Misija – sustabdyti karščiausią Eurolygos komandą | kl.lt

MISIJA – SUSTABDYTI KARŠČIAUSIĄ EUROLYGOS KOMANDĄ

Jei yra nepalankus metas apsilankyti Belgrado Aleksandro Nikoličiaus arenoje, tai jis yra dabar. Traumų ir ligų išretinti Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šįvakar laikys kosminį pagreitį Eurolygoje įgavusios „Crvena zvezda“ egzaminą.

Debiutavo 18-metis

„Sunkus laikotarpis, kurį turime išgyventi“, – atsiduso Kazys Maksvytis.

Po sekmadienį nesunkiai 84:61 laimėtų „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynių su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“, „Žalgirio“ stratego mintys buvo kitur.

„Smagu, kad laimėjome, bet galvojame apie ateinančius Eurolygos išbandymus. Patys žinote mūsų tvarkaraštį – žaisime dar dvi iš keturių rungtynių per septynias dienas. Ir tai turime atlaikyti su itin ribota žaidėjų kaita. Yra nemažai sergančių, taip pat traumuotas Lukas Lekavičius“, – vardijo K.Maksvytis.

Buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ gynėjas drauge su Luca Vildoza yra šiemetės „Zvezda“ lyderiai.

Pasvalyje kauniečiai buvo priversti imtis eksperimentų. Pagrindinės ekipos marškinėlius užsivilko ne tik joje ne kartą jau žaidę dubleriai Motiejus Krivas ir Liutauras Lelevičius, bet ir naujokas Kajus Kublickas. Aštuoniolikmetis gynėjas su „Pieno žvaigždžių“ vyrais kovėsi net 23 min. ir pelnė pirmuosius karjeros taškus LKL pirmenybėse ir surinko 7 naudingumo balus.

„Jis tik prieš kelias valandas iki rungtynių sužinojo, kad teks pakeisti susirgusį Mantą Kalnietį. Jaunam žaidėjui tai buvo nelengva, bet Kajus susitvarkė. Su juo ne tik neprasmegome, bet ir padidinome persvarą, žaidėme organizuotą krepšinį“, – dėstė K. Maksvytis.

Griežtasis Duško

Pasak trenerio, peršalimo simptomus pajutę M. Kalnietis ir Ignas Brazdeikis nežais ir šiandien Belgrade. Jų laukiama nebent ketvirtadienį Kaune vyksiančioje antroje dvigubos savaitės akistatoje su Madrido „Real“.

Sudėties spragas kiek aplopė po ligų atsigaunantys Tomas Dimša ir Karolis Lukošiūnas, praleidę praėjusio penktadienio mūšį su „Anadolu Efes“. Kauniečiai „Žalgirio“ arenoje kapituliavo triuškinamai (60:86) ir nusirito į 10-ą poziciją. Tiesa, tokią pat pergalių ir pralaimėjimų pusiausvyrą turi pajėgiausiųjų aštuonete esantis Tel Avivo „Maccabi“ ir 9-ą vietą užimantis Atėnų „Panathinaikos“.

Metodai: D. Ivanovičius kritikuojamas dėl itin griežto būdo, bet jis ištempė „Crvena zvezda“ iš dugno. / „Scanpix“ nuotr.

„Crvena zvezda“ rezultatai – analogiški, bet ritmas – nepalyginamai žvitresnis. Į patyrusio trenerio Duško Ivanovičiaus gniaužtus patekusi ekipa vos per mėnesį pasikeitė neatpažįstamai. Itin griežtu būdu garsėjančio specialisto muštruojami Belgrado krepšininkai iš Eurolygos autsaiderių virto sparčiausiai kylančia komanda. Penkios pergalės iš eilės juos pametėjo iki vienuolikosios pozicijos, o ir atkrintamųjų varžybų riba – jau čia pat. Analogišką pergalių grafiką visoje Eurolygoje pastarąjį mėnesį demonstruoja tik čempiono titulą ginantis „Anadolu Efes“.

Lyderių – ne vienas

D. Ivanovičiaus auklėtiniai praėjusiame Eurolygos ture pasiekė saldžiausią sezono laimėjimą, 76:73 nukaudami principinį varžovą „Partizan“. Tai buvo pirmasis Belgrado derbis Eurolygos istorijoje. Nugalėtojams lemiamą tritaškį paskutinėmis sekundėmis švystelėjo Nemanja Nedovičius, iš viso surinkęs 20 taškų.

Buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ gynėjas drauge su Luca Vildoza yra šiemetės „Zvezda“ lyderiai. N. Nedovičius vidutiniškai pelno po 13,2 taško, o L. Vildoza ne tik renka po 13 taškų, bet ir yra pavojingas oponentams gynyboje. Pagal perimamų kamuolių vidurkį (1,7) italas patenka į geriausių Eurolygoje šios kategorijos žaidėjų penketuką.

Antrosios linijos žaidėjų pastangas po krepšiais cementuoja puolėjas Benjaminas Bentilas. Tvirto sudėjimo 204 cm ūgio legionierius iš Ganos renka vid. po 11,5 taško ir 10,7 naudingumo balų. Naudingu žaidimu išsiskiria ir puolėjas Luka Mitrovičius. 206 cm ūgio serbas įsirašo vid. po 11,4 naudingumo balo, pataikydamas net 67 proc. dvitaškių.

GALERIJA

  • Metodai: D. Ivanovičius kritikuojamas dėl itin griežto būdo, bet jis ištempė „Crvena zvezda“ iš dugno.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Geriau reikėjo nevažiuoti

jei laimėti tikimybė menka.Nes tie durniai serbai pritariantys Rusijos politikai dar primuš musiškius už ale jų pažeminimą Kaune

SUSIJUSIOS NAUJIENOS