Moterų rinktinėje – talentinga trylikametė | kl.lt

MOTERŲ RINKTINĖJE – TALENTINGA TRYLIKAMETĖ

  • 0

Išskirtinis atvejis: į Lietuvos moterų krepšinio rinktinę ruoštis Europos čempionato atrankos varžyboms pakviesta 13-metė žaidėja palangiškė Justė Veronika Jocytė.

Startas – lapkritį

J.V.Jocytė šiemet su Lietuvos jaunučių (iki 16 metų) merginų rinktine tapo Europos vicečempione ir buvo išrinkta į simbolinį geriausių žaidėjų penketuką.

Trenerio Manto Šerniaus vadovaujamos mūsų šalies krepšininkės 2021-ųjų Europos čempionato atrankos E grupės turnyrą pradės lapkričio 14-ąją Kėdainiuose rungtynėmis su Albanijos krepšininkėmis, o 17 d. svečiuose susitiks su turkėmis.

Šioje grupėje taip pat varžysis Serbijos ekipa. Su ja lietuvės pirmą kartą išmėgins jėgas 2020 m. lapkritį.

Į 2021 m. Ispanijoje ir Prancūzijoje rengiamą Europos čempionato finalo turnyrą pateks devynių atrankos grupių nugalėtojos ir penkios geriausios antrąsias vietas užimsiančios komandos.

Viltinga pamaina

"Mūsų moterų krepšinis turi perlą, – apie J.V.Jocytę kalbėjo M.Šernius. – Reikia, kad ji sužinotų, kas jos laukia nacionalinėje rinktinėje ateityje. Prieš dvejus metus manęs klausdavo: ar turime kuo pakeisti esamas žaidėjas? Šiuo metu galiu drąsiai atsakyti: taip, turime."

Ji – mūsų moterų krepšinio perlas. Reikia, kad Justė sužinotų, kas jos laukia Lietuvos rinktinėje ateityje.

"Kvietimas buvo labai netikėtas, – kalbėjo J.V.Jocytė. – Turėsiu įrodyti, kad esu verta būti moterų rinktinėje."

Jaunoji krepšininkė atstovauja Lietuvos moterų krepšinio lygos čempionate debiutavusiai Klaipėdos "Neptūno" ekipai, kurią treniruoja buvusi šalies rinktinės žaidėja Andra Gabalytė.

"Džiaugiuosi, kad pagaliau sulaukėme tokio talento. Manau, kad Justė į moterų krepšinį turėtų įsilieti sklandžiai", – teigė A.Gabalytė.

Susidomėjo T.Parkeris

J.V.Jocytę į Vilerbano ASVEL krepšinio klubo akademiją buvo pakvietęs legendinis Prancūzijos krepšininkas Tony Parkeris.

Lietuvė treniravosi kartu su moterų krepšinio Eurolygoje rungtyniaujančiomis Vilerbano klubo žaidėjomis, tarp jų buvo moterų Nacionalinės krepšinio asociacijos (WNBA) lygos komandų atstovės Marine Johannes (Niujorko "Liberty"), Alysha Clark (Sietlo "Storm"), Clarissa Dos Santos (San Antonijaus "Stars").

"Maniau, kad aukščiausio lygio žaidėjos žiūrės į mane kaip į vaiką, bet visos buvo draugiškos, priėmė šiltai, – tinklalapiui "Moterulyga.lt" pasakojo J.V.Jocytė. – T.Parkeris domėjosi, kokiomis sąlygomis treniruojuosi Lietuvoje."

Sieks pirmosios vietos

Lietuvos krepšininkės į treniruočių stovyklą Kėdainiuose susirinks lapkričio 10-ąją.

Prieš mačą su albanėmis numatytos kontrolinės rungtynės Rygoje su TTT komanda.

Mūsų šalies ir Albanijos rinktinės buvo susitikusios 2019-ųjų Europos čempionato atrankos C grupėje. Abejas rungtynes laimėjo lietuvės (119:61 ir 146:58).

"Tikslas – pirmoji vieta, nes antroji pozicija ne visoms ekipoms garantuos kelialapį į finalo turnyrą", – apie laukiančias užduotis kalbėjo M.Šernius.

Pastarąjį kartą Lietuvos krepšininkės tarp šešiolikos Europos stipriausių komandų buvo 2015-aisiais (užėmė 8-ąją vietą).


Rinktinė

Gynėjos, įžaidėjos: Gabrielė Šulskė (Vilniaus "Kibirkštis"), Rasa Knyzaitė (Kauno "Aistės-LSMU"), Kamilė Nacickaitė ("Mann-Filter Zaragoza", Ispanija), Santa Baltkojienė ("Lulea Basketbollklub", Švedija), Mantė Kvederavičiūtė (Baden Badeno "Rutronik Stars Keltern", Vokietija), Justė Veronika Jocytė (Klaipėdos V.Knašiaus KM/Klaipėdos "Neptūnas").

Puolėjos: Monika Grigalauskytė ("Izmit Belediyespor", Turkija), Laura Juškaitė ("Gorzow Wielkopolski", Lenkija), Laura Miškinienė (Torunės "Basket 25", Lenkija), Gabija Meškonytė (Krokuvos "Wisla", Lenkija), Giedrė Labuckienė (Liublino "AZS UMCS", Lenkija).

Vidurio puolėjos: Gintarė Petronytė (Venecijos "Umana Reyer", Italija), Eglė Šikšniūtė ("Castors Braine", Belgija).

Personalas: vyriausiasis treneris Mantas Šernius, trenerio asistentės Jurgita Štreimikytė-Virbickienė ir Sandra Linkevičienė, trenerio asistentas Vilius Stanišauskas, atletinio rengimo treneris Marius Vadeikis, kineziterapeutė Urtė Pučinskaitė, gydytojas Gediminas Tankevičius, komandos vadovė Lina Brazdeikytė.

GALERIJA

  •  Lyderė: J.V.Jocytė svariai prisidėjo prie Lietuvos jaunučių merginų rinktinės sidabrinio žygio Europos čempionate.
  • Mantas Šernius
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS