M. Sajus nori sekti D. Motiejūno pėdomis | kl.lt

M. SAJUS NORI SEKTI D. MOTIEJŪNO PĖDOMIS

Martynas Sajus ateinantį sezoną nuomos pagrindais praleis Lenkijoje. Sutartį su Kauno „Žalgiriu“ turintis vidurio puolėjas patirties semsis Mindaugo Budzinausko treniruojamoje Gdansko Starogardo „Polpharma“ ekipoje.

Duodamas interviu Lenkijos žiniasklaidai dvidešimtmetis teigė, jog naujoje komandoje jam bus sudaromos idealios sąlygos tobulėjimui, o jo svajonė yra pasekti iš Lenkijos į NBA persikėlusio Donato Motiejūno pavyzdžiu.

– Kas lėmė tavo persikėlimą į „Polpharma“ klubą?
– Atvykau čia, nes noriu tobulinti įgūdžius ir savo karjeroje žengti kitą žingsnį. Vertinu tai, ką man davė „Žalgiris“, tačiau aš neturėjau daug galimybių pasireikšti aikštelėje, todėl norėjau tai pakeisti. Norėjau žaisti komandoje, kurioje būčiau pagrindinis centras.

– Ar tam kitam žingsniui neužteko treniruočių su „Žalgirio“ žvaigždėmis?
– Tikrai džiaugiausi galimybe treniruotis su „Žalgirio“ žaidėjais, tačiau treniruotės ir buvimas aikštelėje yra du labai skirtingi dalykai. Būtinos patirties turiu įgyti ir aikštelėje, o ne tik už jos ribų.

– Ar sprendimui čia atvykti įtakos turėjo treneris M. Budzinauskas?
– Žinoma. Treneris įtikino, kad ši komanda man yra tinkamiausias variantas. Aš turėjau kiek pagalvoti, tačiau galiausiai nusprendžiau sutikti. Su treneriu M. Budzinausku lengvai randame bendrą kalbą, todėl apsiprasti čia nebus sunku.

– Lenkijoje pastaruoju metu žaidė nemažai lietuvių. Ar turėjai galimybę aptarti su jais Lenkijos čempionatą?
– Taip. Praėjusį sezoną „Polpharma“ garbę gynęs Martynas Paliukėnas man apie šią komandą pasakė daug gražių žodžių. Su kitais krepšininkais nesikalbėjau, nes man užtenka žinoti nuomonę žmonių, kurie yra dirbę ir dirbs šioje ekipoje ateityje.

– Kokie yra tavo ateinančio sezono tikslai?
– Noriu tobulinti savo įgūdžius ir tapti geresniu krepšininku. Džiaugiuosi, jog turėsiu galimybę rungtyniauti daugiau. Aš dėl to kovojau ir tikiuosi, jog galėsiu su tuo susitvarkyti. Iš pradžių man gali trūkti pasitikėjimo savimi, tačiau su laiku jo vis daugės.

– Donatas Motiejūnas metus patirties sėmėsi Gdynės „Asseco Prokom“ klube ir netrukus tapo NBA žvaigžde. Galbūt tikiesi kažko panašaus?
– Tai yra nuostabus pavyzdys. Žinau, jog Lenkijoje Donatas išmoko labai daug. Jis įgijo vertingos patirties ir pasitikėjimo savimi. Sprendimas žaisti šioje šalyje jam atsipirko, todėl tikiuosi, jog man pavyks pasekti jo pramintais takais. Gal vieną dieną NBA lygoje žaisiu ir aš. Tai būtų svajonės išsipildymas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS