„Žalgirio“ taikinys Berlyne – universalusis puolėjas | kl.lt

„ŽALGIRIO“ TAIKINYS BERLYNE – UNIVERSALUSIS PUOLĖJAS

Nei nukeltos LKL rungtynės, nei kelionės krūvis nekeičia Kauno „Žalgirio“ planų 2020-uosius išlydėti pergalingai. Keturių laimėjimų paeiliui seriją Eurolygoje fiksuojantys Lietuvos čempionai į paskutines šiemet rungtynes Berlyne išvyko kovingai nusiteikę.

Nors ALBA rezultatai tarptautinėje arenoje šį sezoną šlubuoja, 6 pergalės ir 9 pralaimėjimai Vokietijos ekipai palieka šansų pakovoti dėl vietos geriausiųjų 8-uke. 13-ąją vietą tarp 18 turnyro komandų užimantys vokiečiai kol kas gali tik pasvajoti apie kauniečių rezultatą, kur tie patys pergalių ir pralaimėjimų skaičiai, tik išsidėstę atvirkščiai. 

ALBA į akistatą su svečiais stos be trenerio Aito Garcia Reneseso. 74 metų specialistas iš Ispanijos gydosi nuo COVID-19 užkrato.

„Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris prieš kelionę į Berlyną palinkėjo kolegai sveikatos, tačiau pabrėžė, jog lengviau dėl to nebus.

„Rungtynės taps dar vienu testu mūsų gynybai prieš ALBA greitą puolimą ir tritaškius“, - sakė M.Schilleris.

Treneris pabrėžė, jog žalgiriečiams bus labai svarbu kontroliuoti Luke’ą Sikmą. Aukštaūgis rungtyniauja ketvirtuoju numeriu, tačiau geba ir kurti visos komandos žaidimą.

L.Sikma Eurolygoje meta po 9,8 taško, atkovoja po 6,1 kamuolio, atlieka po 3,6 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 14,7 naudingumo balo.

„Suteikus erdvės jis pasijaučia puikiai. O jeigu mato aikštę, jis ypatingai gerai perduoda kamuolį. Todėl turėsime jam nesuteikti laisvės, nors, aišku, to nepavyks visas 40 minučių“, - dėstė vairininkas.


– Kokios buvo „Žalgirio“ treniruotės šventiniu laikotarpiu?

– Viskas vyko sklandžiai, treniruotės buvo kokybiškos, nes atidėjus LKL rungtynes su Utenos „Juventus“ galėjome įsibėgėti iš lėto ir nesugrūsti į vieną treniruotę daugelio dalykų. Dirbome tam, kad vaikinai išlaikytų gerą fizinę formą. 

– ALBA dažnai pasitelkia aikštės gynybą. Kaip ją įveikti?

– Labai svarbu po krepšiu įmesti kamuolį. Turime perdavimais ir įkirtimais draskyti jų gynybą.

– ALBA rezultatai sezono pradžioje šlubavo. Kas tai lėmė?

– Daugiausia – koronavirusas, nes dėl to klubas turėjo daug problemų ir jiems nuolat trūko sveikų žaidėjų. Šia prasme jų situacija buvo panaši į „Chimki“ arba „Zenit“ ekipų. Tiesa, Sankt Peterburgo krepšininkų mačai buvo nukelti, o ALBA turėjo daugiau galimybių žaisti.

– Kalbant apie jūsų ekipos netektis. Gal yra naujienų dėl Patricio Garino ir Steve'o Vasturios?

– Kol kas tik tokios, kad jie dirba. Viskas vyksta pagal planą, mūsų treneriai atlieka puikų darbą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kaunietis

Pritariu Jonui,puikus,korektiskas treneris

Jonas

PUIKUS STRATEGAS! ŽALGIRIUI TIK PERGALĖ! SĖKMĖS!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS