezonja pelnė 20 taškų (4/9 dvit., 4/6 trit.) atkovojo 6 bei perėmė 1 kamuolį, 2 sykius suklydo ir surinko 22 naudingumo balus.

„Mes bandėme, tačiau vėl praradome kontrolę puolime. Taip pat leidome Hezonjai įmesti tris tritaškius iš tokios pačios padėties, – po mačo kalbėjo Jure Zdovcas. – Tai buvo esminis momentas. Vėliau negalėjome rasti ritmo puolime, kuomet jie keitėsi ginamaisiais. Turėjome problemų ir tai yra istorijos pabaiga.“

Zdovcui pasakius, kad Hezonja sumetė tris identiškus tritaškius, netoliese buvęs kroatas numetė repliką žalgiriečių treneriui.

„Jie nebuvo identiški!“ – sušuko UNIKS lyderis.

Zdovcas į tai nesureagavo.

„Prieš rungtynes turėjau gerą nuojautą ir tikėjau, kad galime nugalėti, – jau kalbėdamas su „Žalgiris TV“ pripažino Zdovcas. – Turėjome šiek tiek blogų momentų, naivių klaidų iš nepatyrimo. Paskutiniame kėlinyje žinojome, kad jie viską keis gynyboje ir šiek tiek praradome ritmą. Mes turime tai kontroliuoti su gera gynyba, tačiau nesugebėjome. Varžovai, perėmę kamuolius, įmetė lengvų taškų ir tai buvo lūžio taškas.“

Šiame mače Kauno ekipa realizavo vos 40,5 proc. dvitaškių (15/37) ir 28,6 proc. tritaškių (6/21).

„Žinoma, – paklaustas, ar prastas pataikymas buvo viena pagrindinių pralaimėjimo priežasčių, atsakė Zdovcas. – Turėjome laisvų metimų, prametėme iš gerų progų. Rungtynių pradžioje, kuomet buvome susikoncentravę, dalinomės kamuoliu, tačiau prametėme iš laisvų padėčių. Kai pradedi su geru pataikymu, vėliau pasidaro lengviau.

Taip pat buvo sunkus atsistatymas po trečiadienių rungtynių prieš „Monaco“. Mes darėme viską, kad laimėtume šias rungtynes. Gavau kritikos, kad nepakankamai rotavau žaidėjus. Jeigu laimi, viskas gerai. Tai yra taškas ir jis yra toks pats, nepriklausant, kaip laimi. Kai oponentai turi atletiškesnius žaidėjus, yra lengviau atsistatyti.“

Paklaustas, kas „Žalgiriui“ nutiko ketvirtajame kėlinyje, kurį kauniečiai pralaimėjo 11:24, Zdovcas išskyrė klaidas.

„Praleidome per daug taškų. Paskutinis kėlinys turi būti nerezultatyvus. Jeigu negali įmesti taškų, turi sunkiai dirbti gynyboje. Kuomet praradome kamuolius, jie įmetė lengvus taškus greitose atakose. Tai mus žudė“, – dėstė kauniečių vairininkas.

Ar treneris patenkintas 66 praleistais taškais?

„Taip, bet mes lengvai galime nuimti dar 10 taškų, – teigė slovėnas. – Kai jie pelno taškus paskutinėmis sekundėmis ir visa salė žino, kad jie mes, mes vis tiek leidžiame jiems mesti. Tai yra nepriimtina. Paskutinis Hezonjos metimas – nesvarbu, ar tu laimėsi rungtynes, ar ne, tai yra nepriimtina. Trys Hezonjos identiški tritaškiai taip pat.

Mes galime geriau su tuo tvarkytis ir laimėti rungtynes, leidę jiems įmesti 56 taškus. Žinau, kad tai bjaurus krepšinis, kaip senais laikais (juokiasi), bet nesvarbu. Pergalės skaičiuojasi vienodai, o mums labai svarbu laimėti.“

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

pypenas

Jam bažnyčioje pamaldas skaityti,o ne Žalgirį treniruoti.......??????????????

Anonimas

Vazonja pasijautė žvaigžde

SUSIJUSIOS NAUJIENOS