N. Čanakas: „Virtus“ krepšininkai griebė mus tarsi žvėrys | kl.lt

N. ČANAKAS: „VIRTUS“ KREPŠININKAI GRIEBĖ MUS TARSI ŽVĖRYS

Vos tris taškus per trečiąjį kėlinį pelnęs Panevėžio „Lietkabelis“ sezoną Europos taurėje pradėjo pralaimėjimu, o toks prastas pasirodymas be žodžių paliko ir vyriausiąjį panevėžiečių trenerį Nenadą Čanaką.

„Nėra daug ko pasakyti. Dvi absoliučiai skirtingos pusės. Kai per kėlinį pelnai tik tris taškus ir juos nuo baudų metimų linijos... Antroje pusėje mes neatsakėme jų agresyvumui, žaidėme su per daug baimės.

„Virtus“ tai pajuto ir griebė mus tarsi žvėrys. Mums tai yra puiki pamoka. Tęsime darbą, bandysime patobulėti ir kovosime toliau“, – po pralaimėjimo sakė Čanakas.

Paprašytas pakomentuoti trečiąjį kėlinį plačiau, specialistas teigė, kad prie to prisidėjo ir komandos patirties trūkumas tokiame lygmenyje.

„Jų gynyba turėjo daug įtakos. Kalbant apie puolimą, sukurti close‘outo situaciją jau yra gana gera padėtis atakai šiame lygyje. Mes sukūrėme kelias tokias progas, bet jų neišnaudojome. Mes žaidėme be pasitikėjimo savimi, pradėjome slėptis nuo kamuolio.

Kai atsilikome 25 taškais, pradėjome priimti gerus sprendimus ir pataikyti, tačiau viską lemia patirtis ir žaidimas spaudimo kupinose situacijose. Kaip ir sakiau, esu tikras, kad mes patobulėsime“, – pridėjo specialistas.

„Lietkabelis“ laikėsi rungtynėse pirmoje mačo pusėje, o po pirmųjų dešimties minučių netgi pirmavo 24:19. Kalbėdamas apie gerą pradžią, Čanakas įvardijo kelis faktorius.

„Mes žaidėme ryžtingiau puolime, metėme tokius metimus, kokius ir norėjome atlikti. Kontroliavome jų greitas atakas. Pirmoje pusėje prasižengėme tik 6 kartus, tai – nepriimtina, tačiau, nepaisant to, laikėmės rungtynėse. Tačiau trečiasis kėlinys buvo siaubingas tiek puolime, tiek gynyboje“, – komentavo Čanakas.

„Virtus“ rungtyniavo be savo lyderio Milošo Teodosičiaus, tačiau, kaip teigė Čanakas, mačo planui tai nedarė daug įtakos.

„Planas nelabai keitėsi, nes sekmadieniui ruošėmės rungtynėms su „Žalgiriu“, o pirmadienį jau žinojome, kad Milošas nežais, tad rengėmės rungtynėms žinant jo situaciją“, – baigė „Lietkabelio“ strategas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS