NBA komisarui – G. Popovichiaus komplimentai už drąsų komentarą | kl.lt

NBA KOMISARUI – G. POPOVICHIAUS KOMPLIMENTAI UŽ DRĄSŲ KOMENTARĄ

  • 0

NBA komisaras Adamas Silveris dėl konflikto su Kinija įkarštyje pasakytų žodžių sulaukė San Antonijaus „Spurs“ ir JAV rinktinės trenerio Greggo Popovichiaus komplimentų.

A. Silveris pasisakė, kad Hjustono „Rockets“ generalinis vadybininkas Darylas Morey yra palaikomas ne dėl Kinijos įniršį sukėlusios žinutės apie situaciją Honkonge, o dėl savo galėjimo laisvai reikšti nuomonę dėl politinės situacijos.

Po šio NBA komisaro pareiškimo Kinijos nacionalinė televizija nusprendė neberodyti NBA ikisenozinių rungtynių, imta atšaukti NBA renginius Kinijoje ir G lygos komandų rungtynes.

„Adamas yra progresuojantis lyderis. Mes visi prisimename, kaip jis susitvarkė su buvusiu „Clippers“ savininku (dėl rasizmo skandalo jam uždrausta dalyvauti bet kokioje su NBA susijusioje veikloje – aut. past.). Dėl to visi juo didžiavosi, nes poelgis buvo teisingas.

Prieš kelerius metus aš vaikščiojau Niujorko gatvėmis, o tada vyko homoseksualų eitynės. Apsisukau ir pamačiau, kad atvažiuoja konstrukcija ant ratų, o ant jos stovi Adamas su dideliu ženklu, palaikančiu homoseksualus. Tada aš dėl jo ir vėl puikiai pasijaučiau.

Šįkart jis garsiai pasisakė apie žodžio laisvę. Aš ir vėl dėl jo pasijutau labai gerai. Jis parodė savo lyderio savybes ir drąsumą. Jam nebuvo lengva tai pasakyti. Adamas tai pasakė situacijoje, kurioje galimi ekonominiai pavojai. Jis laikėsi principų, kurių laikomės visi, arba dauguma mūsų laikėsi per pastaruosius trejus metus. Man malonu dėl to, ką A. Silveris pasakė“, – teigė G. Popovichius.

„Nėra klausimų, kad didžiulė ekonominė įtaka jau yra padaryta, – apie D. Morey žinutę sakė A. Silveris. – Dėl įrašo tviteryje kilo dramatiškos pasekmės ir žiniasklaidoje skaičiau pranešimų, kad NBA nepalaiko D. Morey, nors turėtų.

Noriu leisti visiems suprasti, jog D. Morey yra palaikomas dėl savo galėjimo laisvai reikšti nuomonę dėl politinės situacijos.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS